Ordu'da 'İstihdam Piyasasındaki Başarılar ve Engeller' konferansı - Son Dakika
Yaşam

Ordu'da 'İstihdam Piyasasındaki Başarılar ve Engeller' konferansı

Ordu\'da \'İstihdam Piyasasındaki Başarılar ve Engeller\' konferansı

Ordu İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile Mülteci Destek Derneği tarafından "İstihdam Piyasasındaki Başarılar ve Engeller" konulu konferans düzenlendi.

31.07.2019 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile Mülteci Destek Derneği tarafından "İstihdam Piyasasındaki Başarılar ve Engeller" konulu konferans düzenlendi.

Ordu Valiliği, Mülteci Destek Derneği (MUDEM), Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve İŞKUR Müdürlüğü ile birlikte, "İstihdam Piyasasındaki Başarılar ve Engeller" isimli konferans düzenlendi. Uluslararası kuruluşların katılımıyla, mülteci ve istihdam konularının Ordu'da ilk kez tartışıldığı konferans, Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Çalışma hayatı ile ilgili önemli bilgilerin paylaşıldığı konferansta, Ordu'da bulunan geçici koruma ve uluslararası koruma sahiplerine bilgilendirmelerde bulunuldu.

Toplantıya katılan Ordu Vali Yardımcısı Ahmet Arık, dünya genelinde birçok insanın özellikle de savaş bölgesinde yaşayanların, savaşın sebep olduğu kaçınılmaz zararlardan ve savaşın sonuçlarından etkilenmemek adına Türkiye'ye sığındıklarını, insanların da insancıl olanakları sağlayamaya çalıştığını söyledi. Vali Yardımcısı Ahmet Arık, "Koruma sağladığımız yabancı kişilere ülkemizin birçok alanda ciddi destekleri ve yönlendirmeleri olmuştur. İş hayatına katılım konusunda yabancılarımız ve işveren vatandaşlarımız bilmelidir ki kanunda sağlanan muafiyetler hariç hiçbir yabancı çalışma izni almadan çalışamaz. Ordu Valiliği olarak düzenlenmesine katkı sağladığımız bu konferans şehrimiz açısından olumlu sonuçlar doğurmakla birlikte, diğer illerimizde yaşayan yabancı misafirlerimiz ve işverenlerimiz için örnek teşkil eder nitelikte olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Konferans diğer panelistlerin bilgilendirmeleri ve soru-cevap kısmı ile sona erdi.

Ordu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Arık'ın yanı sıra, Ordu İl Göç İdaresi Müdürü Abdulkadir Katırcıoğlu, Mülteci Destek Derneği (MUDEM) Genel Koordinatörü Safa Karataş, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) Genel Koordinatör Yardımcısı Buket Bahar Kıvrak ve diğer davetliler katıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Ordu'da 'İstihdam Piyasasındaki Başarılar ve Engeller' konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.


Advertisement