Olumsuz hava şartları balıkçıları vurdu - Son Dakika
Güncel

Olumsuz hava şartları balıkçıları vurdu

Olumsuz hava şartları balıkçıları vurdu

Ordu'da yaklaşık bir haftadır etkili olan fırtına ve şiddetli rüzgar, küçük balıkçı kayıklarını da etkiledi.

27.12.2019 14:28  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da yaklaşık bir haftadır etkili olan fırtına ve şiddetli rüzgar, küçük balıkçı kayıklarını da etkiledi. Balıkçılar, büyük kayıkların fırtınadan etkilenmediğini ancak küçük kayıkların olumsuz hava şartlarında avlanamadığını belirterek, fiyatların az da olsa yükseldiğini söyledi.

Ordu genelinde hafta başından itibaren etkili olan fırtınalı hava, 2 gündür yerini sağanak yağmura bıraktı. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının da etkili olduğu bölgede, hayat kimi zaman olumsuz etkilenirken, hava şartları küçük balıkçı teknelerin de etkiledi. Fırtına ve şiddetli rüzgar nedeniyle denize açılamayan küçük kayıklar avlanamadığı için, balık fiyatları az da olsa yükselişe geçti. Tezgahlarda en uzun balığın kilogramı 15 liradan satılırken, Karadeniz'in incisi olarak bilinen hamsi ise Gürcistan taraflarında görülüyor.

"Gürcistan'da tekneler günlük en az 500 ton hamsi avlıyor, buralarda hamsi yok"

Kışlaönü Balıkçı Barınağı'nda balıkçı Mahmut Namder, Karadeniz bölgesinde etkili olan yağışların, balıkçıları pek fazla etkilemediğini söyledi. Bölgedeki teknelerin büyük olduğunu ve sadece küçük teknelerin aşırı yağışlardan ve fırtınadan etkilendiklerini ifade eden Namder, "Avcılığı bu havaların etkileme şansı yok. Bizim balıkçılarımız kendi kendisini etkiledi. Abhazya ve Gürcistan taraflarında günlük tekne başı 500-800 ton arası hamsi avlanıyor. Oralarda olan buralarda maalesef yok. Olmamasının yegane sebebi de bilinçsiz avcılık. Sezon bu sene kar ettirmedi ama zarar da ettirmedi. Olumsuz hava büyük tekneleri etkilemez ama küçük tekneler etkileniyor" dedi.

"Burada avcılık bitti"

Karadeniz'de şuanda hamsi avlanılmadığını ifade eden Namder, "Hamsi bitti, Karadeniz'in karşı yakasında. Rusya ve Gürcistan tarafında bol miktarda avlanıyor. Burada ise avcılık bitti. Sadece küçük kıyı balıkçıları mezgit, istavrit ve barbun avlıyor" şeklinde konuştu.

"En ucuz balık 15 lira"

Ordulu balıkçılardan Aziz Ceylan, şuanda tezgahlarda çeşitli balıkların bulunduğunu ifade ederek, "Hamsi hariç çok sayıda balık var. Şuanda hamsi Gürcistan'da, inşallah yıl başından sonra oradan gelecek ve yine aynı bolluğu yaşama sevincini umuyoruz. Hamsinin şu zamanlarda kesilmesi bizi çok kötü etkiledi. Balık çeşitleri zengin ama fiyatlar da olumsuz seyrediyor. En aşağı balık 15 lira oldu. Büyük şehirlerde daha pahalı" ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlar pahalı diye talep göstermiyor, küçük kayıklar avlanamıyor"

Ceylan, vatandaşların pahalı buldukları için balığı az tükettiklerini de değinerek, şu ifadelere yer verdi:

"İstavrit 15, mezgit 20-25, barbun ve sargan 30-40 liradan satılıyor. Şuanda tezgahlarda balık çeşitleri var ama talep düşük. En doğal besin şuan balık ve pahalı da değil. Şu sıralar havalar soğuk olduğu için vatandaşlar itiraz etmiyor. İnşallah da bundan sonra iyi balık çıkacağını umuyoruz. Allah denizimize zeval vermesin. Bu zamanlarda balık bulmak biraz sıkıntı. Tezgahlarda az-çok balık buluyorsak şükretmeliyiz. Olumsuz hava şartları nedeniyle küçük kayıklar avcılık yapamıyor. Küçük kayıklar da denize çıksa biraz daha bolluk olur. Sadece büyükler çıkabildiği için balıklar biraz pahalı oluyor."

Bazı vatandaşlar da balık fiyatlarının uygun olduğunu ve bu hava şartlarında olması gerektiği düzeyde olduğunu belirterek, bazıları ise fiyatların yüksek olduğundan yakındı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Olumsuz hava şartları balıkçıları vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü
    09:44 Kazdağları bahar ile birlikte yeşilin binbir tonuna büründü

    Kazdağları bahar aylarının gelmesiyle birlikte yeşilin binbir tonuna büründü. Mest eden manzara dron ile görüntülendi. Kazdağları'nın doğası bahar aylarının gelmesiyle canlandı. Meşe, kayın ve çınar ormanlarının bulunduğu bölgelerde ağaçların uyanmasıyla birlikte yeşilin binbir tonu görülmeye değer bir manzara oluşturdu. Flora ve faunası ile dikkatleri çeken ve milli parkı da içinde barındıran Kazdağları binlerce tür endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Kazdağları'ndaki yeşilin binbir tonu dron ile görüntülendi.

  • Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı
    09:44 Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla birlikte çalışmalara katıldıklarını belirtti. Depremde 171 ev zarar gördü, 2 minare hasar gördü ancak can kaybı ve yaralanma olmadı. Belediye olarak ilçeye aşevi ve personel desteği verdikleri ve vatandaşlara çorba ikramında bulundukları açıklandı. Durum tespit çalışmaları devam ediyor ve devletin tüm kurumları bölgede destek veriyor.

  • Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti
    09:44 Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti

    Vali Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ve ekibini ziyaret etti. Ekici, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi. Bulut ise ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, kentin hak ettiği hizmetleri sağlamak için çalıştıklarını belirtti ve destek olan herkese teşekkür etti.

  • Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak
    09:43 Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak

    Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapıları inceleyerek, kentte restore edilmeyen tarihi yapının kalmayacağını belirtti. Sezer, Muradiye Camisi bahçesindeki Mevlevihane'nin ihyası çalışmalarını da inceledi. Ayrıca, Kaleiçi semtindeki tarihi konakların restorasyonuna da devam ettiklerini vurguladı.

  • Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı
    09:42 Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı

    Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlar, Şaban Alper'in köpeğinin çalınmasına şahit oldu. Alper, polis ekiplerine haber vererek köpeğini bulmak için çalışma başlattı.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.


Advertisement