Oltu'da "Gönül Elçileri Projesi" - Son Dakika
Yerel

Oltu'da "Gönül Elçileri Projesi"

Oltu\'da "Gönül Elçileri Projesi"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gönül Elçileri Projesi'nin ikinci aşama toplantılarını yapmaya başladı.

16.01.2014 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gönül Elçileri Projesi'nin ikinci aşama toplantılarını yapmaya başladı.

Kaymakam Abdullah Şen, Oltu Kaymakamlığı Toplum Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, geçen yıl başlayan proje kapsamında koruyucu aile konusunda daha hassas olunması gerektiğini söyledi.

Şen, "İsraf olmuş kabiliyetler var. Projede sloganımız 'Kadınlar için ikinci bir şans'. Bu kardeşlerimizin elinden tutalım, eğitimlerinde özellikle üniversite okuyanlar varsa esnaf arkadaşlarımız onlara yardımcı olsunlar. Programa eşli gelmenizi isteme sebebimiz ise hanımların bu konularda daha hassas olduklarını biliyoruz. Katılımlarınızdan dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Maksat hasıl olmuştur" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Şermin Zil de güçlü kadın, koruyucu aile gibi konularda bilgi aktardı.

Proje hakkında bilgi veren müdürlük çalışanı Lütfü Kaya da projenin mesleki alanda eğitim alan kadınların istihdama yönelmesinde faydalı olduğunu ifade ederek, "İkinci aşamada amacımız uç noktalara kadar ulaşmaktır. İlçe milli eğitim müdürümüz ve ilçe müftümüzden burada ele aldığımız konuları köylerde görev yapan öğretmenlerimize ve din görevlileri aracılığıyla köylere ulaştırılmasını istiyoruz" dedi.

İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemal Tanrıver'den açıköğretim ortaokulu ve açıköğretim lisesinde eğitim gören kadınların sayısı hakkında bilgi alan Kaya, kaymakam Abdullah Şen ve katılımcılara teşekkür etti.

Toplantıya, ilçe milli eğitim müdürü Nurullah Aktaş, AK Parti Oltu İlçe Başkanı Fuat Demir, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Oltu'da 'Gönül Elçileri Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement