Onurlu ve Dik Duruşun Simgesi Mesut Özil'in İsmi Yeşilyurt'ta Yaşatılıyor - Son Dakika
Güncel

Onurlu ve Dik Duruşun Simgesi Mesut Özil'in İsmi Yeşilyurt'ta Yaşatılıyor

Onurlu ve Dik Duruşun Simgesi Mesut Özil\'in İsmi Yeşilyurt\'ta Yaşatılıyor

Almanya Milli Takımını bırakmasıyla spor ve siyaset dünyasının konuştuğu isim haline dönüşen futbolcu Mesut Özil'in adını verdiği Halı Saha Spor Kompleksinin açılış töreni yoğun ilgi altında gerçekleştirildi.

30.07.2018 09:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN DUYARLI YAKLAŞIMI TAKDİR TOPLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf nedeniyle ırkçı saldırıların hedefine yerleşen ve aldığı Milli Takımı bırakma kararıyla bir anda dünyanın konuştuğu futbolcu olan Mesut Özil'in karakterli ve tavizsiz duruşunu gelecek nesillere aktarmak amacıyla Dilek Mahallesinde yapımı tamamlandıktan sonra Yeşilyurt Belediye spor Kulübüne tahsis edilen Halı Saha Spor Kompleksine 'Mesut Özil' adının verilmesi kararlaştırılmıştı.

"YATIRIMLARDAN DOLAYI BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Dilek Yeşilkonak Hizmet Binasının arka kısmındaki alanda düzenlenen açılış törenine katılan davetliler, hem Dilek mahallesine kazandırılan alt ve üst yapı yatırımları hem de Mesut Özil isminin Malatya'da yaşatılmasını sağlayacak bu anlamlı kararın altına imza atan ve örnek bir belediyecilik hizmetiyle Yeşilyurt markasına bir değer daha kazandıran Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'a teşekkürlerini sundular.

"MESUT ÖZİL'İN YANINDAYIZ"

Yeşilyurt Markasının Mesut Özil Halı Saha Spor Kompleksiyle birlikte daha değerli hale geldiğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ırkçı ve siyasi eleştirilerle hak etmediği bir tabloyla karşı karşıya kalan Mesut Özil'in yanında olduklarını, efendi kişiliğini üstün yeteneğiyle birleştirerek dünya futbolunda isminden söz ettiren Mesut Özil'in aldığı kararı sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

"IRKÇI YORUMLARI VE HAKSIZ ELEŞTİRİLERİ KABUL ETMİYORUZ"

Mesut Özil'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf nedeniyle karşı karşıya kaldığı ırkçı temelli eleştiriler ve Alman taraftarları ile medyasının takındığı tavrı doğru bulmadıklarını dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "Dilek mahallemize yaptırdığımız Mesut Özil Halı Saha Spor Kompleksimiz kentimize ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun, açılış töreninde bizleri yalnız bırakmayan protokolümüzün saygıdeğer üyelerine ve kıymetli hemşerilerime şahsım ve ilçe sakinlerim adına teşekkür ediyorum. Yeşilyurt Belediyespor Kulübümüze tahsis ettiğimiz bu tesisimizde Mesut Özil gibi karakterli, centilmen, vatanına ve milletine sahip çıkan, insani değerleri ön planda tutup ırkçı yaklaşımlara karşı asil bir duruş sergileyen sporcuların yetişmesi için her türlü imkânı seferber edeceğiz. Sporda ırkçılığı ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak için bu yolda cesaretle yürüyen insanlara sahip çıkmak gerekmektedir. Onurlu ve dik duruşuyla herkesin takdirini toplayan Mesut Özil'in ismini gelecek nesillere taşımak adına attığımız bu adım, dini, dili, ırkı, rengi ve mezhebi ne olursa olsun Allah'ın yarattığı her kula saygı göstermemiz gereken insani değerlerimizin daha da güçlenmesine vesile olmasını temenni ederim." dedi.

"GENÇLERİMİZİN ÖZİL'İ ROL MODEL OLARAK ALMALARINI ÜMİT EDİYORUZ"

Dilek mahallesine dört yıl içerisinde önemli yatırımlarda bulunduklarını hatırlatan Başkan Çınar, "Yeşilyurt'un en eski mahallelerinden olan Dilek mahallemiz kentimizin tarım merkezleri arasında yer almaktadır. 30 yıla aşkındır yenilenmeyen yollarımızı modern hale getirdik, 30 bin ton sıcak asfalt serimi ile 45 km sathi kaplama çalışması gerçekleştirdik, burada ki yol sorununun büyük bir kısmını çözerek ulaşım ağımızı konforlu hale getirdik. Planlamaya aldığımız diğer eksikleri de en kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Zeki, çalışkan ve gayretli hemşerilerimizin ikamet ettiği bu şirin mahallemizde eğitim hizmetlerimiz kapsamında eski Belediye Binasını Yeşilkonak Hizmet Binasına çevirerek her yaştan vatandaşımızın faydalandığı sanatsal, kültürel ve eğitim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Dilek'te atıl durumda olan alanımızı gençlerimizin daha güzel şartlarda spor yapmaları adına Halı Saha Kompleksi yapmaya karar verdik. Oldukça modern ve kaliteli bir görünüme sahip olan bu tesisimizde zeki ve çalışkan olan çocuklarımızın gelişimlerine katkı sunmak istiyoruz. Bu tesislerden faydalanacak olan çocuklarımızın kendilerine Mesut Özil'i rol model olarak almalarını ümit ediyoruz. Cumhurbaşkanımızla çektirdiği fotoğraf nedeniyle Almanya'da ırkçı saldırıların hedefi haline gelip linç kampanyasına uğrayan ve Almanya Milli Takımını bırakan Mesut Özil'in ismini gençlerimize örnek olsun diye bu tesislerimize verdik. Halı sahası, soyunma odaları, wc ve duş alanlarıyla modern bir görüntüye sahip tesislerimiz mahallemizin sosyal yaşam kültürüne renklilik kazandıracaktır. Tesislerimizin hizmete girmesinde emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

"NAZİ GELENEĞİ BİR KEZ DAHA NÜKSETMİŞTİR"

Nazi geleneğinin bir kez daha nüksettiğini aktaran Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, " Yeşilyurt Belediye Başkanlığımız döneminde bu yılın Şubat ayında temelini attığımız Halı Saha Spor Kompleksimizin inşaatını dört ay gibi kısa sürede tamamlanarak Dilek'li hemşerilerimizin hizmetine sunmanın sevincini yaşamaktayız. Tesislerin hizmete girmesinde emek sarf eden Yeşilyurt Belediye Başkanımız ve değerli çalışma arkadaşlarına teşekkürlerimi sunarken, tesislerimize Mesut Özil'in adının verilmesinden dolayı ayrıca tebrik ediyorum. Türkiye, 2023, 2051 ve 2071 hedeflerine mutlaka ulaşacaktır. Ey emperyalist ülkeler siz isteseniz de istemeseniz de biz bu hedeflere ulaşacağız.Çünkü biz bu dünyanın vicdanın sesiyiz. Siz gelişmişlikten ve modernizmden bahsediyorsunuz ama Mesut Özil gibi dünya çapında bir sporcuyu Cumhurbaşkanımızla görüştüğü için linçe tabi tutuyorsunuz, kanlarında ve damarlarındaki nazi geleneği bir kez nüksetmiştir." diye konuştu.

"TESİSLERE MESUT ÖZİL'İN ADINI VERİLMESİNİ TAKDİRLE KARŞILIYORUM"

Avrupa'nın Mesut Özil olayıyla iki yüzlü tavrını bir kez daha gösterdiğini belirten AK Parti Milletvekili Ahmet Çakır, "Çocuklarımızın internet ortamından uzaklaşarak spor aktivitesi içerisinde yer almasına fırsat tanıyan çok güzel bir tesisi Dilek mahallemize kazandıran Yeşilyurt Belediyesine teşekkür ediyorum. Mesut Özil isminin buraya verilmesi de ayrı bir anlam taşımaktadır.Ülke olarak evladımız Mesut Özil'i sahiplendiğimiz bu dönemde tesislerimize bu futbolcumuzun adının verilmesi takdire şayandır.Bizle burada Almanya'nın ve Avrupa'nın iki yüzlülüğünü bir kez daha görmüş oluyoruz.Mesut Özil olayı hepimizin içini burktu. Almanya'nın son yıllarda kazandığı şampiyonluklarda büyük pay sahibi olan Mesut Özil'in Cumhurbaşkanımızla görüşmesi ve fotoğraf çektirmesinden dolayı baskı altına alınmasını bir kez daha kınıyorum.Dilek mahallemizde hizmete giren modern ve kaliteli tesislerimize Mesut Özil'in adının verilmesi gerçekten çok yakışmıştır.Emeği geçen başta Yeşilyurt Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum." dedi.

"AÇILIŞI ANLAMLI KILAN, MESUT ÖZİL'İN ONURLU VE KARAKTERLİ DURUŞUDUR"

Dilek mahallesine çok güzel bir yatırım kazandırıldığını ifade eden Gümrük ve Ticaret eski Bakanı AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci, " Açılışı anlamlı kılan ve katılımın fazla olmasının temel sebebi; Cumhurbaşkanımızla fotoğraf çektirdikten sonra linçe uğrayan Mesut Özil'in onurlu ve karakterli tavrıdır.Almanya'nın ve Avrupa'nın iki yüzlü tavrını protesto etmek amacıyla aslında bugün buluştuk. Irkçılık söylemiyle, demokrasi görünümü altında dini ve etnik kimlikleri ön planda tutarak kendinden başka herkesi dışlayan ikiyüzlü batı dünyasının varlığı karşısında Mesut Özil gibi dünya çapında bir futbolcunun Cumhurbaşkanımızla görüşmesi birilerini o kadar rahatsız etmiş ve o kadar acıtmış ki yaşanan olayları ibretle izledik. Tesislerimize Mesut Özil adının verilmesi bu açıdan büyük önem taşımaktadır. Dilek mahallemize böylesine hem böylesine güzel bir tesis kazandıran hem de ismini Mesut Özil olarak belirleyen Yeşilyurt Belediyesini tebrik ediyorum. " dedi.

"ALMANYA'NIN NAZİ RUHUNU HİÇ KAYBETMEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

Mesut Özil isminin spor tesislerine verilmesinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar'ı tebrik eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Milli ve yerli bir duruşu olan Mesut Özil'in isminin Malatya'da, Dilek'te ki bir tesise verilmesinden çok büyük memnuniyet duyuyoruz. Almanya'nın nazi ruhunu hiç kaybetmediğini görüyoruz, o nazi ruhu kendilerine geldiğinde kedi, başkalarına geldiğinde aslan haline dönüşüyor.Almanya nazi ruhunu her daim yaşatmıştır.Irkçılıktan hiç çekinmeyen, geçmişi faşizmcilik ve ırkçılık olan Almanya, Türkiye'ye, Türklere ve Müslümanlara yönelik nefret dilini Mesut Özil üzerinden bir kez daha göstermiştir. 'Bugün olsa o fotoğraf yine çektirirdim ' diyen yiğit evladımız Mesut Özil helal olsun sana, yürekten kutluyoruz. Böylesine kıymetli bir futbolcunun ismini spor tesislerine vermiş olmak bence milli ve yerli ruhu yaşatmak adına çok büyük bir adımdır" diye konuştu.

AÇILIŞ KURDELESİNİ KESTİLER, PENALTI ATIŞI KULLANDILAR

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilen Mesut Özil Halı Saha Spor Kompleksi hizmete girdi. Kurdelanın kesilmesinden sonra Halı Sahaya geçen protokol üyelerinin penaltı atışı kullandıkları sırada renkli görüntüler oluştu.

Dilek ile Gündüzbey Yeşilkonak futbol takımları açılış törenine özel gösteri maçı oynadılar.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Milletvekilleri Hakan Kâhtalı, Ahmet Çakır ve Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Başkanı Dursun Cumali Sucu, kurum, kuruluş ve meslek örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar, Yeşilyurt Belediyespor antrenörleri, futbolcuları, mahalle sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Onurlu ve Dik Duruşun Simgesi Mesut Özil'in İsmi Yeşilyurt'ta Yaşatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement