Ordu'da İhracatta 'Dijital Gümrük' Dönemi Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Ordu'da İhracatta 'Dijital Gümrük' Dönemi Başladı

Ordu\'da İhracatta \'Dijital Gümrük\' Dönemi Başladı

Ticaret Bakanlığınca yürütülen "İhracatta Kağıtsız Gümrük Projesi " kapsamında, bugünden itibaren Türkiye genelindeki tüm gümrüklerde uygulanacak 'Elektronik İhracat Uygulaması', Ordu'da da başladı.

30.04.2019 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ticaret Bakanlığınca yürütülen "İhracatta Kağıtsız Gümrük Projesi " kapsamında, bugünden itibaren Türkiye genelindeki tüm gümrüklerde uygulanacak 'Elektronik İhracat Uygulaması', Ordu'da da başladı.

'Elektronik İhracat Uygulaması'nın başlaması münasebetiyle Ordu'nun fındık ve gıda sektöründe yer alan köklü firmalarından birisi olan Gürsoy Tarımsal Ürünler Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Altınordu ilçesi Kumbaşı Mahallesi'nde bulunan entegre tesislerinde tören düzenlendi.

'Elektronik İhracat Uygulaması'nın başlaması münasebetiyle düzenlenen programda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, dünyanın hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşadığını belirtti. Vali Yavuz, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

"Artık, dijital dünya her tarafı sarmış durumda. Bu uluslararası rekabette yerimizi alabilmemiz için bu dönüşüme ayak uydurmak durumundayız. Özellikle zamanı en etkili kullanma dönemine geçiyoruz. Rekabette bir adım öne geçebilmek, maliyetleri düşürmek ve zamanı etkili kullanmaktan geçiyor. İşte bu değişim ve dönüşüme ayak uyduran Türkiye'den bahsediyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünyadaki baş döndüren hızlı gelişime ve değişime paralel olarak, kendi teknolojik alt yapısında köklü değişikler meydana getirmiştir. Bugün, bu anlamda önemli bir hizmeti ihracatçılarımızın istifadesine sunuyoruz. İhracat yapan firmalarımız, ihracat işlemlerini yapabilmek için kurum kurum gezmek ve birçok da belge düzenlemek zorunda idi. Şimdi artık böyle bir durum yok. Kağıt dolaştırma dönemini tamamen ortadan kaldırıyoruz. İhracatçı firmamız bilgisayarın başına oturuyor, elektronik ortamda beyannamesini dolduruyor ve eklerini buradan gönderiyor. Eğer eksiklik, noksanlık varsa yine elektronik ortamda eksiklikler, noksanlıklar hemen yazılıyor ve firmalarımız bu eksik ve noksanlıklarını tamamladıktan sonrası bu ihracat gerçekleşiyor. Bir de firmaların en büyük zorluklarından bir tanesi de arşiv. Dijital arşivle birlikte kağıt yükünden de kurtulmuş oluyor. Dolayısıyla bugün mutluyuz, heyecanlıyız. Bir yeniliği Ordulularla ve tüm Türkiye ile sizlerle paylaşmak bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı" dedi.

"Bir ülkenin büyüklüğü, ihracat rakamlarıyla ölçülüyor"

İş dünyasını çok önemsediklerini dile getiren Vali Yavuz, "İhracatçı firmalarımız var, girişimcilerimiz var, onlarla gurur duyuyoruz. Onların her zaman yanında, hizmetinde olmaktan da mutluluk duyuyoruz. Çünkü, bir ülkenin büyüklüğü, hepinizin bildiği gibi ihracat rakamlarıyla ölçülüyor. Ürettiğiniz malı iyi pazarlayacaksınız ve ülkenize bir zenginlik katacaksınız. Bunun en önemli ayağı da kim? Girişimci, yatırımcı. Dolayısıyla şehrimizde ihracat yapan tüm firmalarımıza bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Bugün içinde bulunduğumuz firmamız da yine Ordu'muzun yüz akı, neredeyse 100 yıllık mazisi olan ve Ordumuza önemli hizmetler yapmış bir firmada bunu gerçekleştirmiş olmakta bizim için ayrıca mutluluk verici" diye konuştu.

Vali Seddar Yavuz, konuşmasının ardından bilgisayar klavyesine basarak, Gürsoy Tarımsal Ürünler Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Almanya'ya yaptığı ve 104 bin euro tutarındaki 20 ton kavrulmuş fındık püresinin elektronik ihracat işlemini gerçekleştirdi.

Düzenlenen törene, Vali Seddar Yavuz, İl Defterdarı Kemalettin Işık, Ordu Gümrük Müdürü Nihat Avcı, İl Ticaret Müdürü Şenel Çakır, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Bilim ve Teknoloji Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu, Gürsoy Tarımsal Ürünler Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Gürsoy ve firma çalışanları katıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ordu'da İhracatta 'Dijital Gümrük' Dönemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement