Ömer Fethi Gürer: Kamuoyuna Yansıyan Hırsızlık Vakaları, Ekonomik Buhranın Yansımasıdır - Son Dakika
Güncel

Ömer Fethi Gürer: Kamuoyuna Yansıyan Hırsızlık Vakaları, Ekonomik Buhranın Yansımasıdır

Ömer Fethi Gürer: Kamuoyuna Yansıyan Hırsızlık Vakaları, Ekonomik Buhranın Yansımasıdır

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımsal üretimde kullanılan malzeme ve ürünlere yönelik hırsızlık olaylarının son dönemde arttığını belirterek, “Kamuoyuna yansıyan hırsızlık vakaları, ekonomik buhranın olumsuz bir yansımasıdır” dedi.

19.06.2022 12:08  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımsal üretimde kullanılan malzeme ve ürünlere yönelik hırsızlık olaylarının son dönemde arttığını belirterek, "Kamuoyuna yansıyan hırsızlık vakaları, ekonomik buhranın olumsuz bir yansımasıdır" dedi.

Ömer Fethi Gürer, bugün yaptığı yazılı açıklamada, son dönemde tarımsal üretimde kullanılan malzeme ve ürünlere yönelik hırsızlık olaylarındaki artışa dikkat çekti. Gürer, farklı illerde yaşanan hırsızlık olaylarına karşı önlemlerin artırılmasını istedi. "Kamuoyuna yansıyan hırsızlık vakaları, ekonomik buhranın olumsuz bir yansımasıdır" diyen Gürer, açıklamasında şunları kaydetti:

"ÇİFTÇİNİN ÇİLESİ BİTMİYOR"

"Artan girdi maliyetleri ve doğal afetler sonucu zarar gören ürünler derken çiftçinin çilesi bir türlü bitmiyor. Şimdi de kırsalda artan hırsızlık olayları sonucu zor günler geçiriyor. Çiftçiler, mallarını korumak için artık belli aralıklarda nöbet tutmaya başlamışlar. Bazı çiftçiler, yaşanan hırsızlık olayları karşısında ürününü erken hasat etmek zorunda kalmış. Ayrıca çalınan teçhizatın maddi değerinin satılırken çok yüksek olmadığı, ama çiftçinin bu malzemeyi tekrar almak istemesi durumunda fiyatının oldukça pahalı olduğu belirtiliyor. Çalınan ürünler neticesinde üretimde yaşanan aksaklıklar ve sonucunda oluşacak verim kaybı da cabası. Çiftçilerin büyük çoğunluğu, yaptırımların yetersiz olduğu kanısında. Bu sebeple, gerekli yasal düzenlemeler yapılarak caydırıcılık sağlanması gereklidir. Ayrıca yaşanan ekonomik buhran neticesinde kırsalda bile hırsızlık olaylarının artması, üstüne düşünülmesi gereken bir konudur. Farklı illerde yaşanan hırsızlık vakaları için de önlemler artırılmalıdır.

"TARIMSAL ÜRETİMDE KULLANILAN NE VARSA ÇALIYORLAR"

Tarımsal üretimde kullanılan her türlü teçhizatın çalınması, girdi maliyetleri nedeniyle üretimde zorlanan çiftçinin belini iyiden iyiye büküyor. Bahçeleri sulamak için kullanılan sondajların pompa ve bakırları, trafolar, dinamo ve kablolar, yağmurlama boruları, su sayaçları, vanalar ve bağ direklerine kadar her türlü teçhizat hırsızların hedefinde. Çiftçinin, ürününe ve hayvanlarına göz diken hırsızlar kırsaldaki çiftçinin korkulu rüyası oldu."

6 AYDA 15 VAKA

Gürer, açıklamasında, son 6 ayda farklı bölgelerde yaşanan bazı hırsızlık olaylarına da yer verdi. Gürer, bu olayları şöyle sıraladı:

"14 Ocak 2022, Şanlıurfa Siverek'te sulama trafolarının kabloları.

5 Haziran 2022, Denizli'nin Pamukkale ilçesinde tarladaki kekik mahsulünün tümünü.

23 Mayıs 2022, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde coğrafi işaret tescilli 8 dönüm enginar.

14 Nisan 2022, Konya'nın Karapınar ilçesinde bine yakın yağmurlama borusu.

9 Mart 2022, Aydın'ın Karacasu ilçesinde 15'e yakın su sayacı.

13 Haziran 2022, Adananın Kozan ilçesinde 10 ton sarımsak.

1 Mayıs 2022, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 3 ayrı çiftçinin tarlasından 90 metre kablo.

28 Mayıs 2022, Konya'nın Güneysınır ilçesinde sulama kooperatifine ait binadan trafo ve kablo.

1 Haziran 2022, Sakarya'da 10 bin dönümlük tarım arazisinin sulama ihtiyacının karşılandığı sulama kanallarındaki toplam ağırlığı yaklaşık 100 ton gelen vana.

8 Haziran 2022, Bursa'nın İznik ilçesinde bir erik tarlasından 160 ağaç erik.

12 Şubat 2022, Bursa'da sondaj malzemeleri.

13 Nisan 2022, İzmir'in Tire ilçesinde çok sayıda trafo.

-  5 Ocak 2022, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesindeki bir çiftçinin 12 koyunu ve 1 hindisi.

20 Mart 2022, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde üzüm bağlarının bağ demirleri.

1 Mart 2022. Siirt'te üzüm bağının demirleri."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ömer Fethi Gürer: Kamuoyuna Yansıyan Hırsızlık Vakaları, Ekonomik Buhranın Yansımasıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İtalya'da Suriyeli Genç Kıza Tecavüz İddiasıyla Gözaltına Alınan İki Kişi
    17:07 İtalya'da Suriyeli Genç Kıza Tecavüz İddiasıyla Gözaltına Alınan İki Kişi

    İtalya'da iki kişi, 17 yaşındaki Suriyeli bir genç kızı alıkoyarak tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Kızın, Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gittiği, geçen yılki depremlerin ardından da Almanya’ya ulaşmaya çalıştığı bildirildi. İtalya’da yürütülen operasyonda gözaltına alınan bir Pakistan ve bir Afganistan vatandaşına insan kaçırma, gasp, cinsel şiddet, yaralama ve yasa dışı göçe yardım suçlamaları yöneltiliyor.

  • İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar
    17:05 İzmir'de Esnafın İşleri Durgun, Turistlere Bağlıyorlar

    İzmir'de esnaf, vatandaşların alım gücünün düşmesiyle işlerinin etkilendiğini belirterek turistlere umut bağladıklarını söyledi. Esnaf, dükkan kiralarını ödemekte zorlandıklarını ve güçlerinin kalmadığını ifade etti. Fiyat artışları ve vatandaşların satın alma gücünün düşmesi nedeniyle esnafın işleri durgunlaşmış durumda. Esnaf, idare etmeye çalıştıklarını belirtirken, turistlerin gelmesini beklediklerini dile getirdi.

  • Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk' tanıtıldı
    17:04 Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk' tanıtıldı

    Ankara'da Tulu Kitap tarafından yayımlanan çocuk edebiyatı dergisi 'Kuşluk'un tanıtımı Gölbaşı Vilayetler Evi'nde yapıldı. Tanıtım programına Tulu Kitap Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalkan, Genel Yayın Yönetmeni Enes Celep, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Derginin ilk sayısı mart ayında piyasaya çıktı. Dergi, 2024 yılında elde edilecek abonelik gelirlerinin tamamını Gazze'ye bağışlayacak.

  • Konya Beyşehir'de çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü
    17:04 Konya Beyşehir'de çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan bir apartman dairesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Yangının nedeni, yapılan incelemede yıldırım düşmesi olarak belirlendi.

  • Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı
    17:03 Van'ın Bahçesaray ilçesinde besiciler hayvanlarını otlatmaya başladı

    Bahçesaray ilçesinde çetin geçen kış boyunca ahırlarda beslenen küçükbaş hayvanlar, havanın ısınmasıyla birlikte meralara çıkarıldı. Besiciler, doğanın canlanmasıyla yeşeren meralara götürdükleri hayvanlarını gün boyunca otlattıktan sonra tekrar ahırlara getiriyor. Uzun süre sonra hayvanlarını otlaklara çıkarmanın ve yem masraflarından kurtulmanın sevincini yaşayan besiciler, bu durumdan memnuniyet duyuyor.

  • Gemlik Belediye Başkanı Deviren: 'Sorumlular cezalandırılacak'
    17:00 Gemlik Belediye Başkanı Deviren: 'Sorumlular cezalandırılacak'

    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Yenimahalle'de istinat duvarının çökmesi sonucu meydana gelen olayla ilgili açıklama yaparak, sorumluların cezalandırılacağını belirtti.

  • İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi Açıldı
    16:59 İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi Açıldı

    İzmir'de, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen '1923'den Günümüze Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi'nde, Mehmetçik'in Cumhuriyet'in ilk yıllarından bugüne kadarki 114 fotoğrafı sergilendi. Sergiyi gezen vatandaşlar, fotoğrafları inceleyerek gurur duyduklarını ifade etti. Sergi, 22 Nisan Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

  • Siirt'te uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
    16:59 Siirt'te uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı

    Siirt'in Baykan ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 266 gram metamfetamin ve 270 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 1 şüpheli tutuklandı.

  • Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu
    16:58 Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Serbest Bölge'de hayata geçirilen projeler hakkında bölgede faaliyet gösteren firmalara sunum yaptı. Palancıoğlu, Serbest Bölge'nin daha cazip hale gelmesi için yatırımlara devam edeceklerini, doğalgaz, yağmur suyu hattı, içme suyu hattı, kanalizasyon, atık su arıtma tesisinin büyümesi gibi çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Serbest Bölge'nin tüm yollarını açtıklarını, kilitli parke yol yapımının devam ettiğini ve birçok bitmiş veya üretime geçmek üzere olan firmanın bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, yeşil serbest bölge olma hedeflerine de değinen Palancıoğlu, Kayseri Ticaret ve Sanayi odalarının başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine ve sanayicilere teşekkür etti.


Advertisement