Oliver Kahn'dan Özil'e Destek: Ateşle Oynamayın - Son Dakika
Güncel

Oliver Kahn'dan Özil'e Destek: Ateşle Oynamayın

Oliver Kahn\'dan Özil\'e Destek: Ateşle Oynamayın

SON dünya şampiyonu Almanya'nın Meksika karşısındaki yenilgisinin tek suçlusu gibi gösterilmeye çalışılan Mesut Özil'e yönelik eliştirilere, efsane kaleci Oliver Kahn da sert tepki gösterdi.

22.06.2018 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SON dünya şampiyonu Almanya'nın Meksika karşısındaki yenilgisinin tek suçlusu gibi gösterilmeye çalışılan Mesut Özil'e yönelik eliştirilere, efsane kaleci Oliver Kahn da sert tepki gösterdi. ZDF'te, Dünya Kupası karşılaşmalarını yorumlayan Oliver Kahn, Özil'i bel altı eleştirenlerin, ateşle oynadığını ve bunun çok tehlikeli olduğunu söyledi:

KENDİLERİNİ DÜŞÜNSÜNLER

"Futbol bir takım oyunudur. Oradan bir oyuncuyu alıp eleştirilerin hedefine oturtmak bir aymazlık. Meksika karşısında başka birçok milli de çok başarılı değildi. Eleştiri asla kişiyi hedef almamalı. Spor kariyerlerinde belirli bir başarıya imza atmamış eski bir veya birkaç milli eğer belaltı vurma ihtiyacı hissediyorsa, başkaları onları bel altı vurduğunda içine düştükleri durumu ve neler hissettiklerini gözönüne getirsinler. Özellikle Özil konusunda bu tür sözlerin hangi tehlikeli eğilimleri tetikleyeceğini düşünsünler."

KAHN KİMLERİ KASTETTİ?

Oliver Kahn bu eleştirisiyle eski milli Lothar Matthaeus ile Mario Basler'i hedef aldı. Tüm spor kariyeri boyunca sadece 6 kez milli formayı giyen ve tek bir golü bile bulunmayan Mario Basler, ARD'de Mesut Özil için, "Sahada ölü bir kurbağa gibiydi. Zaten kolay maçlarda başarılı. Zor maçlarda ise gol atamayan, acınacak durumda zavallı biri" demişti.

Lothar Matthaeus ise Bild gazetesindeki köşesinde Mesut Özil için, "Alman milli forması içinde mutlu değil. Milli marşı okumadığı gibi, taraftarları bile selamlamadı" diye yazmıştı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Oliver Kahn'dan Özil'e Destek: Ateşle Oynamayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement