"Onlar Esnaftı, Terörist Değil" - Son Dakika
Yerel

"Onlar Esnaftı, Terörist Değil"

"Onlar Esnaftı, Terörist Değil"

Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Yüksekova'da meydana gelen olaylarda ölen iki kişinin iddia edildiği gibi terörist değil, esnaf olduğunu belirtti.

10.12.2013 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından yapılan açıklamada, Yüksekova'da meydana gelen olaylarda yaşamını yitiren iki kişinin iddia edildiği gibi terörist değil, esnaf olduğu belirtildi.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen ve iki kişinin ölümü ile sonuçlanan olayların ardından basın açıklaması yapan Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ubeyit Akyıldız, Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in yaşamını yitirdiği olayı kınadıklarını belirtti. Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nda yapılan toplantıya oda başkanları katıldı. İlk olarak kısa bir konuşma yapan Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Übeyit Akyıldız, Abdullah Öcalan tarafından başlatılan sürece dikkat çekerek, bir yılı aşkın süredir çatışmalı sürecin bitmesi ve kanın dökülmemesinin toplum için önemli bir gelişim olduğunu söyledi. Daha sonra odaya bağlı bileşenler adına açıklama yapan Batman Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Hadi Boğadır ise, barışa dair umutların olduğu bir dönemde Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iki kişinin öldürülmesini barışa sıkılan kurşunlar olarak gördüklerini belirterek, polisler tarafından yapılan saldırıyı lanetlediklerini söyledi. Resmi makamların basın yoluyla olayı kara bir propagandaya dönüştürdüğüne dikkat çeken Boğadır, "Yüksekova'da polisin hedef gözeterek açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren M. Reşit ve Veysel İşbilir adlı yurttaşlar, Valinin iddia ettiği gibi silahlı terörist değil, Yüksekova'da kaportacılıkla yaşamlarını sürdüren saygın esnaflardır. Esnaflarımıza yönelik böylesi hunharca bir saldırıyı örtmeye ve başka mecralara çekmek yakışıksızdır. Ulusal basının Türk ve Kürt halkının gözüne baka baka dün Roboski'deki yanlı tutumunu bugün Gever'de de sergilemesi maksadını aşan bir tutum olarak görülmelidir" dedi. Boğadır, Roboski'de yaşanan katliam gibi karanlıkta kalmaması için hükümetin sorumlu davranmasını failleri açığa çıkararak hesap vermesini istediklerini ifade etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Onlar Esnaftı, Terörist Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement