Opel'in Pace! Stratejisi Açıklandı - Son Dakika
Ekonomi

Opel'in Pace! Stratejisi Açıklandı

CARMEDYA.COM – Opel Automobile GmbH CEO’su Michael Lohscheller, PSA Grubu’na katılımın ardından markaya finansal güç getirecek ve sürdürülebilir rekabet gücü ile birlikte büyüme de sağlayacak PACE! stratejik planını açıkladı.

09.11.2017 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CARMEDYA.COM – Opel Automobile GmbH CEO'su Michael Lohscheller, PSA Grubu'na katılımın ardından markaya finansal güç getirecek ve sürdürülebilir rekabet gücü ile birlikte büyüme de sağlayacak PACE! stratejik planını açıkladı.

Carmedya'dan  canlı yayınlanan basın toplantısında konuşan Lohscheller'in açıklamalrına göre; tüm PACE! girişimleri 2020 itibarı ile serbest nakit akımını sağlayacak faaliyet karını yüzde 2'ye çıkaracak. Bu oran 2026'da yüzde 6'ya yükselecek. Groupe PSA ile güçlerin birleştirilmesi 2020'de 1,1 milyar euro değerinde yıllık sinerji sağlayacak, bu miktar 2026'da 1,7 milyar euro'ya yükselecek. Atılan tüm adımlar kar-zarar dengesinin elde edildiği satış rakamını 800 bin adet otomobil satışında yakalama amacına destek verecek. Böylece pazar koşulları ne olursa olsun her durumda karlı bir iş modeli yaratılacak.

Groupe PSA'nın sahip olduğu teknolojilere erişimi sayesinde, Opel/Vauxhall Avrupa'nın emisyon oranı konusunda lideri olacak. 2024'te Avrupa'da pazara sunulan tüm binek otomobillerde elektrikli motor seçeneği bulunacak. Sunulacak modeller arasında tamamen elektrikli, plug-in hybrid ve verimli içten yanmalı motorlar bulunan seçenekler olacak. 2020'de Opel/Vauxhall pazara dört elektrikli otomobil sunmuş olacak. Plug-in hybrid Grandland X ve tamamen elektrikli yeni nesil Corsa bunlardan sadece ikisi.

Şirket 2020'de sattığı her otomobil için giderleri 700 euro düşürerek rekabet gücünü de artıracak, Pazarlama faaliyetlerinin verimliliği artırılarak giderler yüzde 10 oranında azaltılacak. Genel olarak bürokrasi azaltılarak genel ve yönetim giderlerinin gelire oranı yüzde 5,6'dan 4,7'ye çekilecek. Ayrıca Şirket maaş giderleri/gelir oranında da sektör lideri olmayı hedefliyor. ARGE ve sermaye harcamalarını da 2020 itibarı ile otomotiv getirileri, üretim ve yönetim süreçlerinin yüzde 7-8'i olacak şekilde optimize edecek. 2022 itibariyle ortaya çıkması planlanan 1,2 milyar euro değerindeki işletme sermayesi de bu sinerjiye katkı sağlayacak.

Üretim tesislerinin rekabetçi gücünün artırılması daha fazla üretim talebini ve önümüzdeki 10 yıl süresince daha yüksek kapasite kullanım oranını beraberinde getirecek. Groupe PSA'nın CMP ve EMP2 platformları tüm OPEL/Vauxhall fabrikalarında üretilebilir hale gelecek. Başlangıçta, EMP2 temelli SUV 2019'dan itibaren Eisenach'ta üretilmeye başlanacak. Rüsselsheim'da ise EMP2 temelli D segmenti bir otomobil üretilecek. Opel/Vauxhall üretim tesislerinde talebin değişmesi doğrultusunda GM'den Groupe PSA motor ve şanzımanlarına geçiş yapılacak.

Opel CEO'su Michael Lohscheller: "PACE! bizim potansiyelimizi güçlü şekilde ortaya koymamızı sağlayacak. Bu plan şirketimiz için kritik önem taşıyor. Bu sayede çalışanlarımızı pazar şartları zorlaşsa da koruyabileceğiz ve Opel/Vauxhall markamızı sürdürülebilir karlılığa sahip, Elektrikli ve küresel bir Şirket haline getirebileceğiz. Geleceğimizi güvence altına alacağız ve Groupe PSA'nın gelişimine Alman detaycılığı ile destek vereceğiz. Plan şimdiden uygulanmaya başladı ve tüm ekibimiz hedeflerimize ulaşmak için hazır ve istekli görünüyor" dedi.

Plan açık şekilde tüm fabrikaların faaliyetini sürdürmesini ve işten zorunlu olarak çıkarmaların önüne geçmeyi hedefliyor. Sürdürülebilirlik hedefi doğrultusunda gerekli işgücü giderlerinin azaltımı iyi planlanmış çözümler ile gerçekleştirilecek. Bunların arasında yaratıcı çalışma zamanı konseptler, gönüllü programlar ve erken emeklilik planları bulunuyor.

Tüm yeni Opel/Vauxhall otomobilleri Groupe PSA'nın küresel kapasite merkezi haline gelecek Rüsselsheim'da tasarlanacak. Yakıt hücreleri ve bazı otomatik sürüş teknolojileri ve sürücü destek sistemleri gibi birincil uzmanlık alanları belirlenmiş durumda. Bu Alman mühendislik kalitesinin ve ulaşılabilir yeniliklerin sunulmaya devam edeceğinin bir garantisi. Tüm bunlarla birlikte, binek otomobilllerde Opel/Vauxhall'un kullandığı platform sayısı 2024'ten itibaren 9'dan 2'ye indirilecek. Ayrıca motor-şanzıman seçenekleri 10'dan 4'e inerek k optimize edilecek. Lohsceller: "mimari ve motor-şanzıman seçeneklerini optimize etmemiz geliştirme ve üretim karmaşıklığını önemli ölçüde giderecek. Böylece önemli sinerjiler yakalayıp, karlılığa katkı sağlayacağız, dedi.

Opel/Vauxhall verimli ve esnek Groupe PSA Otomobil mimarisine en başta planlanandan daha hızlı geçiş yapacak. 2024'ten itibaren tüm Opel/Vauxhall binek araç modelleri Groupe PSA ortak mimarisine sahip olacak. İlk sırada 2018'de gelecek Combo ve 2019'da gelecek yoğun talep gören yeni nesil Corsa var. Bu model istikrarlı olarak her sene bir büyük model sunumu ile devam edecek. 2020'de Opel/Vauxhall pazara 9 yeni model sunmuş olacak. Böylece Opel/Vauxhall'un fiyat belirleme gücü artacak ve bu alandaki en üst değerlere dört puan daha yaklaşacak.

Profili yükseltilen ve güçlenen Opel/Vauxhall markalarının satışları daha da fazla cazip finansal kampanyalar ve Opel ve Vauxhall'un kiralama seçenekleri ile artırılacak.

Dahası 2022'den itibaren Opel 20 yeni ihracat pazarına giriş yapacak. Bunun da ötesinde orta gelecekte küresel boyutta karlı ihracat fırsatlarını değerlendirecek.

Finansal açıdan çekici hafif ticari araç pazarında büyümeyi sağlamak için Opel/Vauxhall yeni modeller sunaca ve yeni pazarlara giriş yapacak. Burada hedef 2017'deki satış sayısını 2020'de yüzde 25 artırmak.

The post Opel'in PACE! stratejisi açıklandı appeared first on Carmedya.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Ekonomi Opel'in Pace! Stratejisi Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.


Advertisement