Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Kuruldu

Bir süre önce tüzük çalışmalarını tamamlayan Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği kurucu üyeleri, görev bölümü yaparak resmi faaliyetlerine başladı.

11.09.2012 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir süre önce tüzük çalışmalarını tamamlayan Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği kurucu üyeleri, görev bölümü yaparak resmi faaliyetlerine başladı.

Dernek üyeleri, Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Dernek Başkanı Erdoğan Erişen tarafından Vali Orhan Düzgün'e verilen bilgilerde, derneğin isminin Atatürk'ün Ordu'ya geldiği gün olan 19 Eylül günü olması nedeniyle tercih edildiği belirtildi.

Derneğin Ordu basın camiasına yeni bir heyecan kazandıracağına inandıklarını ifade eden Erişen, şunları kaydetti:

"Derneğimizi büyük bir heyecan içerisinde kurduk. Derneğimizi kurduktan sonra 11 kurucu üye arasında görev bölümü yaptık. Herkes büyük bir heyecanla derneğin hizmet binasının resmi açılış gününü bekliyor. Amacımız 19 Eylül günü derneğimizin resmi açılışını büyük bir coşkuyla gerçekleştirmek. Daha önce Ordu'da kurulmuş bir dernek vardı. Ancak biz kendi birikimlerimiz ve mesleklerinde iyi olduğuna inandığımız arkadaşlarımızla ulusal basınla ya da yaygın basınla bir köprü kurarak mesleğe yönelik faaliyetlerimizi yürütmek istiyoruz. Umarız mesleğimiz ve Ordu ilimiz için 19 Eylül Gazeteciler Derneği iyi olur."

Erişen, derneğin açılışının Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi.

Vali Orhan Düzgün ise sözlerine Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği'nin hayırlı olmasını temenni ederek başladı.

19 Eylül'ün Ordu için önemli bir tarih olduğuna değinen Düzgün,

"Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün 1924 yılında Ordu'yu ziyaret ettiği tarih. Aynı zamanda Ordu'da 19 Eylül ismini taşıyan birçok tesis var. Aynı ismi taşıyan bir de gazeteciler derneğinin olması önemli. Oldukça güçlü bir ekiple derneğin oluşturulduğunu görüyorum. İnşallah Ordu'daki basın hayatının canlanması konusunda gazeteciler arasındaki dayanışmanın güçlenmesi konusunda da dernek olumlu çalışmalar yürütür" dedi.

Ziyaretin ardından Vali Orhan Düzgün, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öte yandan Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği'nin başkanlığını Erdoğan Erişen, yardımcılığını Murat Gürsoy, genel sekreterliği Nuh Kırca, genel sekreter yardımcılığını Muzaffer Şensoy, mali işlerini ise Hayati Akçay yürütüyor. Derneğin üyelerini ise Zeki Özel, Hasan Özata, Nedim Kovan, Samet Varol, Sefer Kovan ve Adnan Alparslan oluşturuyor.

Muhabir: Eyüp Elevülü

Yayıncı: Orhan Topal - ORDU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement