On Bir Ayın Sultanı Ramazan Ümraniye'de Yaşanacak - Son Dakika
Yerel

On Bir Ayın Sultanı Ramazan Ümraniye'de Yaşanacak

İnanç ikliminin en bereketli günlerini içerisinde barındıran Ramazan ayı 6 Haziran 2016 Pazartesi günü başlayacak.

03.06.2016 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnanç ikliminin en bereketli günlerini içerisinde barındıran Ramazan ayı 6 Haziran 2016 Pazartesi günü başlayacak. Ramazan'ın bereketini, manevi atmosferini ve kültürel zenginliğini teneffüs etmek isteyenlerin ortak adresi ise Ümraniye olacak.

Her yıl hazırladığı Ramazan etkinlikleriyle binlerce Ümraniyeli'yi bir araya getiren Ümraniye Belediyesi, bu yıl da dopdolu bir Ramazan programı hazırladı. Özel programlarla beraber Ramazan ayı boyunca yaklaşık 120 bin kişiye iftar yemeği verecek olan Ümraniye Belediyesi, 5 bin 500 aileye Sosyal Market'te kullanılmak üzere sosyal destek kartı yardımı yapacak. Ayrıca Belediye, vatandaşların Ramazan ayını en güzel şekilde idrak edebilmesi amacıyla çok sayıda kültürel etkinlikle dolu bir program da hazırladı.

SURİYE TEMALI DEV ÇADIR ÜMRANİYE MEYDANI'NA KURULDU

Ramazan için hummalı çalışmalarına devam eden Ümraniye Belediyesi, Ümraniye Meydanı'na kurduğu Suriye temalı dev çadırda, Ramazan ayını en güzel şekilde idrak edebilmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Her yaşa hitap eden dinletilerden sinema gösterimlerine, çocuk programlarından çeşitli sahne gösterilerine varıncaya kadar birçok etkinlik Ümraniyeliler ile buluşacak. Yine Ümraniye Meydanı'nda hemşehri dernekleri için hazırlanan özel tasarım stantlarda dernekler hemşehrileriyle buluşarak, yörelerinin kültürel motiflerini sergileyebilecekler. Ayrıca Şile- Ağva, Mersin, Ordu, Sivas, Rumeli, Çorum, Artvin, Samsun, Serhat İlleri, Van, Bolu, Yozgat, Rize, Erzurum, Giresun, Kastamonu, Çankırı, Erzincan, Trabzon, Bayburt, Ağrı, Bingöl, Ankara, Balıkesir, Sinop, Gümüşhane, Kayseri ve Siirt hemşehri derneklerinin kendi hemşehrileri ile buluşması için her gün farklı bir derneğe Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı'nda iftar yemekleri de verilecek.

HER GÜN 3 BİN KİŞİ 6 AYRI NOKTADA İFTAR SOFRALARINDA BULUŞACAK

Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayı boyunca, mahalleler, belediyeye ait tesisler ve ilçenin çeşitli noktalarında bulunan düğün salonlarının yer aldığı 6 ayrı noktada, her gün 3 bin kişiye iftar yemeği verecek. İftar yemekleri verilecek noktalar, Asmina, Namlı, Umut, Beşyıldız, Aşkın düğün salonları ile Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı olarak belirlendi.

35 MAHALLEDE 30 BİN ÜMRANİYELİ AYNI SOFRADA

Ümraniye Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da mahalle iftarları düzenleyerek, vatandaşlarla bir araya gelecek. 35 mahalle için, mahallelerin kesişim alanları olan 4 ayrı noktada, yaklaşık 30 bin kişilik iftar sofralarında buluşacak olan vatandaşlar, Ramazan ayının getirdiği kardeşlik ve yardımlaşma duygularını hep beraber yeniden yaşayacak.

BİRÇOK ETKİNLİK ÜMRANİYELİLERİN BEĞENİSİNE SUNULACAK

Ümraniye Belediyesi vatandaşların Ramazan ayını en güzel şekilde idrak edebilmesi amacıyla zengin içerikli bir etkinlik programı hazırladı. Her yaşa hitap eden dinletilerden sinema gösterimlerine, çocuk programlarından çeşitli sahne etkinliklerine kadar birçok program Ümraniyelilerin beğenisine sunulacak.

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden biri olan Hacivat ve Karagöz gösterileri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ümraniye Meydanı'nda yer alacak. Bununla birlikte çocuk sinemaları, kukla oyunları, tiyatro oyunları, çeşitli sürpriz sahne gösterileri her gün iftar sonrası Ümraniye Meydanı'nda, Ümraniyelilerin beğenisine sunulacak.

Ümraniye Belediyesi, 5 bin 500 aileye Sosyal Market'te kullanabilecekleri sosyal destek kartı yardımı yaparken, Ramazan Bayramı öncesinde sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birisini daha sergileyecek. Belediye bu yıl da ilçede yaşayan binlerce yetim, öksüz ve şehit çocuğunu tespit ederek, onlara bayram kıyafetleri alabilecekleri kıyafet kuponu hediye edecek.

ÜNLÜ YAZAR VE HATİPLERDEN RAMAZANA ÖZEL SOHBETLER

Ümraniye Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında, ünlü yazar ve hatipleri Ümraniye'de ağırlayacak. Ömer Tuğrul İnançer, Ömer Döngeloğlu, Ahmet Şimşirgiloğlu, Mehmet Emin Ay, Mehmet Talu, Necmettin Nursaçan gibi önemli isimlerin sohbetleriyle; Zeyd Şoto, Hüseyin Süer, Yansımalar, Agah, Yavuz Değirmenci, Sami Savni Özer, Umut Mürare, Süfi Devran, Ömer Karaoğlu, Veysel Dalsaldı, Mustafa Demirci, Grup Genç, Refik Hakan Talu, Ahmet Özhan, Göksel Baktagir gibi kişi ve grupların tasavvufi dinletileriyle katılacağı ve Ümraniye Meydanı'nda yapılacak programlar da Ümraniyelilerle buluşacak.

Ümraniye Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her akşam 24 TV'nin İftar programı " Türkiye'de İftar ve Ramazan" Akit TV'nin ise Sahur programı canlı olarak izleyicilerle buluşacak. Ümraniye Belediyesi'nin etkinliklerinin de yer alacağı canlı yayın programları birbirinden değerli konukların katılımıyla gerçekleşecek.

"RAMAZAN, KARDEŞLİK VE PAYLAŞMANIN EN ÜST MERTEBEYE ÇIKTIĞI AYDIR"

"Ramazan paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni bulunduran Ramazan ayı hem rahmet hem de bereket ayıdır" diyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kardeşlik ve paylaşmanın en üst mertebeye çıktığı böyle bir zaman diliminde belediye olarak düzenleyecekleri etkinliklerle Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Hasan Can: "Ramazan ayı boyunca her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımıza Ümraniye'nin farklı noktalarında iftar sofrası kuracağız. Ayrıca yapacağımız Sosyal Market Yardımı ile Ramazan ayında yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye çalışacağız" dedi. İftar yemeklerini ilçenin çeşitli noktalarında yer alan düğün salonlarında vereceklerini de ifade eden Başkan Hasan Can, "Vatandaşlarımıza yönelik mahalle iftarları vereceğiz. Yine düzenlediğimiz Ramazan etkinlikleri ile gelenekselleşen Ramazan kutlamalarını da sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ümraniyelilere huzur ve mutluluk içinde bir Ramazan yaşatmayı amaçlıyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel On Bir Ayın Sultanı Ramazan Ümraniye'de Yaşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement