Ömer Şen'in kişisel sergisi "Otantisite 5" sanatseverlerle buluştu - Son Dakika
Güncel

Ömer Şen'in kişisel sergisi "Otantisite 5" sanatseverlerle buluştu

Ömer Şen\'in kişisel sergisi "Otantisite 5" sanatseverlerle buluştu

Aygül Okutan'ın küratörlüğünü üstlendiği, sanatçı Ömer Şen'in kişisel sergisi "Otantisite 5" açıldı.

09.01.2022 13:35  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aygül Okutan'ın küratörlüğünü üstlendiği, sanatçı Ömer Şen'in kişisel sergisi "Otantisite 5" açıldı.

Üsküdar'daki Kurukahveci Hafız Ahmet'in üst katındaki Kahve Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşan sergide sanatçının 15 eseri yer aldı.

Sanatçı Ömer Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güzel Sanatlar Fakültesinin Türk Sanatları bölümünde eğitim aldığını ve 20 yıldır çeşitli sanat dallarında çalışmalar yaptığını söyledi.

Tezhip ve resim eğitiminin ardından Hattat Hasan Çelebi'den hüsnühat dersleri aldığını belirten Şen, şunları kaydetti:

"Yirmi yıllık bir serüven. Geleneksel temelli yenilikçi bir anlayışla eserler üretiyorum. Çalışmalarımın temelinde gelenekselden besleniyorum. Kişisel olarak da beşinci sergim. Resimlerimde de Türk sanatları motiflerini kullanarak yenilikçi tarzda eserler üretmeye devam ediyorum."

"3 farklı bölümde 15 eser sergileniyor"

Sergide motifler, runik alfabe ve divani harfler olmak üzere 3 farklı bölümde 15 eserin yer aldığı bilgisini paylaşan sanatçı, eserlerinin ziyaretçiler tarafından beğenildiğini dile getirdi.

Üsküdar'daki atölyesinde çalışmalarına devam ettiğini aktaran Ömer Şen, "Eserlerim yurt içi ve yurt dışında çeşitli karma sergilerde yer aldı. Yurt dışında Londra Bienali, İtalya'da Florensa Bianeli ve Katar Art Festivaline katıldım." değerlendirmesinde bulundu.

"Kahve ile sanatı buluşturmak istedik"

Kurukahveci Hafız Ahmet işletme sahibi Abdussamet Kurukahveci ise sergiye ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

" İstanbul'da kahve yolculuğumuz 15 yıl önce başladı. Bu yolculuğa çıkınca sanatseverler bizim mekanımızı sevmeye başladı, biz de onları sevdik. En başından beri kahveye hep sanat gözüyle bakıyorduk. Çünkü kahve kavurmak incelikleri olan ayrı bir sanat bizim için."

Kahveyle sanatı buluşturmak istediklerini ve mekanlarının bir kısmını sanatsever dostlarına ayırdıklarını aktaran Kurukahveci, "'Kahve Buluşturur' sloganıyla başlamış olduk. Burada 8-9 sergi açtık. Bu yolculuk devam edecek. Çok memnunum ve mutluyum. Kahve de buluşturuyor gerçekten." şeklinde konuştu.

Sergi hakkında

Sanatçı Ömer Şen, "Otantisite 5" adlı kişisel sergisinde, hat ve tezhip sanatındaki küçük motiflerin güzelliğini vurgulamak için 2 metreye kadar büyüterek soyut ve modern yüzlerini gösteriyor.

Orta Asya Türklerinden esinlenerek runik harflerden ve Anadolu kilim motiflerinden esinlenerek hazırlanan eserlerin yer aldığı serginin küratörlüğünü Aygül Okutan üstleniyor.

Sergi, 23 Ocak'a kadar Üsküdar'daki Kurukahveci Hafız Ahmet'in üst katındaki Kahve Sanat Galerisi'nde görülebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ömer Şen'in kişisel sergisi 'Otantisite 5' sanatseverlerle buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kamyonetten savrulan kamelya 3 belediye işçisini yaraladı
    18:56 Kamyonetten savrulan kamelya 3 belediye işçisini yaraladı

    Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde seyir halindeki kamyonetten savrulan kamelyanın sıkıştırdığı 3 belediye işçisi yaralandı. Yaralanan işçiler hastaneye kaldırıldı.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını tamamladı
    18:54 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın evinde Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Isınma ve 5'e 2 pas çalışmalarının ardından maçın son taktik çalışmaları gerçekleştirildi. Gaziantep FK, bu antrenmanla birlikte hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başladı.

  • Kocaeli'de izinsiz çalışan 8 yabancı kadın yakalandı
    18:53 Kocaeli'de izinsiz çalışan 8 yabancı kadın yakalandı

    Kocaeli'nin Darıca ilçesinde gerçekleştirilen denetimde, izinsiz çalışan 8 yabancı uyruklu kadın yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir otelin masaj salonunda yapılan denetimde, çalışma izni olmadan istihdam edildiği belirlenen Kenya, Nepal, Özbekistan, Türkmenistan, Tayland ve Güney Afrika uyruklu kadınlar yakalandı. Kadınların işlemlerinin ardından ülkelerine gönderileceği bildirildi.

  • Basın Konseyi tarafından düzenlenen panelde medyada etik ve etik denetimi konuşuldu
    18:52 Basın Konseyi tarafından düzenlenen panelde medyada etik ve etik denetimi konuşuldu

    Basın Konseyi tarafından Güney Avrupa'da medyaya güven oluşturmak amacıyla düzenlenen panelde, medyada etik değerlerin göz ardı edildiği vurgulandı. Atilla Gökçe, etik kaygıların iyi insanların kaygıları olduğunu belirterek, etik davranmanın önemine dikkat çekti. Medyada etik sorunların gazeteciler, televizyoncular, programcılar, yorumcular ve moderatörler tarafından yaratıldığı ifade edildi.

  • İstanbul'da sağanak yağış nedeniyle Yenibosna metro istasyonu su altında
    18:50 İstanbul'da sağanak yağış nedeniyle Yenibosna metro istasyonu su altında

    M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın Bahçelievler Yenibosna istasyonunda, etkisini artıran sağanak yağış sonucu tavandan sular akmaya başladı. İstasyonun içinde su birikintisi oluşurken, görevliler suyu tahliye etti. Yolcular kaygan zeminde yürümekte güçlük çekerken, su tahliye çalışmaları devam ediyor.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    18:50 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen 3 bin 774 ton insani yardım malzemesinin ilk kısmını taşıyan tırlar, Mısır'dan Gazze'ye hareket etti. Gemiye yüklenen yardımların bir kısmı tırlara yüklenerek Refah Sınır Kapısı'na doğru hareket etti. Yardımlar, gümrükteki işlemlerden sonra Gazze Şeridi'ndeki ihtiyaç sahiplerine götürülmek üzere Filistin Kızılayı'na teslim edilecek.

  • Uludağ'da Nisan Ayında Kar Sürprizi
    18:50 Uludağ'da Nisan Ayında Kar Sürprizi

    Türkiye'nin en gözde kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, nisan ayında hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı etkili oldu. Uludağ'da hava sıcaklığı eksi 1 ile 9 derece arasında ölçüldü ve kar yağışının gün boyunca devam etmesi bekleniyor.

  • Isparta'da minibüs kazası: 1 ölü, 8 yaralı
    18:49 Isparta'da minibüs kazası: 1 ölü, 8 yaralı

    Isparta'nın Eğirdir ilçesinde meydana gelen minibüs kazasında bir kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Minibüsün bahçeye devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, sürücü ve yolcular yaralandı. Yaralılar hastanelere sevk edilirken, maalesef bir kişi kurtarılamadı.

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:49 Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek Ordu halkına teşekkür etti. Güler, önlerindeki 5 yıllık süre boyunca ayrım yapmaksızın Ordu'yu yaşanılabilir bir kent olma yolunda birlikte hazırlayacaklarını vurguladı. Ayrıca, şehir ekonomisini güçlendirmek, afete dirençli bir kent yapmak ve lojistik merkezi oluşturmak gibi hedeflerinin olduğunu belirtti.


Advertisement