Ordu'da Kiviler Tezgahtaki Yerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Ordu'da Kiviler Tezgahtaki Yerini Aldı

Ordu'da üreticiler, 9 Kasım'da başladıkları hasadı tamamlayarak, kiviyi kilogramını 3,5 liradan satışa sundu.

20.11.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da üreticiler, 9 Kasım'da başladıkları hasadı tamamlayarak, kiviyi kilogramını 3,5 liradan satışa sundu.

Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kivinin, fındıktan sonra en çok para kazandıran tarım ürünlerinin başında geldiğini belirtti.

Sezonun ilk kivilerinin pazarda yer almaya başladığını dile getiren Uzunlar, üreticilerin daha önce belirlenen fiyatlardan ürünlerini sattığını söyledi.

Kivi yetiştiriciliğini önemsediklerini vurgulayan Uzunlar, "Aroma yönünden Türkiye'nin en iyi kivisi Ordu'da üretiliyor. Bu nedenle tüccarların ilk tercihi Ordu kivisi" diye konuştu.

Kilogramı 3,5 liradan satılıyor

Manav Ali Duran, yan gelir elde etmek için başlanan kivi yetiştiriciliğinin gün geçtikçe geliştiğini ve Ordu'nun kivi üretiminde marka haline geldiğini ifade etti.

Üretimin geniş alanlara yayıldığını ve Ordu'nun, Yalova'nın ardından kivi üretiminde ikinci sırada yer aldığını anlatan Duran, "Sezonun ilk kivisinin perakende satışına 3,5 liradan başlandı. Geçen yıl sezonun ilk yerli kivisi 5 liradan satılıyordu" dedi.

60 gramlık kivi, günlük C vitamini ihtiyacını karşılıyor

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz, kivinin önemli bir C vitamini deposu olduğunu, 60 gramlık bir kivinin yetişkin bir insanın günlük C vitaminini karşıladığını söyledi.

Meyveler içinde en fazla C vitamininin kivide bulunduğuna işaret eden Karadeniz, "Özellikle kışın bu meyvenin tüketilmesini öneriyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu'da Kiviler Tezgahtaki Yerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement