Omü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersanlı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Omü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersanlı Açıklaması

Omü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersanlı Açıklaması

"(Aile içi şiddet) Şiddet, insanların bedenlerinde ve ruh dünyalarında tamiri zor yaralar açabiliyor"

17.05.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, aile içi şiddetin, insanların bedenlerinde ve ruh dünyalarında tamiri zor yaralar açabildiğini söyledi.

Ersanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazete ve televizyonlarda, şiddete maruz kalanlarla ilgili birçok haberin yer aldığını belirtti. İletişimin ve insanların birbirine saygısının önemine dikkati çeken Ersanlı, çocukluk ve gençlik dönemlerinde, aile içi şiddetin uygulandığı bir ortamda yetişenlerin, şiddet gösterme eğilimi gösterdiğini söyledi.

Şiddetin nedenlerine değinen Ersanlı, şunları kaydetti:

"Toplumların sahip oldukları iletişim becerilerinin yetersizliği, duygu ve düşüncelerin kışkırtıcı biçimlerde ifade edilmesi alışkanlığı, bilinçsizce yapılan suçlamalar, namus ve ahlak anlayışları da şiddetin sosyal nedenleri arasında sayılabilir. Yoksulluk, hayat karşısında şanssız olmak, beklentilerin ve kazanılmış niteliklerin yoksunluğu gibi sosyo ekonomik baskı unsurları da şiddet sebeplerindendir. Alkol ve madde bağımlılığı olan kişiler de gerek bu sosyal faktörlerin gerekse kullandıkları bağımlılık yaratan maddelerin etkisiyle şiddet uygulamaya yatkın hale gelirler."

"İnsanın en mahrem alanı ve her türlü sıkıntının ardından sığınabileceği en önemli liman olan aileyi bazen şiddet kirletebiliyor" diyen Prof. Dr. Ersanlı, "Şiddet, insanların bedenlerinde ve ruh dünyalarında tamiri zor yaralar açabiliyor. O yüzden geçiştirilmemesi, inkar edilmemesi ve önemsenmesi gereken bir konudur" ifadesini kullandı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Omü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersanlı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement