Ordu'da İşsiz Sayısı Düştü - Son Dakika
Ekonomi

Ordu'da İşsiz Sayısı Düştü

Ordu\'da İşsiz Sayısı Düştü

Ordu Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü İsa Kaymak, son 3 ayda kayıtlı işsiz sayısının düştüğünü belirterek, “2014 yılına 19 bin 417 kayıtlı işsiz ile girmiştik. 3 ayda yapılan işe yerleştirmeler sonunda kayıtlı işsiz sayısı 17 bin 796’ya düştü” dedi.

25.04.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü İsa Kaymak, son 3 ayda kayıtlı işsiz sayısının düştüğünü belirterek, "2014 yılına 19 bin 417 kayıtlı işsiz ile girmiştik. 3 ayda yapılan işe yerleştirmeler sonunda kayıtlı işsiz sayısı 17 bin 796'ya düştü" dedi.

İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere Yönetmelik gereği her 3 ayda bir toplanan 'İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun nisan ayı toplantısı, Vali Kenan Çiftçi başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Altınordu Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ordu Üniversitesi, İşveren Konfederasyonu Temsilciliği, DOKA Ordu Ofisi, Ordu Özürlüler Derneği ve Ordu Kadını Güçlendirme Derneği temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İŞKUR Müdürü İsa Kaymak, 2013 yılı sonu itibariyle il genelinde 10 bin 395 erkek, 9 bin 22 kadın olmak üzere toplam 19 bin 417 kayıtlı işsiz bulunduğunu belirtti. Kaymak, "2014 yılı Ocak-Mart aylarında yapılan istihdam çalışması sonrasında bin 135 erkek 689 kadın olmak üzere bin 824 kişi işe yerleştirilmiştir. Bu sayı ile kayıtlı işsiz sayısı 17 bin 796'ya düşmüştür" diye konuştu.

Kaymak, Ocak-Mart ayları arasında özel sektörde 6 bin 340 kişinin işe girdiğini, bunlardan kurumlarında kaydı olan bin 824'ünün İŞKUR tarafından istihdamlarının sağlandığını da sözlerine ekledi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ordu'da İşsiz Sayısı Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement