Önce Nakil Oldu, Şimdi Anne Adayı (2) - Son Dakika
Güncel

Önce Nakil Oldu, Şimdi Anne Adayı (2)

İZMİR'de Akut karaciğer yetmezliği nedeniyle 15 yaşındayken ağabeyi Turgay Turhan'dan nakledilen karaciğer dokusuyla hayata tutunan Esin Turhan Tezel (23), 8 yıl arayla ikinci mucizesini yaşadı.

01.08.2018 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'de Akut karaciğer yetmezliği nedeniyle 15 yaşındayken ağabeyi Turgay Turhan'dan nakledilen karaciğer dokusuyla hayata tutunan Esin Turhan Tezel (23), 8 yıl arayla ikinci mucizesini yaşadı. 5 yıl önce Fırat Tezel (28) ile mutlu bir yuva kuran Esin Turhan Tezel'in, ikinci yaşamında hayalini bile kuramadığı çocuk isteği gerçek oluyor. Hamileliğinde 4 ayı geride bırakan anne adayı Esin Turhan Tezel, "Sevdiğime bir çocuk vermek en büyük arzumdu ama hep olmayacağını düşünmüş, kendimizi inandırmıştık. Sürpriz oldu, çok mutluyuz" dedi.

İzmir'in Selçuk ilçesinde yaşayan Gülşen- Mehmet Turhan çiftinin en küçük çocuğu Esin, 15 yaşındayken aniden rahatsızlandı. Tüm cildi sararan, karnında asit biriken Esin'e kriptojenik (nedeni bilinmeyen) akut karaciğer yetmezliği tanısı kondu. Karaciğer nakli için İzmir Kent Hastanesi'ne sevk edilen Esin'e 10 yaş büyük ağabeyi Turgay gönüllü verici oldu. Yapılan tetkikler sonucunda ağabeyinin dokuları Esin'e uygun çıktı. Nakil 20 Temmuz 2010'da Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi. Başarılı geçen operasyon sonunda hızla iyileşen Esin ve ağabeyi taburcu edildi.

Esin, 5 yıl önce de gönlünü kaptırdığı Fırat Tezel ile dünya evine girdi. Arkadaşlık sürecinde Esin Turhan Tezel, karaciğer nakli olduğunu, ilaç kullandığını Fırat'a söyleyip sağlık durumunu bilmesini istedi. Fırat karaciğer nakli olmasının sevgilerinin, evlenmelerinin önünde engel olmadığını söyledi ve aşklarını nikahla taçlandırdı. Çift, Fırat'ın çalıştığı Kuşadası'na yerleşti. Esin'in geçirdiği karaciğer naklinden dolayı anne- baba olma konusunda hiç umutları olmayan çift, 4 ay önce kendilerine göre mucizeyi yaşadı. Yeni evlendiğinde bebek düşünmemesi için doktorların uyardığını belirten Esin Tezel, ikinci hayattaki en büyük hayalinin gerçek olmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi. Esin Turhan Tezel, duygularını şöyle dile getirdi:

"Fırat ile tanıştığımızda nakil olduğumu söyledim. Zor günler geçirdiğimi biliyordu. Bunun evlenmemize engel olmayacağını, kendisi için benim önemli olduğumu söyledi. Hiç yadırgamadı durumumu. Nakil hastası olduğum için sürekli kullandığım ilaçlar var. Zaten evlendikten hemen sonra çocuk yapmamam konusunda uyarılmıştım. Benim en büyük hayalim, sevdiğim adama bir çocuk verebilmekti. Ama bunun imkansız olduğunu düşünüyordum. Çocuğumuz olmayacağına o kadar emindik ki; sürpriz oldu bu hamilelik ve inanamadık. Hamile kaldığımı öğrendiğimde de şimdiki gibi ağladım. Şu an 4 aylık hamileyim. Her şey yolunda. Doktorumuz kız olacağını söyledi. Hareketlendi artık, onu 'canım', 'kuzum' diye seviyorum. Hayatta kalmanın bile şans olduğunu düşünüyordum, şimdi anne olacağım. Organ bağışı çok önemli. Herkes organ bağışında bulunsun istiyorum. Ben ağabeyimden aldım, beklemedim kadavradan, canlı nakil oldum. Ona da çok teşekkür ediyorum, hiç tereddüt etmeden bana verdi. Gözyaşlarım sevinç gözyaşları. Hamileliğimin sağlıkla geçmesini ve bebeğimin sağlıkla doğmasını istiyorum. Çok mutluyum."

'EŞİM HAMİLE OLDUĞUNU SÖYLEYİNCE İNANMADIM'

Eşinin nakilli olmasının kendisini etkilemediğini belirten Fırat Tezel ise, "Bana 'çocuğun olmayabilir, ileride sıkıntı olabilir, ayrılık olabilir' dediler. Benim için öncelik karımdı, çocuk takıntım yok, çocuk olsa da olur, olmasa da. Eşim hamile olduğunu söylediğinde inanmadım. İnanamadım değil, inanmadım. Doktora gittik, ultrasonda gösterince inandım. O kadar olmayacağı söylenmişti ki. Can candır. Yadırgamadım. Allah'a bin şükürler olsun, baba olma duygusunu tadacağız, inşallah. Çok heyecanlıyız" diye konuştu.

İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Kılıç da başarılı nakil sonrası hastaların normal yaşamlarına dönebildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Nakil olan değil, aksine karaciğer yetmezliğiyle hasta yarım oluyor. Esin, akut karaciğer yetmezliği sebebiyle nakil oldu 8 yıl önce. O zaman nakil olmasa, hayatını kaybetmesi söz konusuydu. Ama nakilden sonra hızla toparladı ve karaciğer fonksiyonları da normale geldi. Ona nakil yaptığımızda 15 yaşındaydı. Şimdi 8 yıl geçmiş, evlenip çocuk sahibi oluyor ve normal bir insan gibi hayatını sürdürüyor. Sadece karaciğer değil, böbrek, kalp nakilli hastalar nakil başarılı olur, tutar ve hasta normal hayatına dönerse, hem anne, hem baba olmaları rahatlıkla söz konusu. Bu şekilde anne olan baba olan çok hastamız var." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Önce Nakil Oldu, Şimdi Anne Adayı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kaçak suç makinesi jandarmanın operasyonuyla yakalandı
    12:57 Kaçak suç makinesi jandarmanın operasyonuyla yakalandı

    Aksaray'da cezaevi firarisi olan ve 'Kasten öldürme, birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, hükümlü ve tutuklunun kaçması' suçlarından aranan ve hakkında 25 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs jandarmanın operasyonuyla yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ekipleri, yasa dışı yollardan yurt dışına kaçacağı bilgisine ulaştıkları Ö.Y. isimli şahsı Aksaray'da bir ikamette saklanırken yakalayarak gözaltına aldı. Şahıs adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı
    12:56 Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı

    Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Artistik Cimnastik Minikler, Yıldızlar ve Gençler Kız ve Erkek İl Birinciliği yarışmaları sona erdi. Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Okul Sporları İl Tertip Komitesi, Hakemler ve Antrenörler tarafından verildi.

  • Türkiye'den Gazze'ye insani yardım taşıyan 9. gemi Mısır'da limana yanaştı
    12:55 Türkiye'den Gazze'ye insani yardım taşıyan 9. gemi Mısır'da limana yanaştı

    Türkiye'den Gazze'ye uğurlanan "9. İyilik Gemisi", 3 bin 774 ton insani yardım malzemesinin indirileceği Mısır'ın El-Ariş Limanı'na yanaştı.

  • Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:54 Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

    Koç Holding'in 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla Nakkaştepe'deki Holding merkezinde yapıldı. Koç Holding'in ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ettiği belirtilerek, karlı ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarını değerlendirdiği ve yatırımlarına devam ettiği ifade edildi. Ayrıca, Koç Holding'in geçen yıl da Fortune Global 500'de ülkemizi temsil eden tek şirket olduğu vurgulandı.

  • Erzincan'da maden faciasında bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı
    12:54 Erzincan'da maden faciasında bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı

    Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'nde meydana gelen liç kayması faciasında kimyasal içeren toprağın altında kalan işçilerden Adnan Keklik'in cansız bedenine ulaşıldı. Faciada toprak altında kalan diğer 7 işçiyi arama çalışmaları sürüyor.

  • SAÜ Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atandı
    12:54 SAÜ Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atandı

    Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atanmıştır. Türkhan, SAÜ Vakfı Özel Okulları'nın başarılarına katkıda bulunma imkanı elde etmekten mutluluk duyduğunu belirtmiştir. SAÜ Vakfı Özel Okulları ailesinin bir parçası olmaktan gurur duyan Türkhan, eğitim alanında yeni başarılar elde etmek için çalışacaklarını ifade etmiştir. Türkhan, SAÜ Vakfı'na teşekkür ederek bu önemli eğitim kurumunda görev yapmanın heyecanını yaşadığını belirtmiştir.

  • Milli Eğitim Bakanlığı, Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı düzenleyecek
    12:53 Milli Eğitim Bakanlığı, Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı düzenleyecek

    Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında 40 ilde 10 bin 665 öğrencinin katılımıyla "Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı" düzenleyecek. Sınav, öğrencilerin ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerindeki öğretim süreçleri boyunca kazandıkları okuma, dinleme, konuşma, yazma dil becerilerinin ölçülmesi için gerçekleştirilecek.

  • Taraklı Muhtarlarından Belediye Başkanı Pilavcı'ya Ziyaret
    12:53 Taraklı Muhtarlarından Belediye Başkanı Pilavcı'ya Ziyaret

    Sakarya'nın Taraklı ilçesinde 22 mahalle muhtarı, tekrar Belediye Başkanı seçilen İbrahim Pilavcı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Taraklı Muhtarlar Derneği Başkanı Harun Gündüz ve 21 mahalle muhtarı, Pilavcı'yı ziyaret ederek yeni dönemde başarılar diledi. Pilavcı, görev süresi boyunca muhtarlarla işbirliği içerisinde çalıştığını belirtti ve Taraklı için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

  • Burhaniye Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Devam Ediyor
    12:53 Burhaniye Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Devam Ediyor

    Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin çeşitli bölgelerinde altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bahçelievler Mahallesi, Kocacami Mahallesi ve Öğretmenler Mahallesi'nde parke taşı döşeme, tamirat ve onarım çalışmaları yapılmaktadır.

  • CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti
    12:52 CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti

    CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası depremden etkilenen köyleri ziyaret ederek, bölge halkının eksiklerini ve meydana gelen hasarı inceledi. Durmaz, deprem konusunda TBMM'de yaptıkları çalışmaları hatırlatarak, önlem planının olmamasını eleştirdi.


Advertisement