"Onların Kürt Meselesi Çok Farklı" - Son Dakika
Politika

"Onların Kürt Meselesi Çok Farklı"

"Onların Kürt Meselesi Çok Farklı"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kürt meselesine değinip, BDP'yi eleştirdi.

15.05.2011 22:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kürt meselesine değinip, BDP'yi eleştirdi. Arınç, "Onların ağızlarında başka şeyler var. İnsanları birbirleriyle kavga yapmaya, hükümete karşı gelmeye, güvenlik güçleriyle çatışmaya sevk eden anlayış. Onların ağızlarındaki Kürt meselesi çok farklı" dedi.

Bursalı Muşlular Platformu'nun merkez Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi'nde düzenlediği yemeğe katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Doğu ve Güneydoğu meselesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşması sırasında bir an dili de sürçen Arınç, "Geçmişte bütün sorunlar yastığın altına veya halının altına süpürüldü. Biz sorunları kucağımızda bulduk. Bu sorunları inkar etmedik. Çözmeye çalıştık. Ancak bölgenin sorunlarını siyasi malzeme haline getiren siyasetçiler var. Ben o bölgeyi ve taleplerini de çok iyi bilirim. O taleplerin onda birini bile o kavgacı siyasetçiler konuşmuyor. Onların ağızlarında başka şeyler var. Biz halkın dilinden konuşuyoruz. Ancak kürsüye çıkıp da sadece tahrik eden sadece meseleleri çözümsüz hale getirmek için siyasi sloganlara b. k. boğan, insanları birbirleriyle kavga yapmaya, hükümete karşı gelmeye, güvenlik güçleriyle çatışmaya sevk eden anlayış ve onların ağızlarındaki Kürt meselesi çok farklı" diye konuştu.

LÜTFEN HALK ÜZERİNDE BASKI KURMAYIN

Arınç, dün Diyarbakır'a gittiğini ve orada vatandaşlarla bir araya geldiğini söyledi. Bölge halkının endişeleri olduğunu söyleyen Arınç, "Seçimlerde herkes dilediği gibi oy kullanabilmeli. Hiçbir baskı tehdit şantaja maruz kalmadan özgür iradesiyle oyunu kullansın. Ancak maalesef korku var, tehdit var, baskı var. Sandıklara gitmek yada sandık emniyetinin sağlanıp sağlanmayacağı konusunda kuşku var" dedi.

Bölge halkına ne olursa olsun sandığa gidin tavsiyesinde bulunduğunu belirten Arınç, "Orada siyaset yapan, hem bağımsız adaylığını koymuş hem de bir başka şekilde aday olmuş herkese de 'lütfen halk üzerinde baskı kurmayın. Bu hiç kimseye yakışmaz. ya siyaset ya şiddet. Biz siyaseti tercih etmeliyiz. Siyaseti tercih eden şiddetten uzak durur. Bağırarak, korkutarak, gerilim meydana getirerek, molotof kokteylleriyle, taşlarla evleri, dükkanları, seçim bürolarını tahrip ederek, hatta insan hayatına mal olacak endişe ve korku yaratarak, bu seçime gidemezsiniz. Halk sizi sevmez. Belki sizden korkar ama sevmek başka bir şey, korkmak başka şey. Siz milletten severek oy alın' dedik" diye konuştu.

Diyarbakır BİR ŞEYLERİN MERKEZİ YAPILMAK İSTENİYOR

Halk üzerinde korku meydana getirmenin hiçbir siyasetçiye yakışmadığını vurgulayan Bülent Arınç, "Diyarbakır'ın bir şeylerin merkezi yapılmak isteniyor. Halk üzerinde korku meydana getirmek hiçbir siyasetçiye yakışmaz. Bütün taleplerin hükümet tarafından dikkate alındığı ve bu taleplerin yüzde 90'ının sonuçlandığını bölgede anlattık. Anlayan anladı. Biz gittiğimiz yerlerde hizmetleri gördük. Ama birileri o hizmetleri hiç görmüyor. Ağızlarında sadece slogan var, ideoloji var sadece kavga var. Mesela Muş- Bitlis yolu adeta kaymak gibi bal dök yala. Türkiye'de ayrımcılığı, bölgesel dengesizliği biz ortadan kaldırdık. Biz bölgesel, etnik kimliğe dayalı siyaset yapmıyoruz. Kimliği ne olursa olsun, bugüne kadar inkarcı politikaları reddediyoruz. Onlarında kimliklerini, hem de kimliklerini sonuna kadar yaşamalarını bir insanlık hakkı olduğunu düşünüyoruz. Hiçbir zaman cebimizden çıkarıp da 'al bu da senin olsun' demedik. Allah bu insanlara kendi ana dilini vermiş. Bende hükümet olarak onlara bu hakkı vermeliyim. Bu bir lütuf değil. Ana dilini de konuşacak, yazacak, kitap çıkacak, radyo-televizyon yayıncılığı yapacak. Çocuklarına öğretecek" dedi.

Çanakkale'YE HERKES ALLAH RIZASI, PEYGAMBER HATIRINA GİTMİŞTİR

Bin senedir aynı topraklar üzerinde yaşanıldığını vurgulayan Bülent Arınç, "Bizi kardeş yapan da inancımızdır. Bunu söylediğim zaman bazı televizyon ve gazeteler bu neyin nesi diye hayret ettiler. Söylediğim şuydu. Bizi bin yıldır kardeş yapan Müslümanlığımızdır. Başka konularda anlaşamasak bile çoğu zaman, bin yıldır Kelime-i Tevhid etrafında birleştik. Bizi Çanakkale'de birbirimizin kucağında şehit yapan düşünce, aynı bu düşünceydi. Yoksa biz bugünkü kavgaların içerisinde meseleye baksaydık Çanakkale'de gaza edecek, silah kullanacak insan bulamazdınız. Herkes oraya Allah rızası için Peygamber hatırına, hem inancımızı, hem mukaddesatımızı, hem ahlakımızı hem vatanımız hem bayrağımızı yere düşürmemek, gözden düşürmemek üzere gitmiştir. Bugün Çanakkale Şehitliği'nde Diyarbakırlı, Muşlu, Bitlisli Ahmetleri, Mehmetleri birbirinin kucağında şehit olduğunu görürüz. Çok şükür birbirimizi kucaklarken, selamlarken, 'Hudeşte razi be' - Bursa/ Yildirim

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Onların Kürt Meselesi Çok Farklı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement