Omü'de Kore Geleneksel Müzik Konseri - Son Dakika
Güncel

Omü'de Kore Geleneksel Müzik Konseri

Omü\'de Kore Geleneksel Müzik Konseri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) Kore Kültür Günü etkinlikleri kapsamında “Kore Geleneksel Müzik Konseri” düzenlendi.

20.11.2014 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) Kore Kültür Günü etkinlikleri kapsamında "Kore Geleneksel Müzik Konseri" düzenlendi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı ve Kore Kültür Merkezi Müdürü Dong Woo Cho, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sevilhan Mennan, Kore gazileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konser öncesi izleyicilere Kore'nin geleneksel kıyafeti olan 'hanbok' giydirdiler.

Kore ile Türkiye'nin kardeş ülkeler olduğunu belirten Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı ve Kore Kültür Merkezi Müdürü Dong Woo Cho, "Kore ile Türkiye birbirlerinin kültürlerini çok fazla tanımadıklarını düşünerek Ankara'daki Büyükelçiliği OMÜ'de işbirliği ile birlikte Kore Kültür Etkinliği düzenledik. Bugün film gösterimiz ve Kore hakkında sunum yaptık. Daha sonra gelen izleyicilere Kore'nin geleneksel kıyafeti olan hanboku giydirdik. Ardında da Kore geleneksel müzik konseri verildi. Türkiye'nin ataları Orta Asya'dan gelmişti. Korelilerde aynı şekilde Orta Asya'da Moğolistan ve civarında bulunup, daha sonra doğuya göç etmişti. İki kültür arasında çok benzerlik olan şeyler var. Kore kültürü 2 bin yıla dayanan bir kültürü vardır. Çin ile Japon arasında benzerliklerimiz var ama biz Kore kültürü olarak dünyada kendini gösterebilen bir ülkeyiz" dedi.

Kore'nin geleneksel müziğinden örneklerin sunulduğu gecede, Kore'nin bilinen halk müziği olan arirang, gayamgeum müziği, gyun myung gok ve daegum müziği sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Omü'de Kore Geleneksel Müzik Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement