Onur Ünlü'den Sıra Dışı Bir Hikaye - Son Dakika
Güncel

Onur Ünlü'den Sıra Dışı Bir Hikaye

Onur Ünlü'nün sıra dışı bir hikayeyi anlattığı 'Sen Aydınlatırsın Geceyi' adlı filmi Altın Portakal Film Festivali'nde gösterildi.

10.10.2013 11:39  Güncelleme: 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Özel Gösterimler başlığı altında Onur Ünlü'nin yönetmenliğini yaptığı 'Sen Aydınlatırsın Geceyi' adlı film izleyiciyle buluştu. AKM Aspendos Salonu'ndaki gösterimde sinemaseverlerin beğenisine sunulan filmde, sıra dışı bir hikaye sıra dışı tekniklerle anlatılıyor. Siyah beyaz filmde küçük bir Anadolu kasabasında yaşayan ve kendi haline akıp giden Cemal, Yasemin, Defne ve doktor İrfan'ın yaşamları, ruh hastası Cemal'ın zihninden gerçek dışı olaylarla bir araya geliyor.

Film gösteriminden sonra söyleşiye katılan film ekibi, izleyicinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yönetmen ve senarist Onur Ünlü, yapımcı Funda Alp, oyunculardan Ayşenil Şamlıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Ali Atay'ın katıldığı söyleşide izleyiciler ekibi soru yağmuruna tuttu. Filmlerinin sinema salonlarında gösterime girmediğini belirten Onur Ünlü, ekip olarak böyle bir karar aldıklarını, amaçlarının boş salonlara hitap etmek yerine daha fazla seyirciye ulaşmak olduğunu söyledi. İşinin bir formülü olmadığını sadece içinden geleni yaptığını söyleyen Ünlü, "İşimim bir sırrı var ama bu bir formül değil, senaryo konusunda cesurum ve başarısızlıktan korkmuyorum" dedi.

Filmdeki Cemal karakteri ile babasının, Leyla ve Mecnun dizisinde de baba oğul olduğunu söyleyen Ünlü, "Dizideki karakterler izleyicide ön yargı oluşturuyor ve benim filmlerimde izleyici senaryonun gerçek halini göremeyebiliyor" dedi. Başrolde Cemal karakterini canlandıran Ali Atay'ın, "Senaryoyu ve Onur Ünlü'yü anlamaya çalışırken film çekilip bitti" sözleri salonda kahkahalara neden oldu.

Romanya sineması tanıtım gecesi

50'nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Romanya sinemasını tanıtmak amacıyla Su Otel'de bir gece düzenlendi. Festivali aracılığıyla Romanya sinemasına ilgi uyandırmayı amaçlayan gecede Romanya ve Türk sinema sektörünün temsilcileri bir araya geldi. Romanya Ulusal Sinematografi Merkezi ile imzalanan proje çerçevesinde Globaltech adlı şirketin düzenlediği gecede, Romanya sinemasından örnekler gösterildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Onur Ünlü'den Sıra Dışı Bir Hikaye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement