Az av ve fazla talep nedeniyle balık fiyatları arttı - Son Dakika
Ekonomi

Az av ve fazla talep nedeniyle balık fiyatları arttı

Ordu'da son günlerde olumsuz hava koşulları nedeniyle avlanan balıkların azalması ve fazla talep gelmesi fiyatların artmasına neden oldu.

25.10.2020 13:11  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da son günlerde olumsuz hava koşulları nedeniyle avlanan balıkların azalması ve fazla talep gelmesi fiyatların artmasına neden oldu.

Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından sezonu bol palamut avıyla açan balıkçılar, yaklaşık 55 günü geride bıraktı.

İlk haftalarda bol palamut avıyla yüzü gülen balıkçılar, son zamanlarda olumsuz hava koşullarından etkilendi. Az avlanma nedeniyle tezgahlara gelen palamudun tanesi 15-20 liradan alıcı bulurken, mezgidin kilogramı 25, hamsinin ise 40 liradan satışa sunuluyor.

Perşembe ilçesinde balık halinde satış yapan Filiz Yazkan, balık fiyatlarının yükselmeye devam ettiğini söyledi.

Özellikle deniz suyunun soğumaması nedeniyle yeterince balık avlanamadığını belirten Yazkan, tezgaha gelen balıklara da yoğun ilgi olduğunu aktardı.

Yazkan, Ordu'dan birçok ile balık sevkiyatı yapıldığını ifade ederek, "Hem istenilen avlanmanın yapılamaması hem de balığa talebin fazla olması nedeniyle fiyatlar arttı." dedi.

Özellikle hamsi fiyatındaki yüksekliğe değinen Yazkan, "Karadeniz hamsisi olduğu için ve gecede 5-10 kasa hamsi avlandığı için fiyat bu nedenle yükseldi." diye konuştu.

Balıkçı Erdal Çamaş ise son 10 günden bu yana avcılıkta çok ciddi düşüş olduğunu dile getirdi.

Ordulu balıkçıların istenilen avı yapamadığını kaydeden Çamaş, bu sene İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illere Ordu'dan çok balık gönderildiğini, bunun da fiyatları yükselttiğini söyledi.

Az av ve fazla talep nedeniyle balık fiyatları arttı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Az av ve fazla talep nedeniyle balık fiyatları arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.

  • Tunceli'de depremzedeler için inşa edilen 88 konutun kura çekimi yapıldı
    21:29 Tunceli'de depremzedeler için inşa edilen 88 konutun kura çekimi yapıldı

    Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde meydana gelen deprem sonucunda evleri hasar gören vatandaşlar için inşa edilen 88 konutun kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, kura çekilen konutların hak sahiplerine hayırlı olması temennisinde bulundu.


Advertisement