OMÜ'de Akademik Yıl açılışı - Son Dakika
Yerel

OMÜ'de Akademik Yıl açılışı

- OMÜ'de Akademik Yıl açılışıSAMSUN - Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2019-2020 Akademik yılı açılış töreni gerçekleşti.

11.11.2019 19:33  Güncelleme: 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- OMÜ'de Akademik Yıl açılışı

SAMSUN - Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2019-2020 Akademik yılı açılış töreni gerçekleşti.

Öğrenciler Türkiye'nin bir yarış içerisinde olduğunu özümsemeli"

En son çevre ve şehircilik birimi için 2 adet yönetici alacaklarını ve 800 kişinin müracaat ettiğini aktaran Samsun Valisi Osman Kaymak, "Arkadaşlar bazen üniversiteden mezun ederken bazı şeyleri düşünmemiz lazım. Biz nasıl bir eğitim veriyoruz ki insanlar kolay ve hazır işe talip oluyorlar. Niye bunu söyledim? Devlette de artık yani bana sorarsanız çünkü ben de bir devlet memuruyum. Yani benim işim garanti artık gözüyle bakılıyor. Devlette kadroyu alıp artık buradan emekli olurum denmemesi ve bu konunun da bence ciddi bir şekilde tartışılması lazım. Belli performansı sağlamayan belli katkıyı yapmayan insanın da bana sorarsanız belli zaman sonra başka bir iş yapması lazım. O yönüyle özel sektör yapıyor biliyorsunuz, bir kişiden verim alamazsa hemen sözleşmeyi feshediyor. O anlamda üniversitemiz de ha keza yapacağımız eğitimlerin, yapacağımız işlerin gerçekten alana katkı yapması lazım. Bu güzel kentte yaşıyorsak, bu güzel üniversitenin bir parçasıysak bu güzel başarıları ileri götürmek durumundayız. Nasıl olsa buraya geldik anlamıyla bakmamalıyız. Bu anlamda hepimize çok çalışmak düşüyor. Her zaman söylüyorum, üniversite okuyan arkadaşım okul bitsin de hemen işi buluyum şeklinde değil, Türkiye'nin bir yarış içerisinde olduğunu özümsemeli. Sadece devlet işi olsun dememeli kendi düşüncesini geliştirmeli, kendi işini yapabilmeli ve proje geliştirebilmeli. Bu anlamda da üniversitelerimizin eğitimini gözden geçirmemiz lazım" şeklinde konuştu.

"Bu coğrafya da zayıf devlet yaşamaz biz güçlenmek zorundayız"

Samsun'u mecliste en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını belirten eski Sağlık Bakanı AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, "Samsun üniversite şehri olma hususunda emin adımlarla ilerliyor. İkinci üniversitemizi de kazandık, Samsun Üniversitesi de faaliyete başladı ve bir yola çıktık bundan fevkalade neticeler alınacağına inanıyorum. Az önce Rektör Hoca anlattı, 19 Mayıs Üniversitesi'nin başarılarına şahit olduk. Bu durum bizi gururlandırdı ve sevindirdi. Ayrıca belediye başkanımızın şehir ile üniversiteyi buluşturan projelerini takdir ediyorum. Biz çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Gerçekten 100 yıl önce yaşadığımız büyük sıkıntı sanki yeniden ele alınıyor ve coğrafyamızı yeniden parçalamak ve kendi isteklerine göre dizayn etmek peşinde olanlar var. Özellikle tarihimizin son 300 yılında ağır bedeller yaşadığımız olaylar yaşadık. Bunun arkasındaki en büyük sebep bilgi üretmekten korkmamız, bilgiyi teknolojiyi oluşturamayız yüzünden o dönem büyük bir sıkıntı ile geçti. Bugün ise Cumhuriyet ile birlikte ve ondan önceki birikim ile birlikte bilgi üretme konusunda emin adımlarla ilerlediğimizi görmek istiyorum ve göreceğime de inanıyorum. Çünkü Türkiye bilgi üretmek zorunda, birlik ve beraberliğini sürdürmenin yanında bilgi ve teknoloji üretmek ve imkanları geliştirmek zorunda. Yoksa bu coğrafya zor bir coğrafya bu coğrafya da zayıf devlet yaşamaz biz güçlenmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Hedef Türkiye'de ilk 10, dünyada ilk 500

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, hedeflerinin dünyada ilk 500 ve Türkiye'de ilk 10'a girmek olduğunu belirterek, "Üniversitemiz bugün itibari ile 19 fakülte, 6 enstitü, 1 yüksekokul, 1 devlet konservatuarı, 12 meslek yüksekokulu, 22 araştırma ve uygulama merkezi, 54 bin öğrencisi 2 bin 500 kadarı akademisyen olmak üzere ve 6 bin 500 çalışanıyla eğitim öğretim ve toplumsal hizmet çalışmalarını sürdürmektedir. Bilgi ve teknolojiyle birlikte bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da toplumsal sorunlara çözümler üreten, dünyada yaşanan değişim ve dönüşümleri tespit ederek Türkiye'nin geleceğine katkı sağlayan bir kurum olmaya devam edecektir" dedi.

Öğrencilere abonman bilet

Ulaşımla ilgili öğrencilerden gelen taleplere kayıtsız kalmadıklarını ve önümüzdeki aydan itibaren öğrenciler için abonman sistemi getireceklerini açıklayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Ondokuz Mayıs Üniversitemiz eğitim yaptığı, ilgi duyduğu her alanla toplumla kamu kurum ve kuruluşlarla senkronize bir şekilde iç içe geçip hem eğitim hayatını devam ettirirken, bilgiye, ilime, teknolojiye yeni ufuklar açarken uygulamayı da sahaya yansıtmak konusunda Türkiye'nin en iyisi olmak zorundayız. Üniversitemizin bu konuda refleksi oldukça iyi durumda" dedi.

Demir, abonman sisteminin ardından üniversite ile birlikte ortak çalışmalara başlayarak Samsun'da tek bilet uygulamasına geçileceğini duyurdu.

Açılış Törenine Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Samsun, Samsun Jandarma Komutanı Albay İbrahim Güven, Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, Canik Kaymakamı Mahmut Halal, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretim görevlileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

OMÜ\'de Akademik Yıl açılışı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel OMÜ'de Akademik Yıl açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement