19. İmam Hatipliler Kurultayı Sivas'ta yapılacak - Son Dakika
Güncel

19. İmam Hatipliler Kurultayı Sivas'ta yapılacak

19. İmam Hatipliler Kurultayı Sivas\'ta yapılacak

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen 19. İmam Hatipliler Kurultayı'nın, 3-4 Eylül 2022 tarihinde Sivas'ta yapılacağı bildirildi.

30.08.2022 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen 19. İmam Hatipliler Kurultayı'nın, 3-4 Eylül 2022 tarihinde Sivas'ta yapılacağı bildirildi.

ÖNDER'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye genelindeki 600 civarında imam hatip derneğinin katılımıyla gerçekleştirilecek kurultayda "yılın şiarı" ve sonuç bildirgesinin açıklanacağı belirtildi.

Açıklamada, Sivas İmam Hatipliler Derneği ev sahipliğinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi'nde düzenlenecek kurultaya Türkiye genelindeki tüm il ve ilçe imam hatip dernek başkanları, okul müdürleri ve eğitimcilerin iştirak edeceği kaydedildi.

Açıklamada, kurultayda, eğitimcilerin, akademisyenlerin ve STK temsilcilerinin yılın değerlendirmesini yaparak gelecek dönemin planları üzerinde duracağı ifade edildi.

Kurultayın Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Hüseyin Duman'ın selamlama konuşmasıyla başlayacağı belirtilen açıklamada, açılış oturumunda Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan birer konuşma yapacağı bildirildi.

Açıklamada, ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan'ın yılın şiarını açıklamasının ardından ise İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in "Biz, Va'dimiz, Ahdimiz ve Misakımız" başlığıyla açılış dersini gerçekleştireceği anlatıldı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un da katılımcılara hitap edeceği ifade edilen açıklamada, kurultayın ikinci gününde ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın'ın "Ahde Vefa" konusundaki kapanış dersi yapacağı aktarıldı.

Açıklamada, program, eğitime ilişkin önemli konularda camianın görüşlerini yansıtan sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla tamamlanacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19. İmam Hatipliler Kurultayı Sivas'ta yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi
    21:03 İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi

    İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından düzenlenen 'Dünya Havalimanları Ödülleri 2024'te dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi. Ayrıca, 'Dünyanın En İyi Havalimanı Yemek Hizmetleri' ve 'Güney Avrupa'nın En İyi Havalimanı' ödüllerine de layık görüldü. İGA İstanbul Havalimanı, bu başarıyı yatırımlar ve projelerle elde ettiğini belirterek, misafirlerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

  • Tokat ve Yozgat'a AFAD personeli ve araç sevk edildi
    21:02 Tokat ve Yozgat'a AFAD personeli ve araç sevk edildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Amasya'dan 12 AFAD personeli ve 3 araç, Tokat ve Yozgat illerine görevlendirildi. Tokat iline 2 idareci, 5 arama kurtarma teknisyeni ve 2 tam donanımlı araç, Yozgat iline ise 5 arama kurtarma teknisyeni ve 1 tam donanımlı araç sevk edildi. Amasya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden toplamda 12 personel ve 3 araç, depremin etkilediği bu iki ilde görev yapacak.

  • Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı
    20:59 Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı

    Diyarbakır Müzesi ve özel bir okulun ortaklığı ile Dünya Sanat Haftası kapsamında müze bahçesinde yaklaşık 50 eserin yer aldığı resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide, dünyaca ünlü ressamların yanı sıra öğrencilerin yaptığı resimler de sergilendi. Sergi, 18-21 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın Y.J. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Restoranın işletme sahibi ve müdürü ise serbest bırakıldı.


Advertisement