Ordu'da Fetö/pdy Davası - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Fetö/pdy Davası

Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

18.07.2017 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar, yakınları ve avukatları katıldı.

Meslekten ihraç olan eski polis M.S. savunmasında, 11 yıllık meslek hayatının başarılarla dolu olduğunu belirterek, üzerine atılı suçlamanın gerçeği yansıtmadığını savundu.

Tutuklu sanık G.A. ise daha önce Mardin'den fındık toplamak üzere Ordu'ya geldiğini anlattı.

KPSS'yi kazanamaması üzerine Ordu'da yapıyla müzahir koleje başvuruda bulunduğunu ve öğretmen olarak görev yaptığını ifade eden G.A, " Gürcistan'da da yapıyla irtibatlı bir okulda görev aldım ancak ekmek parası kazanmak için çalıştım. FETÖ üyesi değilim. Onlarla bir arada bulunduğum ve çalıştığım için pişmanım." dedi.

Diğer mahkumlara, "Sabredin, hoca efendinin duası bizim için yeterli olacak." dediğine ilişkin bilginin iftiraya yönelik olduğunu iddia etti.

Tutuklu M.A. da 15 Temmuz sonrası yapıyı över nitelikte söylemi olduğu yönündeki ihbarın gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Eski polis A.Ç. ise örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını savundu.

Meslekten ihraç edilen komiser yardımcısı M.Ç, hem söz konusu yazışma programını kullandığı tespitini hem de başka kişinin de telefonuna yüklediği yönündeki beyanı reddetti.

"Ordu il imamı" iddiası

Erzurum'da tutuklu bulunan F.D, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşma salonuna bağlandı.

Hakkında, örgütün "il ağabeyi", "meslekte yükselmeden sorumlu ağabey" ve örgütte aktif rol aldığı iddiası bulunan sanık, bağlantıda ses sorununun yaşanması üzerine savunma yapamadı.

F.D, salona gelerek heyet huzurunda savunma yapmak istediğini söyledi.

Meslekten ihraç edilen komiser yardımcısı A.K. da "ByLock"u indirmediğini ve kullanmadığını ileri sürdü.

A.K, tanık ifadesindeki "örgütün kamplarına katılırdı" beyanını da kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, G.A'nın tahliyesine, diğer sanıkların ise tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu'da Fetö/pdy Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement