Onlar da Burka Yasağını Uygulamayacak - Son Dakika
Güncel

Onlar da Burka Yasağını Uygulamayacak

Onlar da Burka Yasağını Uygulamayacak

AMSTERDAM Belediye Başkanı Femke Halsema, katıldığı 'gençlik ve güvenlik' konulu bir program sonrasında basına açıklamalarda bulunmuştu.

26.11.2018 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AMSTERDAM Belediye Başkanı Femke Halsema, katıldığı 'gençlik ve güvenlik' konulu bir program sonrasında basına açıklamalarda bulunmuştu. Giydiği kıyafet sebebiyle eleştirilmenin yanlış olduğunu belirten Halsema, "Bir kadını burkalı olduğu için onu tramvaydan çıkarmanın Amsterdam'a ait bir uygulama olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Amsterdam belediyesinin ardından Rotterdam ve Utrecht belediyesi de burka yasağını uygulamayı düşünmüyor. Burka yasağını uymayanlara öngörülen 400 euro para cezasının ne zaman uygulamaya başlatacağı konusunda ise herhangi bir bilgi yok.

Hollanda'da Burka yasaklanma girişimi, 2005 yılında aşırı sağ eğilimli İslam karşıtı ırkçı parti PVV lideri Geert Wilders'ten geldi. 13 yıldan sonra bu teklif, kamusal alanın bir parçası olarak sadece Senato ve Temsilciler Meclisi tarafından onaylanmıştı. Ancak 5 ay önce Hollanda Senatosu sokak da dahil olmak üzere burka yasağını onaylamıştı.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Onlar da Burka Yasağını Uygulamayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement