Onbinlerce Adanalı, 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi İçin Nöbet Tuttu - Son Dakika
Güncel

Onbinlerce Adanalı, 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi İçin Nöbet Tuttu

ADANA'da onbinlerce kişi 15 Temmuz darbe girişimi yıldönümünde anma etkinlikleri kapsamında şehitler ve demokrasi için nöbet tuttu.

16.07.2017 05:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA'da onbinlerce kişi 15 Temmuz darbe girişimi yıldönümünde anma etkinlikleri kapsamında şehitler ve demokrasi için nöbet tuttu. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Adana'da tüm camilerden sala okundu.

Saat 20.00'da Merkez Park'ta toplanan onbinlerce Adanalı, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişiminde hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerini andı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Adana Müftüsü Hasan Çınar, şehitler için dua etti. Daha sonra kürsüden vatandaşlara seslenen Adana Valisi Mahmut Demirtaş, hain FETÖ'cülere halkın geçit vermediğini söyledi. İnsan hafızasının unutmaya elverişli olduğunu ancak bir yıl önceki hain darbe girişimini unutmanın mümkün olmadığını belirten Vali Demirtaş, Türk halkının kendi uçakları ve helikopterleriyle vurulabileceğine FETÖ'cü hainler sayesinde şahit olduğunu dile getirdi. 15 Temmuz'da darbenin merkezi İstanbul ve Ankara'nın dışında Adana'da hareketli saatlere tanıklık edildiğini belirten Vali Demirtaş, "Mesai arkadaşlarımla valilikte bir araya gelerek kriz masası oluşturdum. İvedili şekilde tedbirlerimizi aldık. Bu süreçte Adanalıları sokakta görmek bize güç vermiştir. Sizlerin desteğiyle Adana'da darbe girişimi kimsenin burnu kanamadan atlatmış olduk. O gece İncirlik'teki F-16'ları Adanalılardan aldığımız güçle havalandırtmadık. O gece, ülkemizi karanlığa boğmak isteyenlerin önce elektriklerini kestik, sonra da fişlerini çekerek hep birlikte alaşağı ettik" dedi.

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise şehitlere rahmet diledi. Demokrasi ve hukukun üstün olduğu ülkelerde bu tip kalkışmaların olmadığını belirten Başkan Sözlü, bu millet bunun farkında olarak o gece demokrasisine ve hukukuna sahip çıktığını söyledi. Kürsüden vatandaşlara hitap eden Adana Cumhuriyet Başsavcısı ise 15 Temmuz gecesi milletin desten yazdığını söyledi.

ŞEHİT BABASININ YAZDIĞI ŞİİR AĞLATTI

Darbe girişimi sırasında hainlerin F-16 ile bombaladığı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit olan Mehmet ve Ahmet Oruç kardeşlerin babası Ali Oruç'un çocukları için yazdığı şiir, onbinlerce Adanalının yüreğini dağladı. Bazı vatandaşlar, şiirin okunduğu sıra gözyaşlarına hakim olamadı. Şiirin ardından şehitler için yoklama yapıldı. Adanılar hep bir ağızdan ismi okunan şehitler için "Burada" diye haykırdı.

DEV VANTİLATÖRLER İLE SERİNLETİLDİ

Adana'da akşam havanın 30 derecelerde seyretmesi nedeniyle etkinlik alanına getirilen 10 adet dev vantilatörler ile vatandaşlar serinletilmeye çalışıldı.

SELA OKUNDU

15 Temmuz darbe girişiminde mücadelenin sembolü haline gelen salalar, Adana'daki tüm camilerde aynı anda okundu. Etkinlik alanında ise sela, İl Müftülüğü ilahi ekibi tarafından okundu.

YARINA KADAR DEVAM EDECEK

Merkez Park'ta saat 20.00'da başlayan demokrasi nöbeti, pazarı pazartesiye bağlayan geceye kadar devam edecek. Etkinlik çevresinde geniş güvenlik önlemi alan Adana polisi, nöbetteki vatandaşların güvenliği için sürekli görev yapacak. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Onbinlerce Adanalı, 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi İçin Nöbet Tuttu - Son Dakika


Advertisement