Ördekli'de 'HZ. Peygamber'i Anlamak' Konulu Konferans - Son Dakika
Güncel

Ördekli'de 'HZ. Peygamber'i Anlamak' Konulu Konferans

Osmangazi Belediyesi'nin kültür ve tarih konferansları kapsamında düzenlediği "Modern Çağda HZ. Peygamberi Anlamak" konulu konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Ekrem Demirli katıldı.

11.12.2017 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Demirli, HZ. Peygamberin bir insan için ne ifade ettiğinin sorusunu sorarak yine HZ. Peygamberin hadislerinden örnekler vererek dalalet, cehalet ve hayret terimleri ekseninde konuya dikkat çekti.
Konferansta HZ. Peygamber'in mana hayatına vurgu yapan Demirli, "Peygamber Efendimizi düşünürken dini ve ahlaki hayatımızdaki temel kavramları yeniden düşünmeye ihtiyacımız olduğunu hatırlamaya çalışmamız lazım. Bu kavramların hemen hepsi Peygamber efendimizin başka türlü yorumladığı ve yeni cemiyeti, yeni ahlakı, yeni topluluğu bunun üzerine inşa ettiğini bilmemiz lazım. Peygamber efendimizin gerçekten bir Medine inşa ettiğini, aslında bir köyün Münevvere olduğunu bilmemiz lazım. Daha sonra ise insanların gelenekle o kavramların tekrar eski anlamlarına rücu ettirdiğini bilmemiz lazım" diye konuştu.
Demirli, "Bana kalırsa bugün, Peygamberle aramızdaki yol, iman tarafını bir tarafa bırakalım, kavramlar, düşünceler ve o kavramların yeniden tanımlanması bakımından Mekkelilerin ilk hallerinden farkımız yok. Biz, bütün kavramlara Mekkeli müşriklerin o dönemde verdiği manaları biz de şimdi veriyoruz. Halbuki modern çağda yapılması gereken, geleneğin ve modern dünyanın etkisinden sıyrılmaya çalışarak zihnimizi biraz daha soyutlamaya giderek peygamber ve peygamberin kurduğu kavramlarla tanıttığı tarif ettiği kavramlarla ilişki kurmaya çalışarak onun açtığı şehre girmeye çalışmamız lazım. Bunun başka yolu yoktur" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ördekli'de 'HZ. Peygamber'i Anlamak' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement