Online Uygulama Geliştirme Okulu. - Son Dakika
Güncel

Online Uygulama Geliştirme Okulu.

Online Uygulama Geliştirme Okulu.

Türkiye, milyarlarca dolarlık uygulama pazarına Microsoft Türkiye ile giriyor.

10.01.2012 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Microsoft Türkiye'den herkese açık ilk ücretsiz online uygulama geliştirme okulu.

Microsoft Türkiye'nin öncülüğünde, Garanti Bankası'nın desteği ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın katkılarıyla Türkiye'nin ilk herkese açık, ücretsiz uygulama geliştirme okulu Açık Akademi açıldı. Girişimci ekonomisi oluşturulmasına öncülük edecek bu kurumsal sosyal sorumluluk projesi, Türkiye'ye milyarlarca dolarlık uygulama pazarının kapılarını aralıyor.

Bilişimde ilerlemenin ilk koşulunun özgün yazılımlar ve üretken yazılımcılar olduğuna inanan Microsoft Türkiye uzun zamandır üzerinde titizlikle çalıştığı Açık Akademi projesini, Garanti Bankası'nın desteği ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın katkılarıyla hayata geçirdi.

Türkiye'nin ilk ve tek herkese açık, ücretsiz uygulama geliştirme yazılım okulu olan Açık Akademi ülkemizin genç ve dinamik bilişim kullanıcılarını uygulama geliştirici olmaya yönlendiriyor. Üç farklı eğitim seviyesinin bulunduğu Açık Akademi'den, hem uygulama ve/veya yazılım geliştirmeye başlamak isteyenler, hem de profesyonel anlamda uygulama geliştiren profesyoneller faydalanabiliyor. Yazılım dünyasının ihtiyaç duyduğu pek çok farklı kademeden işgücünün oluşturulmasına katkı sağlayacak olan Açık Akademi katılımcılarına kendilerini geliştirebilecekleri bir fırsat penceresi sunuyor.

Açık Akademi projesinin tanıtımı amacıyla İstanbul'da düzenlenen toplantıda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Türkiye son yıllarda bilgi ve iletişim teknolojilerinde büyük gelişme gösterdi. Bugüne kadar kat ettiğimiz gelişmeler sevindirici ancak daha çok yolumuz var bunu biliyoruz. 2023 yılında bu pazarın büyüklüğünü 160 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Bu sıçramanın yapılması için ise Türkiye'de yazılım ve bilişim hizmetlerinin hızla ve sağlıklı bir şekilde büyümesi lazım. İşte bunun sağlanması için, sadece Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak değil hükümet olarak tüm yerli ve yabancı girişimcilerimizin destekçisiyiz" dedi.

Hedef, sosyal medyayı en çok tüketen ülkeyi en çok üreten ülkeye dönüştürmek

Microsoft Türkiye'nin eğitim ve girişimcilik alanında birçok sosyal sorumluluk projesi yürüttüğüne dikkat çeken Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, "Ülkemizin gelişme kaydedebilmesi ve bilgi toplumuna dönüşebilmesi için tüm çabamızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uygulama geliştirme konusunda eğitim veya kurs olanağı bulamayanları geleceğin mesleğine hazırlayacağımız bu yenilikçi kurumsal sosyal sorumluluk projemiz ile Türkiye'nin girişimci ekonomisine katkı sağlayacağız. Amacımız gençlere uygulama pazarında kendilerine yer edinmeleri için yeterlilik kazandırmak. Yeterliliği yetkinliğe dönüştürmek için onların kendi çabası gerekiyor. Hedefimiz, sosyal medyayı en fazla tüketen toplum olan Türkiye'yi, sosyal medyada en çok üreten topluma dönüştürmek. Türkiye'de en fazla potansiyel girişimcinin bir arada bulunacağı bu eğitim portalı ile ülkemizin 2023 hedeflerine biraz daha yaklaşacağına inanıyorum. Bu projemizde bizi yalnız bırakmayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na ve desteği için Garanti Bankası'na teşekkür ederim" dedi.

Microsoft Türkiye'yi bu projesinde destekliyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ise "Bilişim teknolojisine adaptasyonu en hızlı şekilde yaşayan ülkemizde dinamik bilişim kullanıcılarını yazılımcı olmaya yönlendirmenin, bu alanda istihdamı ve girişimci sayısını artırmanın önemi, gün geçtikçe artıyor. Teknoloji ve inovasyona yaklaşık 15 yıldır sistematik ve öncü yatırımlar yapan bir banka olarak, bu alanda yetişmiş işgücünün değerini çok iyi biliyoruz.

Bu üretken yazılımcılar sayesinde, 'zamanın ötesinde' yazılımlar üretilip bilişim gücü olma yönünde yapılanma gerçekleşebiliyor, bilişim gücüne dayalı bir girişim ekonomisi yaratılabiliyor. Bu kritik konunun uzun zamandır takipçisi olan Microsoft Türkiye, ülkemizde yetkin genç yazılımcılar yetiştirmek için harekete geçti ve ortaya çok değerli bir proje çıktı. Biz de, Garanti Bankası olarak, bu anlamlı projede yer almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Türkiye, cep telefonu ve internet kullanım rakamlarına göre dünyanın 6'ıncı büyük dijital toplumu. Sosyal medyayı en hızlı benimseyen ülkeler arasında da ilk sıralarda yer alıyor. Buna rağmen, Türkiye'nin Dünya Bilişim Pazarı'ndaki payı binde 8 ile sınırlı. Uygulama pazarı rakamları içerisinde ise Türkiye'nin yeri çok gerilerde. Açık Akademi ülkemizin ihtiyaç duyduğu uygulama geliştirici sayısını artırmak ve uygulama pazarını geliştirerek gençlerimizin istihdamına destek olmak için yaratıldı. Eğitim, bilişim, istihdam ve ekonomi boyutu ile farklı bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan Açık Akademi'nin ana hedefi mezun olanlar arasından Bill Gates'ler yaratabilmek. Bilişim alanında gerçekleştirilen en büyük projelerden biri olan Açık Akademi Türkiye'nin ilk online, ücretsiz ve Türkçe uygulama geliştirme okulu.

Açık Akademi'de eğitim alanlar Microsoft'un milyonlara hitap eden platformlarına yönelik uygulama ve yazılım geliştirebilecek. Seviyeleri başarıyla tamamlayan öğrenciler ise katılım belgesi almaya hak kazanacak. Açık Akademi'den mezun olan kullanıcılar geliştirdikleri uygulamaları Windows Phone, Windows 8 ve Windows Azure uygulamalarının yer aldığı Marketplace platformları üzerinden satabilme imkânı bulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Online Uygulama Geliştirme Okulu. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.


Advertisement