Onarım Dönemi Bitti Sıra Artık Sıçramada - Son Dakika
Ekonomi

Onarım Dönemi Bitti Sıra Artık Sıçramada

Onarım Dönemi Bitti Sıra Artık Sıçramada

Orjin Grup ve Doğuş Grubu Ortaklığıyla Hayata Geçirilen İstinyepark Alışveriş Merkezi'nin Açılış Töreninde Konuşan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, "Taş Üsten Taş Koyanın Başımız Üstünde, Gözümüz Üstünde Yeri Var, Sırtımızda Taşırız" Dedi.

20.10.2007 01:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orjin Grup ve Doğuş Grubu ortaklığıyla hayata geçirilen İstinyePark Alışveriş Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, "Taş üsten taş koyanın başımız üstünde, gözümüz üstünde yeri var, sırtımızda taşırız" dedi.

Eylül ayında faaliyete geçen İstinyePark’ın resmi açılışı dün Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve eşi tarafından yapıldı. Erdoğan, Türkiye’de onarım döneminin bittiğini ve artık sıçrama dönemine girildiğini söyledi. Erdoğan, "Artık yatırımlar çok önemli kaynaklara yapılıyor. Neden ardı ardına bu yatırımlar gerçekleşiyor. Yatırımcılarımız niye birbirleri ile yarışıyor? Çünkü ülkede güven, istikrar var. Özgüven oluştu. Müteşebbüs kendine güveniyor. Önünü görebiliyor. Yarını göremeyen yatırımcı böyle işlere kalkışmaz. Türkiye’de ekonomik riskler büyük ölçüde ortadan kalktık. İnsanımızın önündeki engeller kaldırılırsa büyük atılımlar gerçekleştirir ve ülkesini zirveye çıkarır" diye konuştu.

41 YENİ MARKA: İstinyePark’ta yer alan 41 yeni yabancı markanın da burayı seçmesinin bir tesadüf olmadığını kaydeden Erdoğan, yabancı yatırımcının ülkedeki gelişimleri yakından izlediğini, Türkiye’nin bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Erdoğan, "Türkiye tarihi, doğal kaynakları, insan gücü ve dinamizmi ile öyle büyük bir güç ki dünyanın zirvesinde bulunmasına değil, bulunmamasına şaşmalı. Türkiye’nin yeri artık alt kümeler değil, birinci lig olmalı" dedi.

BABAMI RAHMETLE ANIYORUM: İstinyePark’ın ortağı Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, ise konuşmasında babası Ayhan Şahenk’i anarak, "Rahmetli babam Ayhan Şahenk’in dünya standartlarını daha iyi yansıtacak bir proje hayali vardı. Kendini ülkesine vakfetmiş bir Anadolu çocuğu olan babamı rahmetle anıyorum" dedi.

Lahmacun molası açılışı geciktirdi

Açılışa Recep Tayip Erdoğan, Emine Erdoğan, Beşar Esad ve eşi alışveriş merkezini birlikte gezdiler. Emine Erdoğan ve Esma Esad, Ferit Şahenk’ten merkezle ilgili bilgi aldı.

Açılışta gümüş minyatür mehter takımı hem Recep Tayyip Erdoğan’a hem de Beşar Esad’a hediye edildi.

Beşar Esad konuşmasını Arapça olarak yaptı. Sadece VIP’tekilere kulaklık dağıtıldığı için konuşulanları sadece VIP’tekiler öğrendi.

Başbakanı takip eden basın mensuplarının çıktığı yürüyen merdivenler önce durduruldu sonra geriye doğru çalıştırıldı. Bu da basın mensuplarının işini zorlaştırdı.

15.00 olarak belirtilen açılış öncesinde Başbakan Erdoğan ve Beşar Esad’ın Şirvan’da lahmacun molası vermeleri nedeniyle açılışa 1 saat geç kaldılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Onarım Dönemi Bitti Sıra Artık Sıçramada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement