Oltu'da 19 Eylül Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Oltu'da 19 Eylül Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı

Oltu\'da 19 Eylül Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı

Oltu'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen tören, Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na Oltu Kaymakamı Abdullah Şen, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Ömer Murat Demirci ve Belediye Başkan vekili Abdullah Altunkaynak'ın çelenk sunumuyla...

19.09.2013 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oltu'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen tören, Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na Oltu Kaymakamı Abdullah Şen, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Ömer Murat Demirci ve Belediye Başkan vekili Abdullah Altunkaynak'ın çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından devam edilen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanlığı adına Piyade Üsteğmen Anıl Zıraman yaptı.

Zıraman, "Bu anlamlı gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Sakarya Zaferi'nin kısa süre sonra 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal rütbesi ve Gazi ünvanı'nı verdiği ve bu cihetle, Türk ulusunun büyük Önder'e olan güven, sevgi ve bağlılığını ifade ettiği, ayrıca Gazi Mustafa Kemal'in kişiliğinde; aziz şehitlerimize ve tüm kahraman gazilerimize şükranlarını ilettiği gündür." dedi.

Hükümet Meydan'ındaki törenin ardından protokol ve gaziler birlikte Garnizon Komutanı Ömer Murat Demirci'nin davetlisi olarak Askeri Gazino'da ağırlandı. Burada yenilen öğlen yemeğinde Kaymakam Şen, her zaman gazilerin yanında olduklarını belirterek yaşayabilecekleri sorunlardan ötürü kendisini haberdar etmelerini istedi.

Koyu bir sohbetin yaşandığı ve anıların tazelendiği yemek sonrası protokol ve gaziler, birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oltu'da 19 Eylül Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement