Operasyon Sonuçlandığında Sınırlarımız Daha Güvenli Hale Gelecek" - Son Dakika
Güncel

Operasyon Sonuçlandığında Sınırlarımız Daha Güvenli Hale Gelecek"

Operasyon Sonuçlandığında Sınırlarımız Daha Güvenli Hale Gelecek"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bu operasyon başarıyla sonuçlandığında sınırlarımızı daha güvenli hale getireceğiz.

26.01.2018 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bu operasyon başarıyla sonuçlandığında sınırlarımızı daha güvenli hale getireceğiz. Sınırlarımız daha güvenli hale geldiğinde gümrük kapıları da o derece güvenli olacaktır" dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "26 Ocak Dünya Gümrük Günü" dolayısıyla Bakanlık'ta düzenlenen kutlama programına katıldı. Etkinlikte konuşan Tüfenkci, Bakanlığın kuruluşundan bu yana sürekli olarak yenilenmekte olduğunu, gerek idari gerek hizmet kapasitesini her geçen gün arttırdığını belirterek, Türkiye'nin ticaretin daha kolay ve daha güvenli yapıldığı ülke olma hedefini yürüttüklerini söyledi.

Bakanlık girişimleri ile başlatılmışo lan ikili ve çok taraflı uluslararası projelerin kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade eden Tüfenkci, "Bunun en güzel örneklerinden biri de gümrük işlemlerinin basitleştirilmesi yoluyla tarihi İpek Yolu'nun canlandırılmasını hedefleyen ve Bakanlığımız inisiyatifiyle başlatılan İpekyolu Girişimi ile girişim kapsamında başlatılan Kervansaray Projesidir. Çin Halk Cumhuriyeti tarafından başlatılan "Bir Kuşak Bir Yol" projesi ile İpekyolu Girişiminin sahip oldukları benzer hedef ve amaçlar doğrultusunda uyumlulaştırılması için de adımlar atılmıştır. Bu çerçevede, Asya'dan Avrupa'ya geniş bir ticaret rotasını kapsayan bu işbirliği girişimi, 2015 yılında imzalanan ve ülkemizde geçtiğimiz yıl Mayıs ayında onaylanan Mutabakat Zaptı ile resmiyete kavuşturulmuştur" diye konuştu.

"İLK TEST SÜRÜŞLERİ 2018'İN İKİNCİ YARISINDA GERÇEKLEŞECEK"

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) şemsiyesi altında yürütülen Türkiye, İran ve Pakistan arasında tır taşımacılığını geliştirmek üzere uygulanan İslamabad-Tahran- İstanbul Karayolu Taşımacılık Koridoru Projesi'ne de değinen Tüfenkci, "Söz konusu proje kapsamında hazırlanacak raporun 2018 yılında kamuoyuna sunulacağını ve ulusal danışmanlar nezaretinde yüklü araçlarla ilk test sürüşlerinin de 2018 yılı ikinci yarısında gerçekleştirileceğini gururla bildiririm. Ticaretin güvenliğinin temini konusunda Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ülkeleri ile bir diğer işbirliğimiz de Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Gümrük Suçları ve Kaçakçılık Veri Bankası'dır. Bölgedeki kaçakçılık ve yasadışı ticaretin önlenmesinde büyük faydalar sağlayacak olan Veri Bankası'nın tesisine dair anlaşma, 30 Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu çerçevede, bölgemizde güvenli bir ticaret ortamının sağlanması konusunda büyük bir adım olan EİT Gümrük Suçları ve Kaçakçılık Veri Bankası 2018 yılı içerisinde ülkemiz koordinasyonunda, Ankara'da, kurulacak ve faaliyete geçecektir" şeklinde konuştu.

Tüfenkci, sınır kapılarının yenilenmesinin sınır geçişlerinin daha güvenli ve hızlı olmasında elzem olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

" Habur Sınır Kapısı'nın modernizasyonu ile başlayan süreçte, Cilvegözü, Sarp, Hamzabeyli, Kapıkule, Nusaybin, Çıldır-Aktaş ve Dilucu Sınır Kapılarının da yeniden yapılanması tamamlandı. 2017 yılı başında Esendere Sınır Kapısının açılışı yaptık. Sonrasında, Hamzabeyli'nin daha modern ve yeni tesislerle genişlemesi için ise temel atma törenini yaptık ve çalışmalar başladı. Teknolojik gelişmeler doğrultusunda elektronik gümrük işlemleri ve gümrük otomasyon uygulamalarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Sınır kontrollerinde, risk analizi sistemlerimizde, komşularımızda veri paylaşımında ve teşkilatımız içinde veri depolama konusunda bilişim teknolojilerinin imkanlarından faydalanarak, toplumun emniyetinin, iş ortamının ise güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunmaktayız."

"SINIRLARIMIZI DAHA GÜVENLİ HALE GETİRECEĞİZ"

Bakan Tüfenkci, Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Sınırlarımızın hemen yanı başında terör koridoru oluşturulmasına karşı yürütülen operasyon başarıyla devam etmektedir. Gerek bu operasyonda, gerekse ülkemizin her bir karış toprağının savunulmasında canıyla kanıyla kendini feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu operasyon başarıyla sonuçlandığında sınırlarımızı daha güvenli hale getireceğiz. Sınırlarımız daha güvenli hale geldiğinde gümrük kapıları da o derece güvenli olacaktır" dedi.

(İlker Turak - Emre Yüzügüldü/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Operasyon Sonuçlandığında Sınırlarımız Daha Güvenli Hale Gelecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu
    13:37 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrindeki Eski Camii'nde düzenlenen 'Yatsı Namazı Buluşması' programında gurbetçilerle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında ibadetin önemini vurgulayarak, dürüstlüğün ve hümanizmin İslam'da aranması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, İslam'ın barış dini olduğunu vurguladı ve Müslümanların İslam'ı güzel bir şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.

  • 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak
    13:36 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak

    Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından 1 Mayıs programına ilişkin Beşiktaş'ta basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, '1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak, milyonlarca kalp Taksim 1 Mayıs alanında atacak' denildi.

  • Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı
    13:35 Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14'ü tutuklandı. Emniyet ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 6 tabanca, 2 tüfek ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.


Advertisement