Ömür Akkor gezdi, gördü, araştırdı; - Son Dakika
Güncel

Ömür Akkor gezdi, gördü, araştırdı;

Anadolu'nun bin yıllık yemeklerini 'Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi'nde topladı

01.06.2016 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk ve Osmanlı mutfak kültürüne yönelik çalışmalarıyla tanınan genç ve ödüllü şef Ömür Akkor tarafından Komili'nin katkılarıyla hazırlanan 'Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi' kitabı, geçmiş ile gelecek arasında bir köprü kurarken, Anadolu'nun bin yıllık yemek geleneğine de ışık tutuyor.

Son 15 yıldır Türk Mutfağı üzerinde çalışmalar yapmak için Türkiye'yi gezen, bu uğurda 250 bin kilometre yolu arkasında bırakan ünlü şef Ömür Akkor, çalışmalarını, Komili'nin katkılarıyla hazırlanan 'Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi' kitabında bir araya getirdi.

Büyük seyyah Evliya Çelebi'nin anısına hazırlanan ve Ege'den başlayan seyahatnamede; Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, İç Anadolu, Marmara ve Karadeniz bölgelerinden yöresel tarifler yer alıyor.

Komili gelecek nesiller için Ömür Akkor ile el ele verdi

Eserin hazırlanması için katkı sağlayan Komili, ülkemizin zengin mutfak kültürünü gözler önüne sermek, unutulmaya yüz tutan lezzetleri hatırlatırken hiç bilinmeyenleri de ortaya çıkarmak amacıyla genç ve yetenekli şef Ömür Akkor ile el ele verdi. Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi kitabının tanıtım toplantısında konuşan Ana Gıda Genel Müdürü Ümit Ersoy, tüketicilerine her zaman zeytinyağının en iyisini, en doğalını ve en lezzetlisini sunarken, yüzyıllar boyunca edindikleri deneyim ve birikimi sektörün hizmetine sunmayı da ilke edindiklerini söyledi.

Ersoy, "Sektörün büyümesi için çalışmalar yürüten Komili, zeytinyağı kültürünün daha geniş kitlelere yayılması için uğraşıyor. Komili şimdi, zeytinin anavatanı Ayvalık'tan hareketle bu çabasını Türkiye geneline yayıyor. Değerli şef Ömür Akkor'un 15 yıllık çalışmalarının bir meyvesi olan Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi hem Anadolu'nun bin yıllık yemek geleneğine ışık tutuyor, hem de bu yemeklerin izini süren gezginler aracılığıyla yurt içi turizmde yeni bir hareket doğmasını amaçlıyor" diye konuştu.

Şef Ömür Akkor: "Anadolu, dünyanın en büyük öğretisi…"

Şef Ömür Akkor da "Anadolu bitmez bir yol, büyük bir kültür. Ben yemek yemenin adabını da Anadolu'dan öğrendim, bir bardak çayla mutlu olmayı da… Anadolu bence dünyanın en büyük öğretisi. Son 15 yılda gezerek öğrendiklerimi Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi'nde yazarak geniş kitlelerle paylaşmak istedim. Ancak benim yolculuğum burada bitmiyor, keşfedilmeyi bekleyen yeni lezzetlerle devam ediyor" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ömür Akkor gezdi, gördü, araştırdı; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement