Ömer Fethi Gürer: "Sulama Suyunu Tedaş'tan Alan Çiftçiler Borçlarını Ödeyemedikleri İçin Arazilerine El Konuyor" - Son Dakika
Güncel

Ömer Fethi Gürer: "Sulama Suyunu Tedaş'tan Alan Çiftçiler Borçlarını Ödeyemedikleri İçin Arazilerine El Konuyor"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Orhanlı beldesinde sulama suyunu Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden (TEDAŞ) alan çiftçilerin borçlarını ödeyemedikleri için arazilerine el konulacağını ileri sürerek “Burada ekim yapan, çiftçiliği sürdüren, mutlak suretle kasabanın insanlarının arazileri kendilerinde kalmalı, destek sağlanmalı. Bu sorunla ilgili de Sayın Cumhurbaşkanı dahil konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı derhal müdahale etmeli, sorunun çözümü sağlanmalı” dedi.

27.01.2023 13:27  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Orhanlı beldesinde sulama suyunu Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden (TEDAŞ) alan çiftçilerin borçlarını ödeyemedikleri için arazilerine el konulacağını ileri sürerek "Burada ekim yapan, çiftçiliği sürdüren, mutlak suretle kasabanın insanlarının arazileri kendilerinde kalmalı, destek sağlanmalı. Bu sorunla ilgili de Sayın Cumhurbaşkanı dahil konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı derhal müdahale etmeli, sorunun çözümü sağlanmalı" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Orhanlı beldesindeki çiftçileri ziyaret etti. Gürer, şunları söyledi:

"Niğde'nin Orhanlı beldesindeyiz. Burada sulama suyunu Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden (TEDAŞ) alanların borçlarını ödeyemediklerinden dolayı, arazilerine el konuyor ve bu çiftçilik yapanlar artık kendi tarlalarından da mahrum kalıp daha büyük bir mağduriyet yaşıyorlar. Defalarca TEDAŞ borçlarına af geldiği yönünde açıklamalar yapıldı. Ama geldim gördüm ki Orhanlı beldesinde ve çevredeki bazı kasabalarda TEDAŞ'a olan borçlarından dolayı bu şekilde tebliğler gönderiliyor. '15 gün içinde bu konuda gelip uzlaşı sağlamazsanız malınıza mülkünüze el konacak' deniyor. Ekilen tarım arazileri elden gidiyor. Şu anda 90 kişiye tebliğ geldi. İsimleriyle burada hepsi de çıkarılmış durumda, bu arkadaşların tarlalarına el konacak. Bu konuda TEDAŞ'ın gönderdiği tebliğden sonra da satılıyor.

Tarım yapan çiftçimiz diyor ki, bizim ana paramızın dışındaki faiz borçlarımız silinsin, ana paraya taksitlendirme yapılsın, Cumhurbaşkanı ikide bir kredi veriyorum diyorsa gerçek anlamda bizlere destek sağlasın, o destekle çiftçiliğimizi yapalım, borcumuzu ödeyelim. Biz paranızın üstüne yatalım demiyorlar. Kartopu gibi çığa dönüşmüş bir durum var. Çünkü şu anda borçlarını ödeme şansı yok. Arazileri de ne yazık ki bölgedeki çiftçiye değil, dışardan gelenlere satıldığı için tarım arazilerinin yapısı da değişiyor. Burada ekim yapan, çiftçiliği sürdüren, mutlak suretle kasabanın insanlarının arazileri kendilerinde kalmalı, destek sağlanmalı. Bu sorunla ilgili de Sayın Cumhurbaşkanı dahil konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı derhal müdahale etmeli, sorunun çözümü sağlanmalı."

Ömer Fethi Gürer: "Sulama Suyunu Tedaş\'tan Alan Çiftçiler Borçlarını Ödeyemedikleri İçin Arazilerine El Konuyor"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ömer Fethi Gürer: 'Sulama Suyunu Tedaş'tan Alan Çiftçiler Borçlarını Ödeyemedikleri İçin Arazilerine El Konuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement