Oran Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Oran Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Oran Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) destek programları bilgilendirme toplantısı, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı.

18.01.2018 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) destek programları bilgilendirme toplantısı, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında yapıldı.

Yatırım Destek Ofisi tarafından düzenlenen Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Cumhuriyet Teknokent Müdürlüğü'nün desteklediği bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Davut Gül, Türkiye'de ihracata verilen desteğin 1 milyar 700 milyon lirayı bulduğunu, Sivas'ta ise yararlanılan destek miktarının 400 bin lira olduğunu söyledi.

Söz konusu rakamın yükselmesi gerektiğini ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Biz normalde kamu yatırımlarında 11'inci sıradayız. Ancak iş adamlarımızın yararlanacağı desteklerde yeterince proje üretemiyoruz. Bunun bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. TSO ve belediye başkanımızla böyle bir toplantı yapıp, en azından kurumların bilgi sahibi olmaları kararlaştırılmıştı. Bugün ki bilgilendirmenin finansal ayağı çok büyük ama ondan daha önemli olan kısmı şu ki, nelere destek verildiğini anlarsak dünyanın, Türkiye'nin gittiği yeri de anlamış olacağız. Bu destekler ihracata, yenilikçiliğe, sürdürülebilir işlere ve kurumsal kapasitenizin gelişmesine yönelik olan işlerdir."

Programa Vali Gül'ün yanı sıra, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız, ORAN Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin Kılcı, TSO Başkan Yardımcısı Zeki Özdemir ile diğer davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Oran Destekleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement