Oltu'da 'S' Plakası Protestosu, Öğrenciler Okula Gidemedi - Son Dakika
Genel

Oltu'da 'S' Plakası Protestosu, Öğrenciler Okula Gidemedi

Oltu'da 'S' plakası protestosu, öğrenciler okula gidemediERZURUM - Oltu ilçe merkezinde öğrenci ve personel taşımacılığı yapan servisler, S plakalarının iptal edilmesine tepki gösterdi.

01.11.2017 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oltu'da 'S' plakası protestosu, öğrenciler okula gidemedi

ERZURUM - Oltu ilçe merkezinde öğrenci ve personel taşımacılığı yapan servisler, S plakalarının iptal edilmesine tepki gösterdi.

7 Şubat 2017 tarihine kadar Erzurum Büyükşehir Belediyesine ücretini ödedikleri halde S plakalarıyla taşımacılık yapabilecekken çalışma izinleri iptal edilen servisçiler, araçlarıyla Oltu Kale Meydanında toplandı. Öğrenci ve personel taşımacılığı yapan servisçiler, olayı protesto etmek için öğrencileri taşımadılar birçok öğrenci okula gidemedi.

Öğrenci taşımacılığını yasal olarak yapmak istediklerini aktaran öğrenci ve personel taşımacılığı yapan Sinan Ay, S plakalarının iptal edildiğini, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin geçmelerini istediği D plakasında ise güzergah izin belgesi verilmediğini öne sürerek servisçiler olarak yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 7 Şubat 2017 tarihine kadar çalışma izinleri bulunduğu halde izinleri ve plakaları iptal edilen servisçiler artık personel ve öğrenci taşımacılığı yapamayacak.

Oltu'da öğrenci ve personel taşımacılığı yapan Sinan Ay, 2013 yılında yasal olarak taşımacılık yapmak için Oltu Belediye Başkanlığına müracaat ettiklerini belirterek, "2013 yılında S plakası ve güzergah izin belgesi almak için Oltu Belediye Başkanlığına müracaat ettik. Talebimiz kabul edilmedi. Bizlerde Oltu Kaymakamlığına ve nihayetinde İl Trafik Komisyonuna müracaat ettik ve komisyon tarafından öğrenci ve personel taşımacılığı yapmamız için tarafımıza S plakası tahsis edildi" dedi.

O tarihten itibaren Oltu'da S plakalarıyla yasal olarak öğrenci ve personel taşımacılığı yaptıklarını belirten Sinan Ay, "Fakat şuanda S plakalarımızın iptal edilerek 18 Ocak 2017 tarihi itibariyle D plakasına geçilmesi yönünde Erzurum Büyükşehir Belediyesi kararı bulunmaktadır. Ancak D plakalı araçlara güzergah izin belgesi verilmiyor. Güzergah izin belgesi verilmediğinde de ne öğrenci ne de personel taşımacılığı yapabileceğiz." şeklinde konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin kendilerine 7 Şubat 2017 tarihine kadar çalışma izni verdiğini ve ücretini de peşin olarak Erzurum Büyükşehir Belediyesinin aldığını öne süren servisçiler, araçlarıyla Kale Meydanında yaşadıkları duruma tepki gösterdi. Çalışma izinleri olmasına karşın S plakalarının iptal edildiğini aktaran Özmen Öğrenci ve Personel Taşımacılığı Firması sahibi Yakup Özmen ise, "Madem S plakalarımızı iptal edecektiniz ne diye Şubat'ın 7'sine kadar çalışma izni verdiniz. ve de parasını biz servisçilerden o zaman peşin aldınız? Böyle şey olur mu?" şeklinde konuştu.

Bu arada okul ve işyerine gitmek üzere servis bekleyen bazı öğrenci ve vatandaşlar, servislerin taşımacılık yapamaması nedeniyle mağduriyet yaşadı. Vatandaşların bir kısmı kendi imkanlarıyla işyerlerine gitmeye çalışırken öğrencilerde yürüyerek okullarına gitmek zorunda kaldı.

Öte yandan yetkililerce yapılan açıklamada yetki belgesi olmayan araçların kesinlikle taşımacılık yapamayacağı ve servise çıkmalarına izin verilmediği kaydedildi. Yetki belgesi olmadan servise çıkan araçlar aksi halde 2 bin 500 TL para cezasının yanı sıra trafikten de men cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Oltu\'da \'S\' Plakası Protestosu, Öğrenciler Okula Gidemedi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Oltu'da 'S' Plakası Protestosu, Öğrenciler Okula Gidemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement