Oran'ın 2013 Mali Destek Programı - Son Dakika
Yerel

Oran'ın 2013 Mali Destek Programı

Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) 2013 Mali Destekler Programı için ilçelerinden tarım ve hayvancılıkla ilgili 6 projenin sunulduğunu bildirdi.

21.03.2013 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürün Kaymakamı Ömer Kalaylı, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (ORAN) 2013 Mali Destekler Programı için ilçelerinden tarım ve hayvancılıkla ilgili 6 projenin sunulduğunu bildirdi.

Kalaylı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri, Sivas ve Yozgat'ta faaliyetlerini sürdüren ORAN'a sundukları projeler hakkında bilgi verdi.

Gürün'de tarımsal üretim ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların çalışmalarını daha profesyonel ve sistemli bir şekilde yürütmesi amacıyla sunulan projelere destek sağlandığında verime bağlı olarak kalitenin de artmasını beklediklerini kaydeden Kalaylı, ilçede tarımının gelişmesi için üretimin yanında pazarlamanın da önemli olduğunu vurguladı.

Ürünlerin hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarında tercih edilecek kalitede üretilmesi gerektiğini, bunun için de girişimcilerin desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Kalaylı, "Dünyada ülkeler sanayi bakımından ne kadar gelişmiş olursa olsun, tarım ve hayvancılık sektörünün hiçbir zaman ihmal edilmemesi ve planlı olarak desteklenmesi gerekir" dedi.

Kaymakamlık ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün koordinesiyle ilçede faaliyet gösteren resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı projelere sağlanacak desteğin, Gürün'de iki sektör başta olmak üzere istihdama da katkı sunacağını kaydeden Kalaylı, Gürün'de tarımsal üretim ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren süt ürünleri, su ürünleri, bal üretici birliklerinin yanı sıra Ziraat Odası Başkanlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Gürün Belediye Başkanlığı'nın projeler hazırladığını belirtti.

Gürün'de 2013 yılını hayvancılık ve tarımsal üretim konusunda "atılım yılı" olarak değerlendirmek istediklerini vurgulayan Kalaylı, bu kapsamda ilçeden "Sağlıklı Süt Ağı Genişliyor Hayvancılık Gelişiyor", "Gürün Balığına Kadın Eli", "Arıcıya Barınak Arıya Korunak", "Çiftçiler İyi Tarım Uygulamalarını Yerinde Keşfediyor", "Yöresel Ekolojik Köy Pazarı" ve

"Mezbahane Modernizasyonu" projelerini ORAN'a sunduklarını bildirdi. - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Oran'ın 2013 Mali Destek Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement