Olimpiyat Yolcuları Podyuma Çıktı - Son Dakika
Spor

Olimpiyat Yolcuları Podyuma Çıktı

Olimpiyat Yolcuları Podyuma Çıktı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bir dönem fabrikalar durdu, sadece Olimpiyat Milli Takımımız için çalıştılar" dedi.

18.07.2012 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bir dönem fabrikalar durdu, sadece Olimpiyat Milli Takımımız için çalıştılar" dedi.

Londra 2012 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek milli sporcuların giyeceği seyahat, seremoni ve spor kıyafetlerini CER Modern'de düzenlenen defileyle yine milli oyuncuların kendisi basına tanıttı. Defileye Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve sporcuların aileleri katıldı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği defilede protokol dışında bulunanlar defileyi izlemekte zorlandı.

Podyuma çıkan milli oyunculardan tekvandocu Bahri Tanrıkulu ve kardeşi Çağrı Tanrıkulu, badmington branşından Neslihan Yiğit, yüzme branşından Kemal Arda Gürdal ile Dilara Buse Günaydın, Atletizm Milli Takımı'ndan Nagihan Karadere ile Sema Apak, bedensel engelli masa tenisi oyuncuları Abdullah Öztürk ve Nergiz Altıntaş ile Görme Engelliler B1 Futsal Milli Takımı oyuncuları Mücahit Uslu ile Kahraman Kurbetoğlu, A Milli Bayan Voleybol Takım Kaptanı Esra Gümüş'e ünlü mankenler Şenol İpek ile Elif Ece eşlik etti.

İzleyicilerden en çok ilgiyi ise tekerlekli sandalyeleriyle podyuma çıkan bedensel engelli masa tenisi oyuncuları Abdullah Öztürk ve Nergiz Altıntaş görürken tekvandocu Bahri Tanrıkulu ise mankenlere taş çıkarttı. Milli yüzücü Dilara Buse Günaydın'ın bileğindeki 2008 Pekin Olimpiyatları'nın dövmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Bakan Kılıç, bedensel engelli sporculara podyumdan inerken yardım etmekten geri durmadı.

"BUGÜN GURUR GÜNÜMÜZDEYİZ"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bugün gurur günümüzdeyiz. Olimpiyat milli takımımızın, olimpiyatlar ve paralimpik oyunlar boyunca Londra'da bayrağımızı şanla gururla dalgalandıracakları kıyafetler. 181 sporcuyla Londra'ya gidiyoruz. 114'ü olimpik 67'si paralimpik olmak üzere. Kardeşlerimizin hepsi gerçekten gurur abidelerimiz. Türk sporu ileriye doğru çok büyük mesafeler alıyor. Daha fazlasını yapmaya gençlerimiz muktedir ve bunun karşılığını da Türk milletine yaşatacaktır. 2008'de Pekin'e 84 sporcuyla Türk kafilesi, şimdi Londra'ya 181 sporcuyla gidiyoruz. İnşallah 2016'da Brezilya'ya 253 sporcuyla gideriz ve 2020'de dünya kafileleri İstanbul'a gelirken tüm sporcuları da tarihin en yüksek sayısıyla kendi ülkelerinde olimpiyatlarda kendi bayrakları için yarışma imkanını bir kere daha İstanbul'da bulmuş olurlar" şeklinde konuştu.

"2012 İLKLERİN YILI OLDU"

Bütün federasyonları ve antrenörleri tebrik eden Kılıç, "2012 ilklerin yılı oldu. Olimpiyatlara tarihin en yüksek sayısıyla katılıyoruz. Olimpiyat oyunlarına tarihimizde ilk defa bayan sporcularımızın sayısı, erkek sporcularımızı aşmış durumda. Yarım yüzyıl aradan sonra ilk defa takım oyunlarında olimpiyatlara katılma hakkını kazandık. 3 tarihi takımımızın başarıları gurur vesilemizdir. Ama Yaz Olimpiyatları'nda ayrıca takım oyunlarında, yarım yüzyılda zincirleri kurduk. Bayanlar A Milli Voleybol Takımımız ve A Milli Kadın Basketbol Takımımızı da bir kere daha bu vesileyle yürekten tebrik ediyorum. Atletizmde 33 sayısına ulaştık, bu çok büyük bir başarı. Halter ve güreş gibi Türk sporunun altın madeni olan branşlarda çok yüksek katılımlarla gidiyoruz. Badmington ve jimnastik gibi branşlarda ilk defa olimpiyatlarda temsil imkanını yakalıyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU ÖZEL BİR ÇABA VE BÜYÜK BİR FEDAKARLIK İŞİ"

"Parayı verseniz de herkes tek tek sporcuların ölçülerini almaya, tek tek onları bedenlerine, kas yapılarına uygun kıyafetler oluşturmaya, tek tek ayaklarına uygun özel ayakkabı tasarlamaya herkes yanaşmıyor" diyen Bakan Kılıç, "Bu özel bir çaba, büyük fedakarlık işi. Adeta bir dönem fabrikalar durdu, sadece Olimpiyat Milli Takımımız için çalıştılar. Hem Sarar hem de Lotto firmalarını yürekten kutluyorum" diye konuştu.

"Güle güle git, güle güle dön" sloganlarıyla bir bugün Türkiye genelinde bin 500 tane billboard ve pakette Londra Olimpiyatları'na katılacak sporcuların resimlerinin bulunduğu anlatan Bakan Kılıç, bu görsellerin bugünden itibaren Türkiye'de sergilenmeye başlandığını belirtti.

"LONDRA'YA BAŞBAKAN ERDOĞAN UĞURLAYACAK"

Sporcularımızın tamamı Londra'ya zorunlu olarak gitmek zorunda kalanlar dışında tüm federasyon başkanlarımız ve takımlardaki hocalarımız, 21 Temmuz Cumartesi gecesi Dolmabahçe Sarayı Hasbahçe'de Sayın Başbakanımız tarafından Londra'ya uğurlanacak. Saraylara yakışır bir uğurlama olacak, inşallah saraylara yakışır bir karşılamayla da onları alırız" dedi.

Öte yandan Bakan Kılıç, "Bir başkadır benim memleketim" türküsü eşliğinde gösteriye katılan milli oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Olimpiyat Yolcuları Podyuma Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement