Onlara Bayram Yok - Son Dakika
Yerel

Onlara Bayram Yok

Kimi zaman trafik kazası geçiren bir yaralıyı kimi zaman da doğum sancısı tutan bir anneyi hastaneye yetiştirme telaşında olan 112 Acil Servis ekipleri, Ramazan Bayramı'nda da hastaların yardımına koşuyor

08.08.2013 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinan Özmüş - Kastamonu'da komuta merkezlerinde ve 112 Acil Servis istasyonlarında görevli sağlık personeli, bayram tatilinde de özveriyle çalıştı. Ekipler, araç yoğunluğu nedeniyle artan trafik kazalarına müdahale edebilmek için zamanla yarıştı.

Kastamonu 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Mustafa Akarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonu ve 19 ilçe merkezinde 25 acil servis istasyonunun bulunduğunu belirterek, bu istasyonların 24 saat esaslı çalıştığını söyledi. Acil servislerin 49 ambulansla hizmet verdiğini ifade eden Akarslan, şöyle konuştu:

"Geçen yıl 15 bin 82 kişiye acil vaka olarak ambulanslarımız hizmet vermiş. 8 bin 200 nakil vakamız var. Genel anlamda 112 bütün sağlık camiası olarak bizler zaten 24 saat hizmet vermekle yükümlüyüz. Bu bir gönül işidir aynı zamanda. Bunu meslekten ziyade gönül işiyle yapıyoruz. Sağlık sisteminde bunların arasında 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin de özel bir önemi var. Arkadaşlar bayram da olsa diğer özel günlerde olsa 24 saat çalışıyor."

Akarslan, bayram tatillerinde istenmeyen bazı durumlarla karşılaştıklarına da dikkati çekerek, özellikle bayram öncesi memleketlerinde bayramı geçirmek için yola çıkan kişilerin karıştığı trafik kazaları nedeniyle yoğunluk yaşadıklarını söyledi.

Bayram  dönüşlerinde de trafik kazalarında artış olabileceğini belirten Akarslan, "Kişilerin yolculuk esnasında acele etmemeleri, daha dikkatli olmaları, alkollü araç kullanmamaları gerekiyor. Bunların kazaları artırıcı etkileri var. Türkiye genelinde bayram öncesinde ve sonrasında trafik kazaları artış gösteriyor. Kastamonu'da aynı şekilde bunları yaşıyoruz" diye konuştu.

-  "Bayramımızı iş arkadaşlarımızla geçiriyoruz"

112 Acil Servis Komuta merkezinde görevli Acil Tıp Teknisyeni Ali Kuş da bayram günü olmasına rağmen çalıştıklarını ifade ederek, bayramları genelde çalışarak geçirdiklerini söyledi. "Fırsat olursa ikinci gün ailemizi görmeye gideceğiz. Bayramlarda normal günlere göre daha yoğun geçiyor. Nüfusun artmasından dolayı, trafik kazaları olsun diğer vakalar olsun biraz daha yoğun oluyor" diyen Kuş, bayramı iş arkadaşlarıyla geçirdiklerini vurguladı.

Kadriye Reis ise bayramların diğer günlerden daha farklı olarak yoğun geçtiğinin altını çizerek, bayramlarda çalıştığı için herkes gibi akraba ziyaretleri yapamadıklarını aktardı.

Mesleklerinden dolayı özel yaşantılarının çok olmadığının vurgulayan Reis, "İnsanlara yardım ettiğimiz için memnunuz, severek yapıyoruz" diye konuştu. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Onlara Bayram Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement