Önce Doğum, Ardından Ameliyat - Son Dakika
Güncel

Önce Doğum, Ardından Ameliyat

Önce Doğum, Ardından Ameliyat

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki 'Özel Yücelen Hastanesi'nde 9 aylık hamile Ayşe Aydın'ın önce sezaryenle doğumu gerçekleştirildi, ardından da safra kesesi ve pankreası alındı.

01.01.2012 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki 'Özel Yücelen Hastanesi'nde 9 aylık hamile Ayşe Aydın'ın önce sezaryenle doğumu gerçekleştirildi, ardından da safra kesesi ve pankreası alındı. Genel Cerrah Dr. Alper Boz, aşırı iltihap nedeniyle hayati tehlikesi bulunan anne ve bebeği kurtarmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Özel Yücelen Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyat tıp literatürüne girecek. 9 aylık hamile olan ve karnının sağ tarafında aşırı ağrı şikayetiyle hastaneye gelen 36 yaşındaki Ayşe Aydın ve bebeğinin hayatı yapılan ameliyatla kurtarıldı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ayhan Özdemir, hamileliğinin 9 ayını tamamlayan Ayşe Aydın'ın şiddetli ağılarla hastane geldiğini belirtti. Aydın da daha önce tanısı konulmuş safra kesesi iltihabı bulunduğunu kaydeden Özdemir ilerleyen rahatsızlığın pankreası da etkisi altına aldığını ve hem annenin hem de bebeğin hayatını tehlikeye attığını saptadıklarını söyledi. Prof.Dr. Özdemir, Kadın Doğum Uzmanı Gül Biteker ve Genel Cerrah Dr. Alper Boz'un ortak çalışmasıyla, önce sezaryenle bebek alındı, ardından ameliyata geçilerek genç annenin hem safra kesesi hem de pankreası alındı dedi.

GECEYARISI AMELİYAT

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Gül Biteker, gebeliğinin 38'inci haftasında olan Ayşe Aydın'ın hamileliğinin başından itibaren takiplerinde olduğunu belirterek, şunları söylediGeçen 22 Aralık'ta ağrı şikayetiyle başvurunca bir terslik olduğunu anladık. Genel Cerrah Dr. Alper Boz ile bütün tetkikleri yaptık. Safrakesesindeki durumun çok ciddi olduğunu ve pankreasın da bundan etkilendiğini anlayınca ameliyata karar verdik ve hastayı geceyarısı operasyona aldık. Ayşe hanım daha önce iki kez sezaryenle doğum yapmış. Bu nedenle biz de sezaryen yöntemine başvurduk. Önce bebeği aldık, ardından da Alper Boz, anneyi ve bebeği zehirleme noktasındaki safra kesesi ve pankerası ameliyatla aldı.

SAĞ OLMALARI BİZİM İÇİN MUCİZE

Genel Cerrah Dr. Alper Boz da, doğum ile safrakesesi ve pankreas ameliyatının bir arada yapılmasının çok riskli bir durum olduğunu söyledi. Anne ve bebeğin hayatta kalması için bu operasyonların yapılmasının şart olduğunu bildiren Boz, Öncelikli olan annenin hayatıydı. Yapılacak üç müdahaleden sonra yaşama şansı çok düşüktü. Ancak hem bebeğin hem de annenin yaşaması için bu riskin alınması gerekiyordu. Doğum ve ameliyatlardan sonra üç günlük bir yoğun bakım tedavileri oldu. Burada da her ikisinin de tedaviye yanıt vermesi bizi çok sevindirdi. Sağ olmaları bizim için mucize. Şu anda sağlık durumları gayet iyi diye konuştu.

ADINI YASİN KOYDULAR

Anne Ayşe Aydın, ameliyatı yapan doktorlarına ve kendisine olağanüstü ilgi gösteren hastane personeline teşekkür ederek, Hepsinden Allah razı olsun. Hayatımızı kurtardılar dedi. Baba, 34 yaşındaki Medet Aydın da, Bana eşimin durumunun çok kötü olduğunu söylediklerinde, dünyam başıma yıkıldı. Ama hem eşim, hem de 'Yasin' adını verdiğimiz oğlum kurtuldu. İkisi de şu an çok sağlıklı. Doktorlarımıza çok teşekkür ediyoruz diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Önce Doğum, Ardından Ameliyat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement