Ömrü 'İslam Birliği' Mücadelesiyle Geçti" - Son Dakika
Politika

Ömrü 'İslam Birliği' Mücadelesiyle Geçti"

Araştırmacı yazar Tacettin Çetinkaya, 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 50 yıllık siyasi hayatında yapmış olduğu konuşma, konferans, görüşme ve ziyaretlerini "İslam Birliği - Prof. Dr. Necmettin Erbakan" adlı eserde bir araya getirdi.

29.09.2017 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYŞE BÜŞRA ERKEÇ - Araştırmacı yazar Tacettin Çetinkaya, 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 50 yıllık siyasi hayatında yapmış olduğu konuşma, konferans, görüşme ve ziyaretlerini "İslam Birliği - Prof. Dr. Necmettin Erbakan" adlı eserde bir araya getirdi.

"İslam Birliği" kitabı ve Necmettin Erbakan'ın hayatına ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Çetinkaya, Erbakan'ın "İslam Birliği" ile ilgili çabalarını dikkatlere sunmak istediklerini söyledi.

Çetinkaya, Türkiye'nin ve İslam dünyasının geldiği süreçte terör, vekalet ve vesayet savaşlarının olduğunu belirterek, bunun neticesinde Müslümanların katledildiğini ve göçe zorlandığını dile getirdi.

Müslüman ülkelerin parçalandığına işaret eden Tacettin Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Üst akıl olarak ifade edilen küresel ırkçı emperyalistler, planlarını ve niyetlerini açık açık ortaya koymaktan da çekinmiyor.

Bir tarafta ırkçı, despot, zalim, gücüne güvenen bir zihniyet var, diğer tarafta da İslamın hak anlayışı var. İslam adil bir dünya vadediyor, sevgiyi, merhameti ve saadeti bütün insanlık için istiyor. Kadim İslam medeniyetinin uygulamaları var.

Milli Görüş Hareketi'nin lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız, siyasi hayatı boyunca bu zihniyetlerle uğraştı. Müslümanları bir araya getirmek için yoğun bir çaba ortaya koydu.

Öngörüsüyle bu günlerdeki manzaraya dikkati çekmişti. Bütün bunları kitaplaştırarak, derleyip toparlamak istedik."

Çetinkaya, amacının Erbakan'ın "İslam Birliği"ni gençlere ulaştırmak olduğunu kaydederek, "Özellikle siyaset ve devlet adamlarımızın dikkatini çekmek istedik. Hocamızın bütün ömrü, bu mücadeleyle geçti. Çünkü burada ciddi bir devlet tecrübesi var. Tarihin yeniden tekerrürüne fırsat vermemek lazım." değerlendirmesinde bulundu.

"Türk siyasi hayatını iyi tanımamız gerekiyor"

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın, ömrü boyunca "İslam Birliği" ve "D8"in önemiyle yetiştirdiği bir nesil olduğunu fakat genç neslin bundan yeterince haberdar olmadığını ifade eden Tacettin Çetinkaya, "Gençlerimize özellikle yakın tarihimizi, 1. ve 2. Dünya Savaşlarını, Osmanlı'nın yıkılışındaki ihanet planlarını, sonrasında da tek parti ve çok partili döneme geçişleri iyi anlatmak gerekiyor." ifadesini kullandı.

Çetinkaya, hazırladıkları kitabı devlet erkanına hediye etmek istediklerini aktararak, şunları söyledi:

"Ülkemizin geri kalmasındaki ihanet planlarına bilerek ya da bilmeyerek alet olanları ve Türk siyasi hayatını iyi tanımamız gerekiyor. Gençlerimize tarih şuuru vermek gerekiyor. Sağlam duruşuyla Erbakan Hocamız, önemli bir lider ve rol modeldir. Onu iyi tanıyıp önerilerine sahip çıkılmalı. Bunun için de bu tür yayınlar önem kazanıyor."

Dava yolculuğunda Erbakan'a arkadaşlık ettiğini hatırlatan Çetinkaya, "Erbakan Hocamız sağlığında 'Yeni Bir Dünya ve Adil Düzen' kitabının yayına hazırlanması talimatını bana vermişti. ESAM adına kitabı basarak Hocamıza arzetmiştim. Bu benim için bir onur oldu. Vefatından sonra da 'Erbakan Külliyatı'nı bastık. Bu kitapların tarihe not düşülmesi, nesillerimize doğru bilgilerin aktarılması ve araştırmacılar için kaynak teşkil etmesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Kotku, vefatına kadar Erbakan'ın arkasında durdu"

Tacettin Çetinkaya, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın, Almanya'da doktora öğrencisiyken, Mehmet Zahid Kotku'ya yazdığı mektubun orijinaliyle birlikte kitapta yer verildiğini vurgulayarak, mektupla ilgili bölümlerin önemine dikkati çekti.

Kitapta, "genç Erbakan"ın bilinçli ferasetine yönelik çok önemli ipuçları olduğunu aktaran Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Bu mektupta gençler için üç önemli ders var. Birincisi, henüz 26 yaşındaki bir gencin İslami hassasiyetidir. İkincisi, Hocamızın katıldığı konferansta İslam dünyasına yönelik bir plana karşı dikkati ve hassasiyetinin apaçık bir şekilde ortaya çıkması, bir gencin dinine, davasına ve vatanına karşı takınması gereken tavrın göstergesidir. Üçüncüsü ise Erbakan Hocamızın, bir büyüğüne ya da hocasına karşı muhabbeti ve saygısındaki yüceliği güzel bir şekilde dile getirmesidir. Mehmet Zahid Kotku'nun mektuba cevap verip vermediğini bilmiyorum ancak Erbakan Hocamıza Gümüş Motor'da destek vermesi ve Hocamızı siyasete yönlendirmesinin, her aşamada vefatına kadar arkasında durmasının, bu mektuba yaşayarak ve yaşatarak verdiği en iyi karşılık ve cevap olduğunu düşünüyorum."

"İslam Birliği-Prof. Dr. Necmettin Erbakan" kitabı

MGV Yayınları'ndan çıkan ve "İslam Birliği-Prof. Dr. Necmettin Erbakan" kitabında, dünyada gelişen olaylara ışık tutması ve İslam coğrafyası için kalıcı çözüm yolları sunması amaçlanan pek çok konu yer alıyor.

Kitapta "Emperyalizm ve Petrol", "Körfez Savaşı ve Sonrası", "Avrupa İslam Birliği", "İslam Birliği'nin İlk Adımı D-8" bölümlerinin yanı sıra farklı konularda birçok başlık bulunuyor.

Yaklaşık 200 safyadan oluşan kitapta ayrıca, Necmettin Erbakan'ın dünya liderleriyle çekilmiş fotoğraflar da okuyucuya sunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ömrü 'İslam Birliği' Mücadelesiyle Geçti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement