Ordu'da Balıkçı Esnafı Yeni Sezonu Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Ordu'da Balıkçı Esnafı Yeni Sezonu Bekliyor

Ordu\'da Balıkçı Esnafı Yeni Sezonu Bekliyor

Ordu’da av yasağının bitmesine kısa bir süre kala balıkçılar tekne ve ağ bakımlarını yaparken balıkçı esnafı da yeni sezonu bekliyor.

18.08.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da av yasağının bitmesine kısa bir süre kala balıkçılar tekne ve ağ bakımlarını yaparken balıkçı esnafı da yeni sezonu bekliyor.

Ordu'da 15 Nisan'da başlayan balık av yasağı 1 Eylül'de sona eriyor. Limanlarda balıkçıların tekne ve ağ bakımları tüm hızıyla devam ederken, şehirde de balıkçı esnafı yeni sezonun açılmasını bekliyor. Yaklaşık 4.5 aydır avlanması serbest olan balıkları satan esnaf, yeni sezonda farklı türlerdeki balıkların tezgahlara koyulması ile satışların artmasını ümit ediyor. Ordu'nun Altınordu ilçesi Şarkiye Mahallesi'nde balıkçılık yapan 50 yaşındaki Cemil Türkmen, sezonun açıldığı 1 Eylül'den sonra belli bir süre durgunluğun devam edeceğini söyledi.

TÜRKMEN: "İLK GÜNLERDE PALAMUT VE İSTAVRİT SATILIR"

Yeni sezondan beklentilerinin yüksek olduğunu aktaran Türkmen, "1 Eylül'de sona erecek olan av yasağa ile birlikte balıkçı kardeşlerimiz denizlere açılacak ve biz balıkçı esnafının tezgahlarını dolduracaklar. Yaklaşık 4.5 aydır belli başlı tutulması yasak olmayan balıkların satışını yaptık. Ancak yeni sezonun açılması ile birlikte belli bir süre balık kendini göstermeyebilir, ilk etapta özellikle istavrit ve palamut satabiliriz. Çinakop balığı boy sınırlamasına takıldığı için ilk günlerde satamayız, çinakopu Kasım ayına kadar tezgaha koymamız zor olur. İlk avdan çıkacak miktara göre tezgahta yerini alacak olan palamudun tanesi 5 liradan, istavrit ise 8-9 TL arasından satılır. Sezondan beklentimiz yüksek ancak bu durum kış aylarına doğru gerçekleşecektir diye düşünüyorum" dedi.

MEMİŞ: "UZUN SÜREDİR BEKLEDİĞİMİZ İÇİN BEKLENTİMİZ ARTTI"

Ordu'nun Altınordu ilçesi Düz Mahalle'de balıkçı esnafı olan Mustafa Memiş, uzun süreli bekleyişin ardından beklentilerinin de bu doğrultuda fazla olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl Karadeniz'in bekleneni pek fazla veremediğini dile getiren Memiş, "Balık av sezonu 1 Eylül'de açılıyor. Bizde av yasağının başladığı günden bu yana standardın altında satışlar yaptık ve bu durum yeni sezondan beklentimizi arttırdı. Karadeniz geçtiğimiz yıl istenileni veremedi. Av yasağının olduğu sürede de balık yumurtladı büyüdü sezona hazır hale geldi. Denizlerde keşif yapan bazı balıkçı arkadaşlarımızın denizde balığın iyi olduğunu söylemesi bizi de ümitlendirdi. İnşallah beklentimizin üzerinde bir sezon geçiririz" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'da Balıkçı Esnafı Yeni Sezonu Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement