Ömer Onan Kadın Milli Takımımız Bu Ülkenin Yüz Akı - Son Dakika
Spor

Ömer Onan Kadın Milli Takımımız Bu Ülkenin Yüz Akı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) CEO'su Ömer Onan, Her şeyi başarabilecek bir kadın milli takımı var. Çünkü bu zamana kadar çok önemli işler yaptılar.

19.09.2018 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) CEO'su Ömer Onan, Her şeyi başarabilecek bir kadın milli takımı var. Çünkü bu zamana kadar çok önemli işler yaptılar. İki kere olimpiyatlara gittiler, madalyalar aldılar. Onun için kadın milli takımımız bu ülkenin yüz akı. Ben onlara çok güveniyorum. Çok da iyi durumdalar. Alabilecekleri her başarı bence sürpriz olmaz dedi.

TBF CEO'su Ömer Onan, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın 2018 FIBA Dünya Şampiyonası'ndaki şansını değerlendirdi.

Milli takımın çok uzun süredir çalıştığını söyleyen Onan, Çok uzun süreli bir çalışma periyotları vardı. Çok iyi çalıştılar ve o uzun periyottan da Allah'a şükür tam takım olarak çıktılar. Tam takım gidiyoruz şampiyonaya, en önemlilerinden biri bu. Arjantin, Nijerya ve Avusturalya ile karşılaşacağız. Bu takımları yenecek güçteyiz. Grubu ne kadar üst sırada tamamlarsak o kadar avantaj. Hele bir de birinci bitirebilirsek çok güzel olur. Lider çıktığınızda bir maç eksik oynuyorsunuz, dinlenme şansınız oluyor. Diğer taraftan bakarsak çapraz eşleşmede Amerika'nın gelmemesi lazım. O açıdan ilk maçlar çok önemlidir. Kazansak da kaybetsek de çok uzun bir turnuva ama ilk maçlar Arjantin, Nijerya ve son maçın Avustralya olması da avantaj. Yani ilk maç Avustralya olmasından ziyade takım hem açılır hem turnuvaya alışır. Herkes daha çok iklime, salona alışır, bunlar önemli. Her şeyi başarabilecek bir kadın milli takımı var. Çünkü bu zamana kadar çok önemli işler yaptılar. İki kere olimpiyatlara gittiler, madalyalar aldılar. Onun için kadın milli takımımız bu ülkenin yüz akı. Ben onlara çok güveniyorum. Çok da iyi durumdalar. Alabilecekleri her başarı bence sürpriz olmaz dedi.

MADALYAYI ZORLAYABİLECEK 7-8 TAKIM VAR, BİZ DE BUNLARDAN BİRİSİYİZ

A Milli Takım'ın turnuvadaki hedeflerine değinen Onan, şöyle konuştu Ben 2010'da oynarken de şunu söylüyordum; turnuva başlasın, bir gidelim. O turnuva öncesinde de bizim gruptan çıkamayacağımızı söylüyorlardı. Takım, güveni arttığı sürece her şeyi yapabilir. İyi de başlayabilir, kötü de gidebilir ama bunlar çok uzun turnuvalar o açıdan şu an şunu yapıyoruz Hedef koymaktan ziyade bence turnuva başlasın, nasıl oynuyorlar, nasıl yapıyorlar bir görelim. Onlar zaten bugüne kadar ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Yine de benim kafamda 7-8 takım var madalyayı zorlayabilecek, biz de bunların arasındayız. Ama tabii ki günlük performanslar da çok önemli. Sakatlıklar önemli ama dediğim gibi madalya alırsak da bana sürpriz olmaz. Bu, 'Milli takım uzak ara altın madalyanın adayıdır' demek değil tabii ki ama sonuna kadar gidecek ve her şeyi yapabilecek bir güce sahipler. - Var

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Ömer Onan Kadın Milli Takımımız Bu Ülkenin Yüz Akı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor
    10:38 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor

    Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye) heyecanı başladı. Turun 3 etabı Muğla'da gerçekleşecek.

  • Aydın'da fabrikada çalışan işçilere kadın yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı
    10:36 Aydın'da fabrikada çalışan işçilere kadın yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı

    Aydın'ın Çine ilçesinde bulunan bir fıstık fabrikasını ziyaret eden jandarma ekipleri, fabrikada çalışan kadın ve erkeklerle bir araya gelerek 6284 Sayılı Kanun, KADES Uygulaması, Elektronik Kelepçe gibi konularda bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. Ayrıca kadınların telefonlarına KADES uygulaması indirilerek, uygulamanın tanıtımı yapıldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı, kadınların huzuru ve güveni için sosyal sorumluluk faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.

  • Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki öğrenci güreşçi Türkiye üçüncüsü oldu
    09:31 Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki öğrenci güreşçi Türkiye üçüncüsü oldu

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Zeytinalanı Ortaokulu öğrencisi Zeynep Tuana Akça, Tekirdağ'da düzenlenen Yıldız Kızlar Güreş Türkiye Birinciliği müsabakalarında üçüncü olarak başarılı bir performans sergiledi. Akça'nın başarısı, Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da tebrik edildi.

  • Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi Kurdu
    09:30 Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi Kurdu

    Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye'nin afetlere karşı hassas konumunu göz önünde bulundurarak, Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi kurdu. Ekip, 15-20 Nisan 2024 tarihleri arasında verilen eğitimle arama kurtarma tekniklerini öğrendi ve pratik bilgileri pekiştirdi.

  • Okul Sporları Güreş Genç B Kategorisi Türkiye Şampiyonası'nda Taşoluk ve Afyonkarahisar Spor Lisesi büyük başarı elde etti
    09:27 Okul Sporları Güreş Genç B Kategorisi Türkiye Şampiyonası'nda Taşoluk ve Afyonkarahisar Spor Lisesi büyük başarı elde etti

    Tekirdağ'da düzenlenen Okul Sporları Güreş Genç B Kategorisi Türkiye Şampiyonası'nda Taşoluk Çok Programlı Lisesi ve Afyonkarahisar Spor Lisesi öğrencileri büyük bir başarı yakaladı. Saadet Yaşar, 43 kg kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde ederken, Taşoluk ÇPAL öğrencileri takım halinde ikinci olarak 2 altın bir bronz madalya kazandı. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, sporcuları tebrik ederek daha büyük başarılar elde edeceklerine inandığını belirtti.


Advertisement