Ömer Onan'dan Ömer Faruk Yurtseven Açıklaması: 'Ceza Kuruluna Sevk Edeceğiz' - Son Dakika
Spor

Ömer Onan'dan Ömer Faruk Yurtseven Açıklaması: 'Ceza Kuruluna Sevk Edeceğiz'

Ömer Onan\'dan Ömer Faruk Yurtseven Açıklaması: \'Ceza Kuruluna Sevk Edeceğiz\'

Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Ömer Onan, kariyerini ABD'de sürdüren Ömer Faruk Yurtseven hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Ömer'in henüz kendilerine bir yanıt vermediğini belirten Onan, "Hidayet Başkan, Cedi Osman, Furkan Korkmaz gibi isimleri örnek almalı, başkalarını değil… Milli takım forması kutsal bir formadır. Daha yaşı çok genç. Biz hem onunla hem babasıyla konuştuk. Buraya gelip kampa katılmasını, arkadaşlarıyla birlikte olmasını, basının ve halkın karşısına çıkmasını istedik. Okuluyla ilgili sorun çözülmediği takdirde onu geri göndereceğimizi, kimseyi zorla tutmayacağımızı da belirttik. Biletini de gönderdik ama o gelmedi." ifadelerini kullandı.

15.08.2018 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Ömer Onan, kariyerini ABD'de sürdüren Ömer Faruk Yurtseven hakkında flaş bir açıklamada bulundu.
Onan şu ifadeleri kullandı:
"Ersan İlyasova bize katılacağını bildirdi. Wilbekin de kadromuzda olacak. Furkan Korkmaz ve Cedi Osman her zaman geliyor. Ömer Faruk Yurtseven'e de çağrımızı gönderdik ama bir geri dönüş olmadı. Tabii ki bu, yıllarca milli takıma hizmet vermiş oyuncular olarak bizi üzüyor. Yeni nesilde özveriyle milli takıma gelen Cedi, Furkan ve Ersan gibi isimler varken Ömer Faruk Yurtseven'in şunu bilmesi lazım: Hepimiz bu ülkede büyüdük, bu ülkede yaşıyoruz. Birçok başka şeyi önemsediği kadar milli takımı da önemsemesi gerekiyor. Hidayet Başkan, Cedi Osman, Furkan Korkmaz gibi isimleri örnek almalı, başkalarını değil… Milli takım forması kutsal bir formadır. Daha yaşı çok genç. Biz hem onunla hem babasıyla konuştuk. Buraya gelip kampa katılmasını, arkadaşlarıyla birlikte olmasını, basının ve halkın karşısına çıkmasını istedik. Okuluyla ilgili sorun çözülmediği takdirde onu geri göndereceğimizi, kimseyi zorla tutmayacağımızı da belirttik. Biletini de gönderdik ama o gelmedi. Bu yüzden Disiplin Kurulu'na sevk ettik. Savunması alınacak. Bir ceza alacaktır. Ama cezadan öte şunu görmesi lazım: İnsanlar ne kadar büyük oyuncu olurlarsa olsunlar, milli takımlarıyla birlikte büyürler. Bunun örneğini yıllarca Hidayet Türkoğlu'nda gördük. Gasol Kardeşler ve Ginobili'yi de sayabiliriz. Bu isimler bırakın ilk beşe ya da kadroya girmeyi hedeflemeyi, NBA'e damga vurmuş oyuncular. Hepsi sonuna kadar ülkelerinin milli takımlarına geldiler, oynadılar. İnsanın ülkesinin formasını giymesinden daha güzel ne olabilir? Ben Ömer Faruk Yurtseven'in yerinde olsam yarın ilk uçağa atlayıp gelir ve burada arkadaşlarımla birlikte olurum. Dediğim gibi, Ceza Kurulu'nda gerekli işlemler yapılır, savunması alınır. Süreç böyle ilerleyecek. Diğer oyuncularımızda ise herhangi sıkıntı yok."
OBRADOVİC'İ SİNİRLENDİRMİŞTİ
Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Ömer Faruk'un kulüpten ayrılıp Amerika'ya gitme kararı almasının ardından şöyle konuşmuştu:
"Ömer, 'kalsam mı, gitsem mi?' diye bize teklifte bulunmadı. Çünkü sadece kendisini düşünüyor. Onun için takım yok. Sezon başında yeni bir kadro kurduk ve gençlere şans verme kararı aldık. Kendisine 5 yıllık kontrat teklif ettik. Zaman istedi ve 2 ay düşündü. En sonunda imzalamak istemediğini söyledi. Hayatta her şeyin bir izahı var. Bu takımın koçu olarak genç oyunculara şans vermem doğru oluyor mu, bu durumda?"
"SADECE KENDİSİNİ DÜŞÜNÜYOR"
Ömer Faruk'un Avrupa Ligi'nde en fazla şans alan genç oyuncularda biri olduğunu aktaran Obradovic, "Şu an izinli olarak Kanada'da. All-Star'a katılmaya gitti. Bir iki ay önce gündeme gelmişti, o zaman izin vermiştik. Bu bizim için gurur verici bir şey. Şu anda sakatlığı bulunan oyuncularımız var. Ömer kalsam mı, gitsem mi diye bir teklifte bulunmadı bize. Çünkü sadece kendisini düşünüyor. Onun için takım olayı yok. Sezon başı takımı değiştirmeye karar verdik ve gençlere şans verdik. Her fırsatta bunu yapıyorum. İyi oynamasalar bile şans veriyorum çünkü takımın geleceği olarak görüyoruz onları. Kendisine 5 yıllık kontrat teklif ettik ve o düşünmek için zaman istedi. 2 aydır düşünüyor. En sonunda imzalamak istemediğini söyledi. Bugün gitti ve takımla hiçbir şekilde iletişim kurmadı. Takımın koçu olarak gençlere fırsat vermek doğru oluyor mu böyle durumlarda? 17 yaşında Avrupa'da ve Türkiye Ligi'nde Real Madrid'deki Luka Doncic dışında bu kadar süre ve sorumluluk alan hiçbir oyuncu yok ama bunun farkında değil maalesef. Gitmek istiyor, burada kalmak istemiyor. Biz kulüp olarak yazın karar verdik, geleceğe yatırım yapalım, bizim için önemli bir oyuncuya çok ciddi ve güzel bir kontrat teklifinde bulunduk. Aldığımız cevaptan sonra nasıl hissetmeliyiz bilmiyoruz. Burası onun evi. Herkes yardım ediyor. Daha büyük oyuncular gençlere yardım ediyor. Bir genç oyuncunun burada olmamasını anlayamıyorum bu fırsatı bulmuşken. Son 3 yıldır bizden maaş alıyor. Profesyonel basketbol kurallarına göre Amerika'da kolejde vs. oynayabilmesi için profesyonel olarak buradan maaş almaması gerekiyordu. Bilmiyorum kulüp ne şekilde çözecek. İlk geldiğim sene 15 yaşındaydı ve sırf süre alabilsin diye sahaya çıkmasına izin verdim ama o devam etmek istemiyor. Sadece gelip benle konuşsaydı kalayım mı koç, destek olayım mı, sorumluluk alayım mı diye sorsaydı bile ben zaten onu burada tutmazdım çünkü çok büyük bir şans onun için ama o burada olmayı tercih etmiyor" şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Ömer Onan'dan Ömer Faruk Yurtseven Açıklaması: 'Ceza Kuruluna Sevk Edeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.


Advertisement