Önceden Çayırdı Şimdi İse Göle Döndü - Son Dakika
Güncel

Önceden Çayırdı Şimdi İse Göle Döndü

Önceden Çayırdı Şimdi İse Göle Döndü

Zonguldak’ta belediyenin malzeme deposu olarak da kullandığı asfalt tesisinde, sağanak yağmur ve kar yağışı nedeniyle geniş bir alan sular altında kaldı.

01.01.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta belediyenin malzeme deposu olarak da kullandığı asfalt tesisinde, sağanak yağmur ve kar yağışı nedeniyle geniş bir alan sular altında kaldı.

Zonguldak'ta yaklaşık 1 haftadır devam eden sağanak yağışlar sebebiyle belediyenin eski asfalt tesisi ve çevresi sular altında kaldı. Çevrede bulunan seralar ve evlerin de sular altında kaldığı bölgede, suyun yüksekliği 4 metreye kadar yükseliyor.

Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne giden yolun da sular altına kaldığı bölgede vatandaşlar durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor. Vatandaşlar tesisin yanında yapımına başlanan Mithatpaşa Tüneli inşaatı ile bölgedeki rögar kapaklarının tıkanması sonucu bu olayın yaşandığını iddia ettiler. Yaklaşık 4 metre yükselen su nedeniyle çevrede bulunan bir ev sular altında kalırken, devam eden yağmurlarla birlikte diğer evlerin de sular altında kalma tehlikesi bölgede ikamet eden mahalle sakinlerini korkutuyor.

Bölgede ikamet eden Hüseyin Kaya, "Tünel inşaatı başladığından beri bu sıkıntıyı çekiyoruz. Söylediğimiz halde bile bile bir önceki şantiye şefi tarafından burası dolduruldu. Biz müdahale ettiğimizde bize, 'Bizden daha mı iyi biliyorsunuz?' dediler. Buradan benim torunlarım, başka çocuklar geçiyor. Mahallemizden işe giden insanlar var ve en önemlisi burası Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yolu, Kilimli, Çatalağzı, Hisarönü komple bu yolu kullanıyor. Oradaki gider borusu açıldığı zaman problem yok. Buradaki suyu boşaltmak ellerindeki makineleriyle bir günlerini alır. Ben geçen hafta kalp krizi geçirdim. Ambulansı indiremedik buraya. Şimdi ben kalp ameliyatına gideceğim İstanbul'a, hava bozdu. Ben rahatsızlanırsam ne olacak" dedi.

MAHALLE SAKİNİ: "EN SON ÇARE BELEDİYEDEN KAYIK İSTEYECEĞİZ"

2015 yılına sıkıntılı bir şekilde girdiklerini ifade eden bir başka mahalle sakini Banu Yılmaz ise, "Pazartesi gününden itibaren okul yolumuz kapandı. Nasıl geçeceğiz bilmiyoruz. En son çare belediyeden bir kayık isteyeceğiz, başına da bir adam verecekler, bizi karşıya götürüp getirecek. Bir an önce çözüm istiyoruz. Bizim için en önemli olan şey şu anda okul. Yani çocuklarımı bir şekilde okula götürmek zorundayım. 1 kilometrelik yol için tüm çarşı merkezini dolaşıp öyle okula ulaşabiliyorum. Buna bir çözüm bulunsun" şeklinde konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Önceden Çayırdı Şimdi İse Göle Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement