Olıver Varhelyı: "Avrupa Olarak Bize Güvenmeye Devam Edebilirsiniz, Zira Biz Size Güvenmeye Devam Ediyoruz" - Son Dakika
Güncel

Olıver Varhelyı: "Avrupa Olarak Bize Güvenmeye Devam Edebilirsiniz, Zira Biz Size Güvenmeye Devam Ediyoruz"

Olıver Varhelyı: "Avrupa Olarak Bize Güvenmeye Devam Edebilirsiniz, Zira Biz Size Güvenmeye Devam Ediyoruz"

Avrupa Birliği (AB) Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Oliver Varhelyi, Van’da Kapıköy Gümrük Kapısı ziyaretinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile düzenlediği basın toplantısında; “Şu ana kadar tamamlanmış olan kısım gayet iyi işliyor ve çok yüksek standartlarda hizmet veriyor. Bunu kendimiz de gördük. Bugün size ve Türkiye’ye vermek istediğimiz mesaj şu: Avrupa olarak bize güvenmeye devam edebilirsiniz, zira biz size güvenmeye devam ediyoruz” dedi. Soylu ise, “Bugün çok yapıcı görüşmeler yaptık. AB’nin gerek doğu gerek batı sınırlarımızda, optik kuleler açısından 108 milyon euroluk bir katkısı var. Optik kulelerimiz ve gece görüş kameralarını AB’nin desteği sağlıyor” diye konuştu.

27.10.2022 17:37  Güncelleme: 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Oliver Varhelyi, Van'da Kapıköy Gümrük Kapısı ziyaretinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile düzenlediği basın toplantısında; "Şu ana kadar tamamlanmış olan kısım gayet iyi işliyor ve çok yüksek standartlarda hizmet veriyor. Bunu kendimiz de gördük. Bugün size ve Türkiye'ye vermek istediğimiz mesaj şu: Avrupa olarak bize güvenmeye devam edebilirsiniz, zira biz size güvenmeye devam ediyoruz" dedi. Soylu ise, "Bugün çok yapıcı görüşmeler yaptık. AB'nin gerek doğu gerek batı sınırlarımızda, optik kuleler açısından 108 milyon euroluk bir katkısı var. Optik kulelerimiz ve gece görüş kameralarını AB'nin desteği sağlıyor" diye konuştu.

AB Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Varhelyi, Türkiye'deki temaslarına devam ediyor. Van'da İçişleri Bakanı Soylu ve beraberindeki heyet ile bir araya gelen Varhelyi ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, Türkiye- İran sınırındaki Kapıköy Gümrük Kapısı ve Van Özalp Kurudere Hudut Karakolu'nda incelemelerde bulundu. Van Emniyet Müdürlüğü'nde Soylu ile birlikte açıklama yapan Varhelyi, şöyle konuştu:

VARHELYI: SINIRLARIN KORUNMASI ADINA FİNANSAL OLARAK DA DESTEK VERİYORUZ

"Buradaki bu sınırlarda, bu kadar gelişmiş bir sınır koruma sisteminin olmasını görmek bizim için çok tatmin edici ve mutluluk verici. Sınırların korunması adına aynı zamanda sınırlarda organize suç şebekelerinin ve insan kaçakçılarının bunu ticarete çevirmelerini önlemek için bu çabaya finansal olarak da destek veriyoruz. Dolayısıyla, işlerin burada ne kadar ilerlemiş olduğunu görmek bizim çok mutluluk verici. Ama tabii ki yapılacak başka işler de var, onlara da katkı vermeye devam edeceğiz. Şu ana kadar tamamlanmış olan kısım gayet iyi işliyor ve çok yüksek standartlarda hizmet veriyor. Bunu kendimiz de gördük. Bugün size ve Türkiye'ye vermek istediğimiz mesaj şu: Avrupa olarak bize güvenmeye devam edebilirsiniz, zira biz size güvenmeye devam ediyoruz."

SOYLU: YIL SONUNA KADAR ÖZALP SINIRI'NI BİTİRECEĞİZ

Varhelyi'nin ardından Soylu, şöyle konuştu:

"Sayın Komiser ile sınır duvarlarını gördük. Sınır duvarlarımızla ilgili özellikle şunu söylemem gerekir. Bin 100 kilometreye kadar sınır duvarlarımızın uzunluğu gelmiş oldu hem güney hem de doğuda. Zannediyorum bu yılın sonuna kadar Özalp Sınırı'nı bitireceğiz ve tek bir bölgemiz, Başkale bölgemiz kalmış olacak. Onu da önümüzdeki yılın temmuz ayına kadar tamamlamış olacağız. Böylelikle Van bölgesi, Hakkari sınırına kadar hem sınır duvarları olan hem gece görüş kameraları olan hem optik kuleleri olan hem de gerek Silahlı Kuvvetlerimiz gerek Jandarma, Polis Özel Harekat olmak üzere sınır duvarlarından sonraki korumayı da sistematik şekilde sağlayan bir anlayış ile bütünleşmiş olacak. Buranın başka bir özelliği daha var. Van Gölü'nü Sahil Güvenliği koruması altına verdik.

"AB'NİN 108 MİLYON EUROLUK KATKISI VAR"

Oliver Bey'e çok teşekkür ediyorum. Bugün çok yapıcı görüşmeler yaptık. AB'nin gerek doğu gerek batı sınırlarımızda, optik kuleler açısından 108 milyon euroluk bir katkısı var. Optik kulelerimiz ve gece görüş kameralarını AB'nin desteği sağlıyor. Gerek güvenlik yollarımız olsun gerek aydınlatmalar, gerek güvenlik duvarlarımız olsun, bunu kendi milli bütçemizle sağlıyoruz.

Sayın Komiser ile çok verimli, dostane ve çözüme yönelik birçok değerlendirmemiz oldu. Bundan sonra bu adımları daha fazla geliştirebilme fırsatını hep birlikte ortaya koyarız. Çetin yerlere gelip bu konuyu kendisinin gözlemlemesini bilhassa çok kıymetli bulduğumuzu, çok değerli bulduğumuzu ifade etmek isteriz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Olıver Varhelyı: 'Avrupa Olarak Bize Güvenmeye Devam Edebilirsiniz, Zira Biz Size Güvenmeye Devam Ediyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement