Olumsuz Algıyı Diyalog ile Ortadan Kaldırabiliriz? - Son Dakika
Güncel

Olumsuz Algıyı Diyalog ile Ortadan Kaldırabiliriz?

Olumsuz Algıyı Diyalog ile Ortadan Kaldırabiliriz?

Dha DIŞ HABER- 'Olumsuz algıyı diyalog ile ortadan kaldırabiliriz'Mahmut TosunBerlin, 23 Eylül, (DHA)- TÜSİAD, 15 Temmuz olayları sonrası sürecin doğru anlaşılması ve Türkiye Almanya ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi amacıyla Berlin'de bir dizi görüşmelerde bulundu.

23.09.2016 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER- 'Olumsuz algıyı diyalog ile ortadan kaldırabiliriz'

Mahmut Tosun Berlin, 23 Eylül, (DHA)- TÜSİAD, 15 Temmuz olayları sonrası sürecin doğru anlaşılması ve Türkiye Almanya ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi amacıyla Berlin'de bir dizi görüşmelerde bulundu.

Doğan Tv Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın da aralarında bulunduğu Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki TÜSİAD heyeti; Almanya'daki Muhatap kuruluşu Alman Sanayi Federasyonu (BDI) Yönetim Kurulu, Almanya Parlamentosu milletvekilleri heyeti ve Alman düşünce kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmelerde 15 Temmuz sonrası Türkiye'deki gelişmeler, Türkiye-AB ve Türkiye-Almanya ilişkileri ele alındı. Berlin temasları sonrası TÜSİAD Berlin Bürosu'nda bir basın toplantısı düzenlendi. Bu arada konuyla ilgili açıklamalar yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansel Başaran-Symes, görüşmelerin çok olumlu bir havada geçtiğini söyledi.

15 Temmuz sürecinden sonra Almanya'da oluşan negatif algının ve Alman basınında çıkan olumsuz haberlerin yakinen takip edildiğini kaydeden Başaran-Symes, amaçlarının TÜSİAD olarak bu süreçte olanları birinci ağızdan muhataplarına anlatarak, doğru bir algıya dönüştürmek olduğunu vurguladı.

Cansel Başaran-Symes toplantıdaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi 'Çok açık diyaloglardı. Biz ilk yaşanan şoku, onun yarattığı ortamı ve daha sonraki toparlanma sürecini kendilerine ifade etme fırsatı bulduk. Sektörel bazdaki sorunlar konuşuldu, özellikle turizmdeki algıyı değiştirmek adına görüşler bildirildi. OHAL'in ne kadar devam edeceği konusunda sorular geldi ve OHAL'in yatırım ortamına olabilecek etkileri konuşuldu. Yine Almanya'nın değerler konusundaki hassasiyeti gündeme geldi; demokrasi, hukuk, insan hakları gibi konular önümüzdeki dönemde normalleşmesi beklenen alanlar. Biz TÜSİAD olarak Türkiye'nin AB sürecini her zaman savunduk. Bugün de hiç olmadığı kadar önemli olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla Almanya'da görüştüğümüz bütün kurumlara, AB'nin içinde tekrar karşılıklı pozitif bir gündem yaratarak ilerlemenin sağlanması gerektiği ve 23. ile 24. fasılların bir önce açılması gerektiği konusundaki uyarılarımızı yaptık. Alman basınında Türkiye aleyhine çıkan negatif haberler Almanya'daki iş dünyasını da olumsuz yönde etkiliyor.

Bizim de daha dikkatli bir iletişim konusunda, kendimize bazı dersler çıkarmamız gerekebilir?.

Basın toplantısına, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansel Başaran-Symes'in yanı sıra TÜSİAD Genel Sekreteri Zafer Ali Yavan, TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü Bahadır Kaleağası ile TÜSİAD Almanya Temsilcisi Alper Üçok katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Olumsuz Algıyı Diyalog ile Ortadan Kaldırabiliriz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement