Ordu'da Dar Gelirli Kadınlara Destek - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Dar Gelirli Kadınlara Destek

Altınordu Belediyesi, dar gelirli bayanların kendi imkanlarıyla gelir getirici faaliyetlerde bulunması amacıyla mikro kredi desteğinde bulundu.

25.03.2016 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altınordu Belediyesi, dar gelirli bayanların kendi imkanlarıyla gelir getirici faaliyetlerde bulunması amacıyla mikro kredi desteğinde bulundu.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfınca (TİSVA) yürütülen mikro kredi projesi kapsamında, belediye binasında gerçekleştirilen programda, ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen 10 kadına 100 bin liralık mikro kredi verildi.

El sanatlarından balıkçılığa, çeyiz tasarımından terziye bir çok alanda iş hayatına atılan kadınların, mikro kredi desteği ile yüzü güldü.

TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Aziz Akgül, burada yaptığı konuşmada, Ordu'da sürdürülen mikro kredi doğrultusunda yürütülen çalışmaların kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Ordu'da kadınlara yönelik sağlanan desteklerin başarılı bir şekilde yapıldığını belirten Akgül, "Altınordu Belediyesi, hanımefendilerin kendi işlerini büyütmeleriyle ilgili ihtiyaç duydukları ilave finansmanı sağlama konusunda gösterdiği ilgi memnuniyet verici. Katkılarınız, desteğiniz ve bu işi ele alış biçiminden dolayı başta belediye başkanımıza ve değerli çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum" dedi.

Akgül, mikro kredinin, 2003 yılında Diyarbakır'da verilmeye başlandığını vurgulayarak, "Bugün itibariyle 67 ilde 110 şubede yaklaşık 44 bin kişiye kredi veriyoruz. Allah'a şükürler olsun, şu ana kadar dağıttığımız kredi miktarı 505 milyon lira. Ordu'da da bu işin öncülerinden biri. Dağıttığımız her kuruşu kardeşlerimizden geri alıyoruz. Önemli olan husus ise teminat, kefalet, icra yok" diye konuştu.

Ordu'da yaklaşık 1 milyon 600 bin lira bir fon oluşturulduğuna dikkati çeken Akgül, Ordu'da yaklaşık 500 kişi mikro kredi aldığını ve bu kişilerin gelecekte çok daha büyük miktarlarla işlerini büyütmelerini temenni etti.

Kadınların bir başkasına muhtaç olmaması amaçlanıyor

Mikro kredi desteği alan bayanların kendi hayatları açısından faaliyette bulunmalarını önemsediklerini anlatarak, "Bizim burada arzu ettiğimiz husus açıkçası insanları bir başkasına muhtaç olmadan kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarıdır. Ayrıca girişimci ruhuyla hem kendilerine hem ailelerine hem çevrelerine hem de o ilin kalkınmasına destek sağlamaktır" ifadelerini kulandı.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise kadınların, ailelerin ekonomik bütçesine katkı sağlamalarının güzel bir husus olduğunu aktardı.

Mikro kredi desteği noktasında Altınordu'da güçlü bir yapılanma sağlandığını belirten Tekintaş, "48 ayrı birimde yaklaşık olarak 168 grupla ve 420 aktif kredi alan ve krediyi dönüştüren hanfendilerle bu çalışma sürdürülüyor. Gerek mikro kredi şubemize gerek bölge müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Onlar da burada hanfendilerin en iyi destekçileri" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kadınlara mikro kredi çeki takdim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu'da Dar Gelirli Kadınlara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement