Onlarca kadının anne olma şansını yok eden doktor hakkında yakalama kararı çıkarıldı - Son Dakika
Güncel

Onlarca kadının anne olma şansını yok eden doktor hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Tüp bebek uzmanı Dr. Mustafa Acet hakkında ameliyat ettiği kadınların annelik şansını yok ettiği gerekçesiyle 73 ayrı soruşturma açıldı ve yakalama kararı çıkarıldı.

20.07.2020 09:56  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Şişli'de özel bir klinikte hizmet veren ünlü tüp bebek uzmanı Dr. Mustafa Acet, yaptığı hatalı ameliyatlarla tedavi ettiği hastalarının annelik şansını yok etmekle suçlanıyor. "Yurt dışına tedaviye gidiyorum" bahanesiyle hastalarını yüz üstü bırakıp firar eden Mustafa Acet hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 73 ayrı soruşturma başlatıldı. Acet hakkında ayrıca Bakırköy Adliyesi'nde yürütülen bir soruşturma kapsamında yakalama kararı da çıkarıldı.

ANNE ADAYLARI ŞİKAYETÇİ OLDU

Sabah gazetesinin ulaştığı belgelere göre son yılların en büyük tüp bebek skandalı şöyle gelişti: "İstanbul Şişli'de 'Acetto' ismi ile kurduğu klinikte anne adaylarını tüp bebek tedavisi kapsamında ameliyat ettikten sonra yurt dışına kaçan Mustafa Acet hakkında gelen şikâyetler üzerine İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı inceleme başlattı. Çocuk sahibi olmak için gittikleri Acet'in kliniğinde tedavileri yarım kalan anne adayları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na da başvurarak şikâyetçi oldu.

"BAŞKA BİRİSİNE TEDAVİ OLMAMAMI İSTEDİ"

Şikayetçi olan anne adaylarından Özlem A., savcılığa sunduğu şikâyet dilekçesinde yaşadıklarını şu şekilde anlattı: "2019 yılının Mart ayında çikolata kisti nedeni ile hastaneye yatırıldım. Burada beni muayene eden doktorlar kistin alınması gerektiğini ifade etti. Ben de daha önce tedavi gördüğüm Mustafa Acet'i arayarak durumdan haber verdiğimde doktor bey bana rahmimi düzelttiğini, başkasının bozacağını, bu nedenle kesinlikle kendisinden başka birisine tedavi olmamamı istedi. Bir süre sonra ise Mustafa Acet'in yurt dışına kaçtığını öğrendim. Acet, uyguladığı tüm tedavi bilgilerini de yanında götürerek anne olma hayallerimle birlikte tedavimi de yarıda bıraktı."

"ŞİMDİ HASTANE HASTANE GEZİYORUM"

İki senedir Mustafa Acet'in kliniğine giden bir başka anne adayı İrina B. ise yaklaşık 25 bin lira para harcadığını ve üç kez operasyon geçirdiğini söyledi. İrina B. şunları söyledi: "İki sene önce görüşmeye başladık. 'Ameliyat olman lazım' dedi. Üç kere ameliyat oldum. Sonra adam kaçtı gitti. Tüp bebek tedavisine başlamıştık. Embriyolar hastanede kaldı. Adam ortada yok. 'Doğuştan rahim bozukluğu var, ameliyat olman gerekiyor' dedi. Bir arkadaşım tavsiye etti. İnternetten de takip ettim, yorumları okudum herkes çok memnun kalmış. Eşimle karar verip biz de gittik. Ameliyat oldum, daha sonra tüp bebek tedavisine başladık. Sonra adam tatile gitti, '45 gün yokum' dedi. Amerika'ya gitti daha sonra da kayboldu. Kliniği de taşıdığını paylaştığı videodan öğrendim. Çok kötü durumdayım. Gittiğim başka bir doktor 'Umut var' dedi. Şimdi hastane hastane geziyorum."

Mustafa Acet'in uyguladığı tedavi sırasında rahmini kaybeden diğer anne adayları da kendisinden başka kimsenin uygulayamadığı bir yöntemle tedavi yapacağını söyleyerek ikna edildiklerini anlattılar. Tedaviye başladıktan sonra kendilerine birçok kez yumurta toplam işlemi yapıldığını anlatan mağdur anne adayları tedavilerini yarıda bırakarak yurt dışına kaçan Acet'in cezalandırılmasını talep ettiler.

Onlarca kadının anne olma şansını yok eden doktor hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Son Dakika Güncel Onlarca kadının anne olma şansını yok eden doktor hakkında yakalama kararı çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • DOĞRUCU: BU ADAMIN İYİ BİR DOKTOR OLDUĞUNU BİLİYORUM 30 SENEDİR DOKTOR MEMNUNİYET 100 DE 95 DİR ADAM BAŞARILI BENCE TEHDİT EDİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM KİMİLERİNİ AMELİYAT YAPMADAN TEDAVİ EDİP NORMAL YOLLA GEBELİK ELDE ETTİRİYORDU BAŞARISIZ OLSA BUKADAR HASTASI OLURMU ADAMIN 1 1 Yanıtla
  • xxx: guzelim ulkede uckagitcilar çoğaldı parayi vuran yurt dışına kaciyor 1 0 Yanıtla
  • Isntagram yakar: Abi doktorun diplomasi, kariyerine bakacaginiza intagram hesabina bakip tedavi olmaya giderseniz biyle olur 1 0 Yanıtla
  • andsmero: eğer gerçekse allahından bulsun pis adam 1 0 Yanıtla
  • FARUK : EEEE SONRADA DOKTORA BİLMEM NE.BUNLARDAN ÇOK VAR DOKTOR BOZUNTULARI. 1 0 Yanıtla
  • Haberiniz: Başlığa göre; tüp bebek tedavisi gören anne adaylarını kısırlaştırmış, haberin devamına göre anne adaylarının tedavilerini yarım bırakmış. Lütfen, Türkçe okuma-yazma, okuduğunu anlama eğitimi alın. Yoksa Suriyeli mi çalıştırıyorsunuz? 1 0 Yanıtla
  • Ss: Adamın tipe bak suriyeli mi bu? 0 0 Yanıtla
  • kemal çelebi: çok anlamsız bir davranış ve çok mantıksız bir olay.. bir doktora kısırlaştırılmış bir kadının ne faydası olurki? Allah akıl fikir versin 0 0 Yanıtla
  • Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada
    18:31 Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada

    Hatay'da polis ekiplerinin çalışmaları kapsamında 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anıysa kameraya yansıdı. Hatay'da göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye karşı çalışmalar aralıksız sürüyor.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz
    18:31 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz

    İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Ankara Milletvekilli Kürşad Zorlu, Bilecik'in önemli sorunları olduğunu söyleyerek, belediye yönetiminde huzur ve kardeşliği sağlayacaklarını belirtti.

  • Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti
    18:29 Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti

    Başakşehir'de bir sitede Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen karara Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtirazda, sanık hakkında verilen kararın bozulması ve sanığın tutuklanmasına yönelik karar verilmesi talep edildi.

  • Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi
    18:29 Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin artırılması amacıyla il merkezinde bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak trafik kuralları ve yayalara öncelik tanınması konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaya ve sürücülerin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.


Advertisement