Ömer Çelik: "Biz Statükonun, Ergenekon'nun Değil, Milletin Partisiyiz" - Son Dakika
Güncel

Ömer Çelik: "Biz Statükonun, Ergenekon'nun Değil, Milletin Partisiyiz"

Ömer Çelik: "Biz Statükonun, Ergenekon\'nun Değil, Milletin Partisiyiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik partisinin hak, hürriyet ve vatandaş iradesini egemen kıldığını belirtip "Biz statükonun, Ergenekon'nun değil, milletin partisiyiz" dedi

20.04.2011 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, partisinin hak, hürriyet ve vatandaş iradesini egemen kıldığını belirtip, "Biz statükonun, Ergenekon'nun değil, milletin partisiyiz" dedi.

Seyhan Kültür Merkezi'nde yaklaşık bin kişinin katıldığı Adalet ve Kalkınma Partisi aday tanıtım toplantısında konuşan Ömer Çelik, partisinin seçim beyannamesi ve 2023 vizyonunu anlattı. 2023 vizyonu kapsamında Adana'nın da hızlı trene kavuşacağı sözü veren Çelik, Çukurova bölgesel havaalanı projesini gerçekleştireceklerini, ikinci üniversite kurulması kararının alındığını kaydetti.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin siyasette bir dünya markası olduğunu, bir çok ülkenin artık Türkiye'ye örnek aldığını söyleyen Çelik, ortaya koydukları anlayış ve hizmetlerin ilaç prospektüsü değil, gönülden gönüle akan bir yol olduğunu vurguladı.

28 Şubat sürecinde siyasetin tahrip edildiğini, 2001 kriziyle de ekonominin tarumar olduğunu, Türkiye'nin yönetilemez hale geldiğini ifade eden Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında ülkenin hem büyük bir büyüme gerçekleştirdiğini, hem de enflasyonu düşüren yegane ülke olduğunu anlattı.

Geçmişte halkın seçtiği milletvekillerinin bir süre sonra siyasi oligarşinin, bir takım darbe yanlılarının veya ekonomik güç odaklarının emri altına girdiğini hatırlatan Çelik, CHP ve MHP'nin Ergenekon sanıklarını milletvekili adayı olarak göstermesini eleştirdi. Çelik, "İlk defa bir iktidar kendisine millet tarafından emanet edilen iktidar yetkisine sonuna kadar sahip çıkmıştır. 27 Nisan'da muhtıra verilmeye kalkıldığında, bu hükümet 'Otur oturduğun yerde, hükümet benim. Yetki bana aittir. Ben bu milletin yetkisini, bedeli ne olursa olsun korumaya hazırım' dedi.

Burada kritik olan şudur. Sizin verdiğiniz yetkiyi bedeli, ne olursa olsun korumaya hazırız. Biz hakkın, hürriyetin, vatandaşın iradesinin egemen olmasının partisiyiz. Biz statükonun, Ergenekon'nun, Silivri'nin partisi değiliz. Biz milletin partisiyiz" diye konuştu.

'TÜRKİYE İSTİKRAR İHRAÇ EDİYOR'

Dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında, Türkiye'nin zalimliğe karşı susan bir ülke olmaktan çıktığını, bölgesine istikrar ihraç ettiğini dile getirip, şunları söyledi:

"Dün zalimin biri zalimlik yaptığı zaman görmezden gelen bir takım genel başkanlar vardı. Ama siz bir lidere destek verdiniz. Sonuçta Türkiye zalimin zalimlik yaptığı zaman susan bir ülke olmaktan çıktı. Sizin sayenizde sen zalimsin 'One minute' diyen bir ülke haline geldi. Bugün Tahrir Meydanı'nda toplanıp demokrasi, insan hakları ve hürriyet isteyenlerin 'Biz Türkiye'deki Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı gibi bir parti iktidarı altında yaşamak istiyoruz' diyor. Başbakanımız 'Adalet ve Kalkınma Partisi sadece bir Türkiye markası değildir. AK Parti aynı zamanda bir dünya markasıdır' dediğinde bazıları inanmakta güçlük çekmişti. Ama şu an dünyanın birçok yerinden partiler bize eğitim verin diye başvuruyor. Şimdi de seçim dönemindeki çalışmalarımızı izlemek istiyorlar.

Geçenlerde bir muhalefet partisi lideri dedi ki, "Türkiye'de bu kadar sorun varken Lübnan'da Beyrut'ta ne işin var. ' Bunu milliyetçilik adına söyleyip de böylesine tarihsel bir perspektiften böylesine bir vizyonsuzlukla malul olmak Allah kimsenin başına getirmesin diyeceğim bir iştir. Onlar şunu bilmiyorlar. Burası bizim medeniyet havzamızdır. Biz buraya kardeşlik bağıyla bağlıyız. Sadece siyasi ve stratejik olarak değil. Sadece politik açıdan değil. Bizim için Diyarbakır'daki insanın acısı neyse, Bağdat'daki insanın acısı odur. Biz böylesine bir tarihsel perspektife ve büyük bir tarihsel vizyona sahibiz. Biz biliriz ki; Beyrut, Bakü, Bosna, Bağdat güvende değilse İstanbul'da, Diyarbakır'da, Adana'da da huzur yoktur. Bu bizim tarihsel vizyonumuz ve stratejik perspektifimizdir. Ama bunu anlamak için sadece söz milliyetçiliği yapmak yetmez. Sözde milliyetçilik yapmak yetmez. Bunu anlamak için yüreğinde millet milliyetçiliği olması gerekir. Milletsiz milliyetçilik olmaz. "

Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Adana milletvekili adaylarının da 2023 vizyonuna yansıttığını, devlet tecrübesi, dinamizm, kadın duyarlılığı ve teşkilat gücünün bir arada bulunduğunu bildirdi. Daha sonra milletvekili adayları sahneye davet edilip, konfeti yağmuru altında el ele vererek partilileri selamladı. Liste dışı kalan Vahit Kirişçi'yi de sahneye çağıran Çelik, birlikte objektiflere poz verdi.

Ak Parti'nin 14 kişilik Adana milletvekili aday listesinde Çelik'in yanı sıra Mehmet Necati Çetinkaya, Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Ali Küçükaydın, Mehmet Şükrü Erdinç,

Fatma Güldemet Sarı, Ali Çaldır, Talat Ulussever, Tamer Dağlı, Ali Yüzükçü, Neslihan İpek Kobaner, Mustafa Özkozanoğlu ve Ebubekir Akdeniz bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ömer Çelik: 'Biz Statükonun, Ergenekon'nun Değil, Milletin Partisiyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement