Oltu Taşı'na Sodes Desteği - Son Dakika
Yerel

Oltu Taşı'na Sodes Desteği

Oltu Taşı\'na Sodes Desteği

Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan ve SODES kapsamında finanse edilen proje düzenlenen belge töreniyle sona erdi."Hayal Ettim Düşledim Oltu Taşına İşledim" adlı proje kapsamında Oltu Taşı sanatkarları sanal ortamda hazırladıkları...

04.03.2013 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan ve SODES kapsamında finanse edilen proje düzenlenen belge töreniyle sona erdi.

"Hayal Ettim Düşledim Oltu Taşına İşledim" adlı proje kapsamında Oltu Taşı sanatkarları sanal ortamda hazırladıkları tasarımları görücüye çıkarırken projede yer alan sanatkarlar için bir belge töreni de düzenlendi.

Oltu Taşı sanatkarlarının sanal ortamda hazırladıkları tasarımları CNC makinalarıyla hayata geçirerek oluşturacakları yeni modeller sayesinde Oltu Taşı ürünlerinin ulusal ve uluslar arası pazarda rekabet edebilmesinin amaçlandığı projenin belge töreninde konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemal Tanrıver, kalifiye eleman ihtiyacının da karşılanarak sektörün ihtiyaç duyduğu yeni takı tasarımlarıyla gelişen ve değişen pazarda takı ve hediyelik eşya pazarında varlığını sürdürmenin hedeflendiğini söyledi.

Yörede eksikliği hissedilen kolektif çalışma ve ortak iş üretebilmenin önünü açmaya çalıştıklarını aktaran Tanrıver, "Katıldığımız fuar ve sergilerde hep web sitesi üzerinden satış yapmanın eksikliğini hissettik. Bugüne kadar sektöre yönelik yapmış olduğumuz tüm proje ve çalışmalarda ortak iş yapabilmenin yani ortaklık kültürünün oluşmasına önayak olmayı hedefledik. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz "Hayal Ettim Düşledim Oltu Taşına İşledim" adlı SODES projemize destek ve katkılarını esirgemeyen başta ilçe Kaymakamımız Sayın Fatih Çobanoğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Daha sonra katılımcılar tarafından belge almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri verildi. Proje kapsamında alınan CNC makinelerle bir örnek üretiminde gerçekleştirildiği belge töreninde, proje sonrası ortaya çıkan ürünlerin sergilendiği takı ve hediyelik eşya bölümü davetliler tarafından yoğun ilgi gördü.

CNC makinelerle üretilen takı ve hediyelik eşyaları büyük bir dikkatle inceleyen Kaymakam Çobanoğlu, tasarımların daha da geliştirilmesi ve proje kapsamında alınan makineler sayesinde seri üretime geçilebilmesinin hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Bu arada İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü salonunda düzenlenen belge törenine; başta ilçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu olmak üzere Belediye Başkan vekili İbrahim Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Bozkurt, OMYO Müdürü Doç.Dr. Sırrı Şahin, Belediye Başkan yardımcısı Ömer Toprak, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra Oltu Taşı sektörünün temsilcileri ve kursiyerler katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oltu Taşı'na Sodes Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement