Ölümünün 597. Yılında Şeyh Bedreddin'in Yaşamı ve Felsefesi Konferansı - Son Dakika
Güncel

Ölümünün 597. Yılında Şeyh Bedreddin'in Yaşamı ve Felsefesi Konferansı

Ölümünün 597. Yılında Şeyh Bedreddin\'in Yaşamı ve Felsefesi Konferansı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "İsminin başında şeyh var diye her şeyhi de o tarikat şeyhleri gibi zannetmek, hele hele Şeyh Bedreddin gibi bir isme döneminin FETÖ'südür demek garabetin de ötesinde bir vakıa olsa gerek. Bu çok utanılacak bir durum.

24.12.2016 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "İsminin başında şeyh var diye her şeyhi de o tarikat şeyhleri gibi zannetmek, hele hele Şeyh Bedreddin gibi bir isme döneminin FETÖ'südür demek garabetin de ötesinde bir vakıa olsa gerek. Bu çok utanılacak bir durum." dedi.

Gürkan, Edirne Belediyesince kentteki bir tesiste düzenlenen Ölümünün 597. Yılında Şeyh Bedreddin'in Yaşamı ve Felsefesi Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de son günlerde sıkıntılı olaylar yaşandığını anlattı.

Terörün her taraftan Türkiye Cumhuriyeti'ni kuşatmaya, parçalamaya ve bölmeye çalıştığını belirten Gürkan, "O kadar büyük, o kadar ciddi, o kadar ağır sorunlarımız var" dedi.

Edirneli bir hukukçunun Şeyh Bedreddin'i isminin önünde olan şeyh sıfatı nedeniyle tarikat şeyhi zannettiğini savunan Gürkan, şöyle devam etti:

"Gerçekten hem Edirne hem de hukuk adına üzücüdür. Hani bizim dilimizde bir deyim vardır 'Her sakallıyı baban zannetme' diye. İsminin başında şeyh var diye her şeyhi de o tarikat şeyhleri gibi zannetmek, hele hele Şeyh Bedreddin gibi bir isme döneminin FETÖ'südür demek garabetin de ötesinde bir vakıa olsa gerek. Bu çok utanılacak bir durum. İnanıyorum ki o arkadaşımız da o kardeşimiz de söylediklerinden ve yaptıklarından pişmandır. Burası Edirne, burası bir cihan imparatorluğu olan Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapmış bir yer."

Gürkan, Fatih Sultan Mehmet'in heykeli için uygun bir yer aradıklarını ve uygun bir yer bulunca heykeli tekrar dikeceklerini ifade etti.

Balkan Savaşı sırasında şehit olan ressam Hasan Rıza'nın heykelini de dikeceklerini dile getiren Gürkan, şunları söyledi:

"Ama Edirneli olması nedeniyle hemşehrimiz olması nedeniyle ayrı bir gurur kaynağımız olan, aydınlanmanın, aydınlanma felsefesinin, hukuk nosyonunun sadece Osmanlı'da değil tüm dünyadaki öncülerinden olan Şeyh Bedreddin'in de heykelini dikeceğiz. Bu heykeli dikeceğiz, bunda kararlıyım. Bundan hiç geri adımı yok. Mutlaka ve mutlaka dikeceğiz." şeklinde konuştu.

Gürkan, kurucu mecliste Edirne milletvekili olarak yer alan İsmet İnönü'nün de heykelini dikeceklerine işaret etti.

Şeyh Bedreddin'i konferansta daha iyi tanınacağını vurgulayan Gürkan, "Böylesine önemli bir kişiyi, bugünün şartlarına getirerek kendinizden menkul birtakım sıfatlar üretme gayretini bu millet yemez. Bu milleti bunlarla kandıramazsınız. Hele hele Şeyh Bedreddin gibi birisini döneminin FETÖ'südür diye yaftalamaya çalışmak ancak sizin çapınızı ve kalibrenizi gösterir. Çapınızın ve kalibrenizin olmadığını gösterir." dedi.

Tarihte önemli işlere imza atanların hatırlanacağını söyleyen Gürkan, "Bu dönemin veya döneminin FETÖ'sü diye suçlayan sayın Özgür Yıldırım'ı muhtemelen baro başkanlığı bittikten 6 ay ya da 1 yıl sonra kimse hatırlamayacaktır ama Şeyh Bedreddin ölümünün 597. yılında hala dimdik ayakta ve daha çok 597 yıl hatırlanacak." ifadesinin kullandı.

Konferansta, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, yazar İhsan Eliaçık ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Erdem Çevik de Şeyh Bedreddin'e ilişkin bir sunum, gazeteci yazar Ayhan Tunca da bir konuşma yaptı.

Edirne Belediyesi Halk Müziği Grubu'nun bir dinleti sunduğu programa, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ölümünün 597. Yılında Şeyh Bedreddin'in Yaşamı ve Felsefesi Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği
    18:15 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada, bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek ve birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği olduğunu belirtti. Yumaklı, Pınarbaşı'nın doğal güzelliklerini ve yapılacak hizmetleri anlatarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

  • Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı
    18:14 Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı

    Balıkesir'in Edremit Körfezinden bir grup doğa yürüyüşçüsü dünyanın çatısı olarak bilinen Everest Ana Kampına gitmek için yola çıktı. Adramut Doğa Gezginleri grubu, 16 günlük bir program gerçekleştirerek Himaleya'ların güzellikler ve zorlukları eşliğinde Everest Ana Kampı'na ulaşmayı hedefliyor.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa etmek için gayret sarf edeceklerini belirtti.

  • Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi
    18:12 Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkan ve memur üyelere eğitim verildi. İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğünce düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

  • Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı
    18:09 Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan'a destek vereceğini duyurdu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, Mersin ziyaretinde yapılan toplantıda Soydan'a destek kararını açıkladı ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye sinerji yaratacağını belirtti. Anavatan Partisi, Soydan'ın başkanlığında Mersin'in tekrar Akdeniz'in incisi haline geleceğine inandıklarını ifade etti.

  • TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı
    18:07 TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin milli teknoloji ruhuna vurgu yaparak, dünyada böyle bir toplumsal seferberlik ruhunun olmadığını belirtti. Kacır, Türk gençliğinin teknoloji alanında gösterdiği başarıları ve Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki ilerlemelerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki hedeflerini ve milli uzay programını anlattı.


Advertisement